Бавно (ли) загрява 525d! Защо?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ми аз малко тъпанарски се изразих-това си е работната температура, но общо взето през зимата се потдържа "изкуствено" от по-горе описаните "уреди"Toledo написа:МАЧКАТОР написа:Това не е точно работна температура пичToledo написа:И моя мотор е комън-рейл, но си ги държи 87-90 градуса работна температура. Толкова, колкото трябва ...С по-горния ми пост на писах ,че поради ниската работна температура има допълнителни средства за покачването й
Мога цяла лекция да пусна, ама кой ще я чете
Аз, че нещо ми стана интересно що е това работна температура

Айс....прощавай за въпроса, ама ти печка имаш ли
би трябвало да имаш
отвори си предния капак и погледни на левия "ботуш" дали случайно не ти се мандахерца една табелка.."*******"............и под нея да пише-"Standheizung", или "Zuheizer"
на 99% от този модел има такава работа......просто може да не работи.............

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Имах предвид датчика който подава информация на стрелката за температурата!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Аз съм чел че комънреалите загряват доста по-бавно от останалите двг.При тях пишеше че е нужно да минат поне 10-12км. зада достигнат норм.темп. докато моята след около 3-4км стрелката я изправя на 12ч.Най-добре да се съпоставят две еднакви коли и да се види имали разлика и тогава да се търси евентуален проблем. 

Абсолютно вярноdinozab написа:Аз съм чел че комънреалите загряват доста по-бавно от останалите двг.При тях пишеше че е нужно да минат поне 10-12км. зада достигнат норм.темп. докато моята след около 3-4км стрелката я изправя на 12ч.Най-добре да се съпоставят две еднакви коли и да се види имали разлика и тогава да се търси евентуален проблем.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
При дизелите не може така - палиш и айде 3000 оборота. "Старите" мотор М51 са известни с това, че масово пукат, цепят и разцепват глави... Причината най-вероятно е тояно такава, някой се качва в колата пали и... газ до дупка. Ама който е карал този дизел, знае че даже да и даваш ръчка тя върви като спънат кон, а чак след като позагрее се разбърта нормално... Т.е. при студен мотор има неравномерно разпределение на температурата и оттам пукат глави...CheGevara написа:... не е нормално това. Както вече казаха колегите, БМВ препоръчва като се запали колата да се потегли с около 2-3000 оборота, а не да стои на място.
Мдааа и аз пробвах нещо подобно и по-долу ще го напиша.CheGevara написа:Мойта на 2 мин. излиза от синята зона. Аз я държа винаги на АУТО и щом излезе от синята зона, почва да вкарва яко топло на стъклото и в краката докато стрелката отиде на бялата чертичка. След около 10 мин е вече нормално топла.... но пък мойта на е дизел
Антифриза е сменен в Камор заедно с термостата и не би следвало да е проблем..CheGevara написа:Колкото до решение на проблема ... ми ти всичко си сменил каквото трябванезнам дали нещо не влияе от антифриза ...
Няма к'во да те прощавам, да не сме в детската градина...МАЧКАТОР написа:Айс....прощавай за въпроса...

