Как се вади акумолатора на Е39 TDS?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Как се вади акумолатора на Е39 TDS?
Очаквам тема " как да си извадя резервната гума, колко тежи и за какво да я хвана" .

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Махнаха казармата и затова ще има такива теми
Ако беше като мене да е правил 3 сезонни и да е свалял на БРДМ акумулаторите, БМВ ския ще е песен. 25 килограма е по книжка 100 амперчасовия....Ама ако беше някоя девойка 175 см висока и 55 кила, дали колегата щеще да пита как се вдига от земята
Колегата да направи сухи тренировки с дъмбели, гири, или две кофи вода...После маха минусовия кабел първо, и хваща онази част към стопа и с полуповдигане, лост от първи род
Комшии да има трима, единия да коментира как го е напрайл тоз германец точно на таквоз място, другия да вика че трябва се иде в сервиз, а третия да разказва истории как навремето на Жигулата е бил на такова удобно място отпред, кой го е наврял там, и откакъв зор, и че германците сигурно имат в сервизите си специален крик, щото те с ръка не бутат нищо..И как в казармата в Грудово 1982 година на танка са измъквали 4 те акумулатора през бойния люк
Добре че колегата няма Тойота Приус....Е там са по 70 кила акумулаторите.

Колегата да направи сухи тренировки с дъмбели, гири, или две кофи вода...После маха минусовия кабел първо, и хваща онази част към стопа и с полуповдигане, лост от първи род

Добре че колегата няма Тойота Приус....Е там са по 70 кила акумулаторите.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Добре де защо се базикате? До сега не съм имал взимане даване с акумолатори по-големи от 75 амперчаса. Този като го гледам колко е голям ме плаши и за това реших да пусна тема ако някой сам го е вадил да сподели. А вие го ударихте на базици и истории. Ми за последните 5 години за сефте ми се налага да се занимавам с акумолатор. Да него правя това упражнение всеки месец та да знам от сам човек ли се прави или не. То по вашата логика утре някой ще вземе да разправя как и двигателя сам си вади и, че е проста работа, пък аз защото не съм ходил в газарма не мога да го изкарам.
Айде моля по-сериозно, все пак сме в автомобилен форум и не виждам нищо странно във въпроси като моя. Щом има тема като "с какви гуми да карам" и "как да си отключа багажника" защо да няма и тема за изваждане на акумолатора? Все пак наистина са го забили на скапано място. Ако беше отпред при двигателя едва ли щях да питам как да го сваля.
Айде моля по-сериозно, все пак сме в автомобилен форум и не виждам нищо странно във въпроси като моя. Щом има тема като "с какви гуми да карам" и "как да си отключа багажника" защо да няма и тема за изваждане на акумолатора? Все пак наистина са го забили на скапано място. Ако беше отпред при двигателя едва ли щях да питам как да го сваля.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
totopz написа:...
А, толкова ли беше трудно да махнеш двете клеми, (надявам си, че си от хората дето могат да си вързват лепенките на обувките сами

ПП. Като видях Йода в подписа си се сетих ... May the force be with you

ППП. Добре че е39тката има хидравлика

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Още нищо не съм пробвал. Мислих утре да се захвана с акумолатора, но след като прочетох първитя наколко мнения на сериозните хора от форума разбрах, че не е за сам човек работата и ще изчакам докато намеря кой да ми помага.
А за клемите и планката едва ли ще имам проблеми - там нещата са ми ясни.
И още нещо - ако повечето, които карате Е39-ки сте култористи аз не съм и подобни манипулации като изваждане на незнайно колко десетки килограма тежащ акумолатор от тясна дупка предполагам не са за всеки.
И още нещо - ако повечето, които карате Е39-ки сте култористи аз не съм и подобни манипулации като изваждане на незнайно колко десетки килограма тежащ акумолатор от тясна дупка предполагам не са за всеки.
- Ivailo28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530DA '99
totopz написа:Още нищо не съм пробвал. Мислих утре да се захвана с акумолатора, но след като прочетох първитя наколко мнения на сериозните хора от форума разбрах, че не е за сам човек работата и ще изчакам докато намеря кой да ми помага.
Колега, не им се връзвай. Нищо смешно няма, хващай 3-ма комшии, намерете лебедка и сте вие. Предполагам си си купил вече нов акумУлатор, ако не си при покупката поне още един човек вземи с теб, че наистина тежи десетки килограми

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
boksioraE39 написа:Sherman написа::banghead:![]()
Баце хващаш и дърпаш кви помошници
Пич не всички са по 100-кила,сборна джужина акумулатор повдига!
Да,не всички,някои сме 130 ...

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
totopz написа: Мислих утре да се захвана с акумолатора, но след като прочетох първитя наколко мнения на сериозните хора от форума разбрах, че не е за сам човек работата и ще изчакам докато намеря кой да ми помага.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
ей уляхте се.....мога да добавя само към темата да внимаваш с кабелите на стопа, че един път съм го свалял в тъмното и се закачи ,пък в бързината може да се скъса някой кабел
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
cls6666 написа:ей уляхте се.....мога да добавя само към темата да внимаваш с кабелите на стопа, че един път съм го свалял в тъмното и се закачи ,пък в бързината може да се скъса някой кабел
Да,т'ва не е лош съвет мойте са бая одърпани..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
2-3 месеца на фитнес + малко добавки и ще си готов да го извадиш сам
.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Що не я уринете тая тема. що за глупости.Как се вадел акумолатор .
Илко стига рови из сервиза,удари калема
Илко стига рови из сервиза,удари калема

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4