Как се вади акумолатора на Е39 TDS?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Как се вади акумолатора на Е39 TDS?

Мнение от benzin » 12 Мар 2011, 1:52

това без кран няма как да стане :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 12 Мар 2011, 2:06

Очаквам тема " как да си извадя резервната гума, колко тежи и за какво да я хвана" . :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 12 Мар 2011, 2:37

Махнаха казармата и затова ще има такива теми :lol: Ако беше като мене да е правил 3 сезонни и да е свалял на БРДМ акумулаторите, БМВ ския ще е песен. 25 килограма е по книжка 100 амперчасовия....Ама ако беше някоя девойка 175 см висока и 55 кила, дали колегата щеще да пита как се вдига от земята :lol: :lol:
Колегата да направи сухи тренировки с дъмбели, гири, или две кофи вода...После маха минусовия кабел първо, и хваща онази част към стопа и с полуповдигане, лост от първи род :shock: Комшии да има трима, единия да коментира как го е напрайл тоз германец точно на таквоз място, другия да вика че трябва се иде в сервиз, а третия да разказва истории как навремето на Жигулата е бил на такова удобно място отпред, кой го е наврял там, и откакъв зор, и че германците сигурно имат в сервизите си специален крик, щото те с ръка не бутат нищо..И как в казармата в Грудово 1982 година на танка са измъквали 4 те акумулатора през бойния люк :lol: :lol:
Добре че колегата няма Тойота Приус....Е там са по 70 кила акумулаторите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 12 Мар 2011, 2:46

Добре де защо се базикате? До сега не съм имал взимане даване с акумолатори по-големи от 75 амперчаса. Този като го гледам колко е голям ме плаши и за това реших да пусна тема ако някой сам го е вадил да сподели. А вие го ударихте на базици и истории. Ми за последните 5 години за сефте ми се налага да се занимавам с акумолатор. Да него правя това упражнение всеки месец та да знам от сам човек ли се прави или не. То по вашата логика утре някой ще вземе да разправя как и двигателя сам си вади и, че е проста работа, пък аз защото не съм ходил в газарма не мога да го изкарам.

Айде моля по-сериозно, все пак сме в автомобилен форум и не виждам нищо странно във въпроси като моя. Щом има тема като "с какви гуми да карам" и "как да си отключа багажника" защо да няма и тема за изваждане на акумолатора? Все пак наистина са го забили на скапано място. Ако беше отпред при двигателя едва ли щях да питам как да го сваля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 12 Мар 2011, 2:54

totopz написа:...

А, толкова ли беше трудно да махнеш двете клеми, (надявам си, че си от хората дето могат да си вързват лепенките на обувките сами :mhihi: ) щото очевидно ще задържат акумулатора и да го "напънеш" ,след като махнеш болтчетата, планчиците и т.н. :paranoid:

ПП. Като видях Йода в подписа си се сетих ... May the force be with you :weed:
ППП. Добре че е39тката има хидравлика :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 12 Мар 2011, 4:17

Още нищо не съм пробвал. Мислих утре да се захвана с акумолатора, но след като прочетох първитя наколко мнения на сериозните хора от форума разбрах, че не е за сам човек работата и ще изчакам докато намеря кой да ми помага.
А за клемите и планката едва ли ще имам проблеми - там нещата са ми ясни.

И още нещо - ако повечето, които карате Е39-ки сте култористи аз не съм и подобни манипулации като изваждане на незнайно колко десетки килограма тежащ акумолатор от тясна дупка предполагам не са за всеки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530DA '99

Мнение от Ivailo28 » 12 Мар 2011, 7:55

totopz написа:Още нищо не съм пробвал. Мислих утре да се захвана с акумолатора, но след като прочетох първитя наколко мнения на сериозните хора от форума разбрах, че не е за сам човек работата и ще изчакам докато намеря кой да ми помага.
А за клемите и планката едва ли ще имам проблеми - там нещата са ми ясни.

И още нещо - ако повечето, които карате Е39-ки сте култористи аз не съм и подобни манипулации като изваждане на незнайно колко десетки килограма тежащ акумолатор от тясна дупка предполагам не са за всеки.

Колега, не им се връзвай. Нищо смешно няма, хващай 3-ма комшии, намерете лебедка и сте вие. Предполагам си си купил вече нов акумУлатор, ако не си при покупката поне още един човек вземи с теб, че наистина тежи десетки килограми :dummy: Да не върнете лебедката преди да монтирате новият акумУлатор, че то ваденето лесно ама после каква мъка е... Ако не знеш как се слага после питай, ще ти обясним :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 12 Мар 2011, 8:49

boksioraE39 написа:
Sherman написа::banghead: :kuku:
Баце хващаш и дърпаш кви помошници

Пич не всички са по 100-кила,сборна джужина акумулатор повдига!

Да,не всички,някои сме 130 ... :bchug: Но темата наистина не е мн на място.... Утре ще се пусне тема...как да развия болтовете за да сменя гумата и колко човека ми трябват за тази процедура.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 12 Мар 2011, 10:47

totopz написа: Мислих утре да се захвана с акумолатора, но след като прочетох първитя наколко мнения на сериозните хора от форума разбрах, че не е за сам човек работата и ще изчакам докато намеря кой да ми помага.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 12 Мар 2011, 18:04

ей уляхте се.....мога да добавя само към темата да внимаваш с кабелите на стопа, че един път съм го свалял в тъмното и се закачи ,пък в бързината може да се скъса някой кабел
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 12 Мар 2011, 18:30

cls6666 написа:ей уляхте се.....мога да добавя само към темата да внимаваш с кабелите на стопа, че един път съм го свалял в тъмното и се закачи ,пък в бързината може да се скъса някой кабел

Да,т'ва не е лош съвет мойте са бая одърпани.. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 12 Мар 2011, 20:04

2-3 месеца на фитнес + малко добавки и ще си готов да го извадиш сам :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 12 Мар 2011, 20:52

Що не я уринете тая тема. що за глупости.Как се вадел акумолатор .
Илко стига рови из сервиза,удари калема :mhihi:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 12 Мар 2011, 21:26

:lol: :mhihi: :lol: :mhihi: тая тема ме кефи,до автора....колега,ако ти не можеш да изкараш тоя акумулатор от там то тогава със сигурност комшийката на 2-рия етаж като включи прахосмукачката и ти се лепкаш за тавана и не можеш да слезеш докато не изключи прахоСМУЧКАТА :mhihi: май ти трябват малко стероиди! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 12 Мар 2011, 21:52

Тая тема тряа стани важна... :banghead:

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1162887

ПредишнаСледваща

Назад към E39