Странен проблем с ABS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Странен ПРОБЛЕМ с ABS!?
Колеги не бъдете егоисти...помогнете,вече 3та седмица и нищо!
датчици смених! но всичко е по старо му.
.ибано БМВ
датчици смених! но всичко е по старо му.
.ибано БМВ
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Колега,ти нов блок на АБС ли сложи или втора употреба ?
Колега води ли я колата на диагностика и ако да кажи какво ти казаха!!!!
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
колега щом си сменял задният ляв датчик за абс и проблема си го има значи е модула за АБС.
Преди да купуваш или да се пробваш да го поправяш ходи на диагностика.
А когато абс ти светне и километража ти спре светва ли ти лампичката за АСЦ=то (блокажите) ?
ако не, пробвай като ти светне лампата за абс дали той найстина не работи,ако всичко си бачка ок сменяй таблото!
Преди да купуваш или да се пробваш да го поправяш ходи на диагностика.
А когато абс ти светне и километража ти спре светва ли ти лампичката за АСЦ=то (блокажите) ?
ако не, пробвай като ти светне лампата за абс дали той найстина не работи,ако всичко си бачка ок сменяй таблото!
Скапана работа...
Лампите на асц'то и абс-а вече светят непрестанно,километража не работи и направо ще откача.
Сменил съм датчиците на абс-а ляв и десен.Остава да е модула няма кое друго да е.
Само кажете къде да закарам колата че да ми кажат че със сигурност е модула защото не мога да купя и да се окаже че не е било това.
Дайте адрес или телефон и моля спешно!!!
Лампите на асц'то и абс-а вече светят непрестанно,километража не работи и направо ще откача.
Сменил съм датчиците на абс-а ляв и десен.Остава да е модула няма кое друго да е.
Само кажете къде да закарам колата че да ми кажат че със сигурност е модула защото не мога да купя и да се окаже че не е било това.
Дайте адрес или телефон и моля спешно!!!
И при мен не свършва сагата с тоя АБС. Преди пет месеца светна АБС/АСЦ, отидох в Дару на диагностика-категорични бяха, модула е за смяна...ама 1500 лв. Отидох в Юве на Симеоновско, заден ляв датчик казаха, смениха го всичко угасна, километража заработи, но преди седмица две пак започна да свети АБС. Днеска свети утре не, като коледна елха
. Не знам какво да го правя!

- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
здр. да те питам колега с какав размер гуми караш ,понеже предната седмица имах подобен слу4аи.зна4и колата е е39 530д 01г,и стана така 4е пробвах да карам с разли4ен диаметар на гумите отпред и отзад и ок,но само парвите 5 мин ,след това по4наха отвреме на време проблеми ,като доиде момент когато ми се изклиу4и и абс и дсц и вси4ко.ако рамерат по ваншен диаметар на предните не отговаря на приблизителните стоиности на задните - то проблема може и да ти от там.
Колеги мн ви благодаря за помоща но все още нищо не се е променило.
1000 диагностики и се оказа че е АБС (Модула) който не може да се намери в цяла България 2ра ръка защото го търсят още поне 5 човека
иначе всичко друго си е ток.
ако някой може да ми помогне с модула номер 0 265 223 001 ще съм му много благодарен и ще почерпа !
1000 диагностики и се оказа че е АБС (Модула) който не може да се намери в цяла България 2ра ръка защото го търсят още поне 5 човека
иначе всичко друго си е ток.
ако някой може да ми помогне с модула номер 0 265 223 001 ще съм му много благодарен и ще почерпа !
Колега, здравей! Моя май е същата серия
0 265 900 001, от серия "чупливи"
. Пробвам за последно, дал съм го да го ремонтират в Пловдив, ако има някакъв положителен резултат, ще те насоча! Ще стане ясно до ден, два.

- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колега XJlaneT0,
Минал съм през цялата сага с ABS-a. Има теми - почети.
1. Не бързай да правиш твърде черни изводи. Има вариант да са опечени и прекъснати самите кабели на датчиците на ABS-a. Отиди да ти проверят проводимостта на кабелите на датчиците.
2. Само чисто нов и само оригинален ABS-блок! Лично мнение. Ти си знаеш.
3. Има нещо много важно, което трябва да се направи задължително след монтажа на новия ABS-блок. Не си спомням, как точно се нарича процедурата, но е нещо като софтуерно "стиковане" между новия блок и останалите елементи от ABS-ASC системата. Ако това не е направено или ако е направено неграмотно, светенето на индикаторите по таблото ще ти бъдат най-малкия проблем, защото автомобила (без това "стиковане") е направо опасен!!! Внимавай!
Пожелавам ти успех!
Поздрави!
Минал съм през цялата сага с ABS-a. Има теми - почети.
1. Не бързай да правиш твърде черни изводи. Има вариант да са опечени и прекъснати самите кабели на датчиците на ABS-a. Отиди да ти проверят проводимостта на кабелите на датчиците.
2. Само чисто нов и само оригинален ABS-блок! Лично мнение. Ти си знаеш.
3. Има нещо много важно, което трябва да се направи задължително след монтажа на новия ABS-блок. Не си спомням, как точно се нарича процедурата, но е нещо като софтуерно "стиковане" между новия блок и останалите елементи от ABS-ASC системата. Ако това не е направено или ако е направено неграмотно, светенето на индикаторите по таблото ще ти бъдат най-малкия проблем, защото автомобила (без това "стиковане") е направо опасен!!! Внимавай!
Пожелавам ти успех!
Поздрави!
Колеги няма никъде такъв модул в БГ просто не е възможно
Сега Ви моля ако някой може да ги ремонтира и дава гаранция да ми се обади.
тел 0896 64 97 87

Сега Ви моля ако някой може да ги ремонтира и дава гаранция да ми се обади.
тел 0896 64 97 87
- vihar1968
- Потребител
-
- Кара: БМВ 525 TDS
колега ти чисто нов модул ли тарсиш или 2 употреба
при мен проблема беше в 2-а неработещи задни датчика
и то неработещи отведнаж и двата
при мен проблема беше в 2-а неработещи задни датчика
и то неработещи отведнаж и двата
Смених и 2та задни датчика и се оказа АБС Модул който чисто нов струва майка си и баща си...
Разбира се че търся 2ра употреба,но цената да е в рамките на нормалното.
Днес ми се обажда един пич и ми вика "търсиш модул брато - 700лв без гаранция без нищо" ?
Просто цената е неприемлива при положение че чисто нов с 3год гаранция е 479eu
Спрял съм се на ремонт така че ако някой знае някой който да ремонтира и да дава гаранция моля пишете или телефонирайте.
Благодаря за разбирането
Разбира се че търся 2ра употреба,но цената да е в рамките на нормалното.
Днес ми се обажда един пич и ми вика "търсиш модул брато - 700лв без гаранция без нищо" ?
Просто цената е неприемлива при положение че чисто нов с 3год гаранция е 479eu
Спрял съм се на ремонт така че ако някой знае някой който да ремонтира и да дава гаранция моля пишете или телефонирайте.
Благодаря за разбирането
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега ползвал ли си търсачката? Виж тази тема viewtopic.php?f=35&t=172423&hilit=abs+abs+%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB

Видях я тази тема...Писах на GTO още преди седмица но нямам отговор,за това реших да търся и други хора.
Има надежди,защото някои хора виждат темата ми и се обаждат но искат много много пари 700-800-1000лв за такова нещо 2ра употреба!
Има надежди,защото някои хора виждат темата ми и се обаждат но искат много много пари 700-800-1000лв за такова нещо 2ра употреба!
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3