Монтиране на модул за централно заключване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Монтиране на модул за централно заключване

Мнение от cls6666 » 10 Окт 2011, 20:00

NicKo_8 написа:Да.Релето найстина е доста скъпо :confused: ,но аз се занимавам с промишленна автоматизация и имам под ръка такива части.А иначе - точно така.Релето замества задържането на ключа. :lalala:

аз мога да направя такова (подобно)за около 3 до 5 лв с няколко транзистора и реленце
отдавна го мисля че като изляза от колата и затворя вратата виждам че има отворено стъкло
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 11 Окт 2011, 10:56

Да,може да се налепи няква схемичка с малко транзистори на една платчица,която както казваш няма да е по-скъпа от 5 лева.Иначе аз имах готово и не ми се налагаше да мисля.Ако сътвориш нещо,пусни една схема да видим за какво става въпрос. :) Може и с таймер 555 да си направиш.Пак малко транзистори,кондензатори и реле.Из нета има схеми с този таймер.
The Power of Dreams!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 11 Окт 2011, 19:57

Харесал съм си една с един транзистор и малко реле ,че да се побере в предната врата стори ми се най-уместно,ама айде ще пиша като монтирам :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 11 Окт 2011, 20:02

Немпременно да пишеш!Успех. :)
The Power of Dreams!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E70 X5xDrive30d
Мечтае да кара: BMW E60 M5

Мнение от stanislav900 » 09 Апр 2013, 20:09

NicKo_8 написа:Здравейте колеги! :) Днес ми се наложи да монтирам едно модулче за управление на централното.Монтирал съм и друг път такива работи,както и аларами,но на BMW не бях.До тука добре - намерих къде да го вържа за оригиналното централно,свързах го и заработи.Колата се отключва и заключва вече от дистанционно и не се налага да се бърка с ключа.Искам обаче да свържа и мигачите да светят.Разгледах схемата и видях,че има някакъв модул който управлява всички светлини.Въпроса ми е къде се намира този модул и къде ще е най-удобно за се закача за мигачите.На другите автомобили предимно намирам кабелите в праговете или направо на лосчето за мигачите.Тук обаче работата ми се въдя по-сложна,но не мисля,че ще е невъзможна.Все пак не съм първия който мотнира такова нещо или аларма на такава кола.Автомобила е Е39 2.5Tds,1999 година.

Искам да попитам как и каде точно се монтира?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D

Мнение от Raefi » 06 Юли 2014, 14:02

За да не отварям нова тема ще използвам тая, нищо че е малко стара. Значи на моята кола имам централно, но не е с дистанционно, до колкото разбрах чак след 98ма година почват да го вграждат като базова екстра, а моята е 97ма, демек нямам приемника като модул в колата. Та някой може ли да ме упъти къде се намира този приемник, рових в realoem но нищо не можах да открия, и всичко което ми е нужно за подкарване на оригиналното централно с дистанционно. Разни aftermarket-и не ме интересуват.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 06 Юли 2014, 21:21

Трябва да сложиш диоди на кабелите.за да не изгориш модула.който ги управлява ЛСМ модула.намира се ба дясната колонка под жабката.Най удачен вариант може да закачиш габаритите да мигат.Жълтият кабел на ключа на фаровете мисля.че беше.Даже ще е уникално.ако има и ендцъли.Тук колеги цели схеми проектираха заради тея ендцъли.а то е тшкоз елементарно.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 06 Юли 2014, 21:23

Приемника е на задната колона.Там е и усилвателя на радиото и се закачва директно за задното стъкло. да го ползва за антена.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D

Мнение от Raefi » 07 Юли 2014, 15:38

По Realoem-a го дават като антенният усилвател на радиото, предполагам са един и същ модул(номер 3 на схемата), като има няколко разновидности, едните приемащи на 315MHz другите на 433MHz. Което ме навява на мисълта, че може да го имам като модул и само ключ + прекодиране би свършило работа. Нека някой по-вещ да ми каже дали е така? :dunno:
Изображение

Предишна

Назад към E39