Информация за копчетата на ключът за запалване.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Информация за копчетата на ключът за запалване.

Мнение от gentata » 05 Яну 2011, 19:44

vladypetrov написа:..... Колата не е с фабрична аларма.
Ако имаш дистанционно за нефабричната алрма (ако е от по-простите) "алармаджиите" може да са изолирали оригиналния модул за центарлното по отношение на вратите, а багажника да е оставен към него. В този случай вратите ще се откл. и закл. от дистанционното на алармата. Ако е така положението при теб за това няма да ти работят бутоните за откл. и закл. на ключа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ е39 2001г.

Мнение от vladypetrov » 05 Яну 2011, 19:50

Влязах в колата и направих така както каза колегата,но без никакъв ефект. Ако е паднала батерията как мога да я сменя понеже немога да разглобя ключа???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 05 Яну 2011, 20:07

pricheska написа:Винаги ми е било любопитно дали може да се програмира така, че като задържа копчето за заключване да се свиват страничните огледала, заедно с вдигането на прозорците.

Имаш ли изобщо функцията за прибиране на страничните огледала? Обикновено върви с "мемори" функцията за автоматичното позициониране на седалките и огледалата и "навеждането" на дясното огледало при включване на задна

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 05 Яну 2011, 20:12

gentata написа:Ако имаш дистанционно за нефабричната алрма (ако е от по-простите) "алармаджиите" може да са изолирали оригиналния модул за центарлното по отношение на вратите, а багажника да е оставен към него. В този случай вратите ще се откл. и закл. от дистанционното на алармата. Ако е така положението при теб за това няма да ти работят бутоните за откл. и закл. на ключа.

Според мен няма логика алармаджийте да не използват сигнала за управлението на оригиналния модул за центарлното заключване, а да използват "някакви" сигнали от модула на алармата, които не е ясно по (+) или по (-) управляват централното, закъснението след натискане на бутона, продължителността на импулса и т.н.
Особено ако става дума за "нефабричната алрма (ако е от по-простите)" ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 05 Яну 2011, 20:16

vladypetrov написа:Влязах в колата и направих така както каза колегата,но без никакъв ефект. Ако е паднала батерията как мога да я сменя понеже немога да разглобя ключа???

По принцип ромбоидния (новия) ключ е неразглобяем. Във форума има тема със снимки как се реже и преправя с малки рапидки, но за мен това не е решение.
Бих ти препоръчал или нов ключ или нова заготовка (разглобяема) където да прехвърлиш електрониката + транспондера на имобилайзера от старата кутия (предлагаха се такива заготовки в "продава")

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 05 Яну 2011, 20:19

tsb_bg написа:
gentata написа:......
Да съгласен съм но "алармаджии" всякъкви и логика най-различна :D Понеже съм срещал това за което писах (не беше БМВ а едно peugeot 4007) реших да го спомена :yes:
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 05 Яну 2011, 23:05

tsb_bg написа:
pricheska написа:Винаги ми е било любопитно дали може да се програмира така, че като задържа копчето за заключване да се свиват страничните огледала, заедно с вдигането на прозорците.

Имаш ли изобщо функцията за прибиране на страничните огледала? Обикновено върви с "мемори" функцията за автоматичното позициониране на седалките и огледалата и "навеждането" на дясното огледало при включване на задна

Да! Имам всичко това :) Иначе не бих питал дали може с ключа да ги свивам :)

П.П Днес се рових цял ден в нета и не открих да има подобна функция, която да бъде прекодирана чрез ДИС или друг софтуер...Функциите за Car & Key Memory, които могат да се активират/деактивират са доста, но подобна за огледалото няма :P ...или поне не намерих в описанието с функциите :)
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 10 Яну 2011, 22:31

tsb_bg написа:
didite_bg написа:И това със свалянето на прозорците със задържането става само на новия ключ(цветния).При стария само с алармата!

Функцията за управление на стъклата и шибидаха е налична и за стария ключ без значение има ли колата фабрична аларма или не (програмира се)
Изображение

А може ли да попитам как се програмира :)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i

Мнение от sfinci » 03 Май 2012, 11:52

искам да попитам за какво са другите два ключа единият е пластмасов а другият е един сив без копчета и дали може едновременно да работят и двата ключа с алармата защото при мен само единия работи с алармата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Май 2012, 13:38

Пластмасовия е за макет, да ти направят ключ, ако ги изгубиш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 04 Май 2012, 16:36

Elesar74 написа:Пластмасовия е за макет, да ти направят ключ, ако ги изгубиш.

И аз така мислих , но не е така, може и да палиш с него защото се води ключ за портфейл!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i

Мнение от sfinci » 19 Май 2012, 10:43

а сивият ключ за какво е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от gentata » 20 Май 2012, 1:29

Ремонтен се води сивия - не може да отключва жабката няма канал по средата.

ПП А черния пластмасов си е пълнофункционален ключ олекотен вариант - да речем ако си на плажа може да си го боднеш в банските и да влезеш в морето така братчедите ако ти дръпнат багажа поне ключа за колата ще си е при теб :mhihi: :yes:
:driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 20 Май 2012, 18:36

pricheska написа:
tsb_bg написа:

Да! Имам всичко това :) Иначе не бих питал дали може с ключа да ги свивам :)

П.П Днес се рових цял ден в нета и не открих да има подобна функция, която да бъде прекодирана чрез ДИС или друг софтуер...Функциите за Car & Key Memory, които могат да се активират/деактивират са доста, но подобна за огледалото няма :P ...или поне не намерих в описанието с функциите :)

С NCS Expert се прави, но ще трябва да потърсиш, аз не помня точно коя команда е за прибиране на огледалата, но съм чел в ncs dummy темата в английския форум, че става.

А иначе по темата на колегата - първо да се проверят бушоните в багажника! Ако е 100% сигурен, че са здрави - да си преобучи дистанционното, само че за по-сигурно процедурата да е следната:

1. Отключва шофьорската врата, сяда на шофьорската седалка.
2. Дава конакт и веднага след това го връщаш и вадиш ключа.
3. Веднага след това натиска копчето за отключване и го задържа.
4. Докато държи копчето за отключване натисната (това със стрелката), натиска 3 пъти копчето за заключване.

Ако се получи - вратите ще се заключат и отключат веднъж. Ако не се случи това - значи има друг проблем, който може да е:
1. Паднала батерия или повредено дистанционно на ключа (решението е да пробваш с ключа (дистанционното) на някой колега).
2. Изгорял бушон за централното заключване или скъсан кабел някъде по трасето.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 21 Май 2012, 10:02

Това с прибирането на огледалата, при е39 го няма за съжаление, прави се единствено с външен модул

ПредишнаСледваща

Назад към E39