Мдааа, имам... При това си я пускам сутрин, ама топли купето...МАЧКАТОР написа:... ама ти печка имаш ли, би трябвало да имаш ...
- ICE
- Ледения
-
Сега, след като отговорих на въпросите, които смятам за водещи, ще ви дам още жокери...
Преди всичко искам да подчертая, че осъзнавам, че говорим за мотор (М57) с алуминиев блок и директно впръскване (което е без значение), а не за М51 с чугунен блок и предкамерно, НО точно затова си мисля, че алуминия има по-добра топлопроводимост, т.е. би следвало да загрява по-бързо, но в този ред на мисли ... и да изтива по-бързо. Да, ама не е така...
Първо:
Вчера пробвах това което написа CheGevara, запалих изчаках 40-50 сек. и потеглих. За 3-3.5 мин стрелката излезна от синята зона, на 8-та бях на първата бяла чертичка, а на 16-тата бях по средата. Вентилатора беше на AUTO, а аз я понастъпвах повечко, не както преди до 1500 оборота... Сега я карах до към 2000 при излезнало от синьото и до 2500 след първата бяла... И все пак мисе струва, че загрява прекалено бавно.
Второ:
Когато спусках Вакарел (имаше мъгла), карах леко със 120 км/ч, оборотите 2300-2500, и изведнъж забелязах, че температурата падна... почти с цяла чертичка!
При подаване на газ ми трябваха около 20-тина км и около 10мин (даже спрях парното), за да "върна стрелката" в средата.
После го пробвах и в София, т.е. спуснах се от Младост към Дружба с коло 120 км/ч по инерция... на лека спирачка, за да може двигателя да "отпусне" оборотите и ..... срелката ПАК МРЪДНА!!!
Иначе в града стрелката не мърда, но това едва ли е меродавно.
КАКВО СТАВА?!
Преди всичко искам да подчертая, че осъзнавам, че говорим за мотор (М57) с алуминиев блок и директно впръскване (което е без значение), а не за М51 с чугунен блок и предкамерно, НО точно затова си мисля, че алуминия има по-добра топлопроводимост, т.е. би следвало да загрява по-бързо, но в този ред на мисли ... и да изтива по-бързо. Да, ама не е така...
Първо:
Вчера пробвах това което написа CheGevara, запалих изчаках 40-50 сек. и потеглих. За 3-3.5 мин стрелката излезна от синята зона, на 8-та бях на първата бяла чертичка, а на 16-тата бях по средата. Вентилатора беше на AUTO, а аз я понастъпвах повечко, не както преди до 1500 оборота... Сега я карах до към 2000 при излезнало от синьото и до 2500 след първата бяла... И все пак мисе струва, че загрява прекалено бавно.
Второ:
Когато спусках Вакарел (имаше мъгла), карах леко със 120 км/ч, оборотите 2300-2500, и изведнъж забелязах, че температурата падна... почти с цяла чертичка!

После го пробвах и в София, т.е. спуснах се от Младост към Дружба с коло 120 км/ч по инерция... на лека спирачка, за да може двигателя да "отпусне" оборотите и ..... срелката ПАК МРЪДНА!!!

Иначе в града стрелката не мърда, но това едва ли е меродавно.
КАКВО СТАВА?!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Сори че се намесвам но НИЩО ви няма на колитеICE написа:Второ:
КАКВО СТАВА?!

Пробвано е със 325ца 635ца 320ис 528ца Пежо Боксер ЛАДА и други Вчера и с Е36 316 същото се случи

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ICE
- Ледения
-
Това тдс-а не го правеше!!!madpetio написа:Сори че се намесвам но НИЩО ви няма на колитеНормално е да истинат като спускате
Просто ви е читава охладителната система
навън е -2 или -4градуса при движение със 120км сещате ли се колко бързо истива радиатора
![]()
Пробвано е със 325ца 635ца 320ис 528ца Пежо Боксер ЛАДА и други Вчера и с Е36 316 същото се случи
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
аз пък не съм карал кола която да не го прави

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Не топли само купето.....настройвай си я около 45минути преди да отпрашиш на някъде да запали и подгрее, после ми напиши ,че толи само купетоICE написа:Мдааа, имам... При това си я пускам сутрин, ама топли купето...МАЧКАТОР написа:... ама ти печка имаш ли, би трябвало да имаш ...

ТДС-са не е Комон рейлICE написа:Това тдс-а не го правеше!!!

вземете попорочетете ,че всички Д4Д, ЦДТИ, ДТИ, ХДИ,Д,ЦДИ ,ГРДИ,ТДИ имат точно такъв маниер на "изстудяване"

Последна промяна МАЧКАТОР на 25 Дек 2005, 13:16, променена общо 1 път
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Интересно ми стана,като Пецата изброи толкова много автомобили,които се държат по сходен начин с на ICE
Аз си мисля,че когато охладнее охладителната течност в радиатора до такава степен и термостата трябва да притвори (най-малкото) големия кръг,за да се поддържа тая температура ... При ICE лошото е,че при спускане към София по магистралата от Пловдив или от другата страна от тунел "Траянови врата" към Пловдив до такава степен охладнява колата,че дори мотора променя звука си
Това що за работа е
Георги Пенчев

Аз си мисля,че когато охладнее охладителната течност в радиатора до такава степен и термостата трябва да притвори (най-малкото) големия кръг,за да се поддържа тая температура ... При ICE лошото е,че при спускане към София по магистралата от Пловдив или от другата страна от тунел "Траянови врата" към Пловдив до такава степен охладнява колата,че дори мотора променя звука си

Георги Пенчев
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5