Ниво на антифриз - УСПЕШНО РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Ниво на антифриз

Мнение от Elesar74 » 21 Фев 2014, 15:16

Еми ще гледам, то и какво друго да направя. Само да не е нещо по гарнитурата или главата, това ме притеснява най-вече.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 21 Фев 2014, 15:27

Elesar74 написа:Еми ще гледам, то и какво друго да направя. Само да не е нещо по гарнитурата или главата, това ме притеснява най-вече.

Ако е гарнитурата се разбира бързо и боли дупе здраво :Р Та не е там проблема 99 %.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 23 Фев 2014, 19:55

Днес я гледа един приятел, свалих капачката да гледа в казанчето, каза че не е гарнитура, нямало балончета. Хубаво, ама да видим къде ще е заровено кучето. Като се постопли.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 01 Мар 2014, 18:49

Да не отварям нова тема. Оказа се че ми изпуска пробката за обезвъздушаване на охлаждащата система. Цял ден днес съм зает та пратих жената в Камор и взе нова. Довечера ще я сменям и понеже сутринта парното духаше само студено дори и на загрял двигател предполагам че има въздух както и може би е загубила и течност. Ще мина през някойя бензиностания за антифриз да долея докато обезвъздуша но въпроса ми е има ли значение какъв като марка, цвят и т.н. Както и втория ми въпрос е кога е по добре да я обезвъздушавам вечерта топла или сутринта студена?
Четох и че трябва да пусна климатроника на най-високи градуси, но относно силата на вентилатора някои пишат на 1 други на фул :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 01 Мар 2014, 21:01

Колата трябва да е загряла и парното/климата да са на максимално топло. Вентилаторът няма значение колко силно духа.

Към колегата Elesar74. Колега, антифризът който ползваш с какво съотношение е, концентрат/вода?
Колкото и да не ви се вярва антифризът също се изпарява, с течение на времето състава му се променя, а при понижаване на температурата се свива (намля обема си). Преди половин година, когато сменях термостата и антифриза започнах един експеримент. В разшитителния съд имам датчик за нивото на охлаждащата течност и напълних системата с антифриз до горния ръб на датчика. Идеята ми беше да проверя дали след подмяната на елементи от охлаждащата система всичко е Ок и няма течове. Към момента нивото на антифриза видимо не се е променило, но понякога (когато температурите са под 10-12 градуса) на борда се появява надпис, който предупреждава за понижено ниво на охлаждащата течност. Държа да отбележа, че горният край (ръб) датчикът за нивото на охлаждащата течност е по-ниско от марката, до която трябва да бъде запълнена системата.
Последна промяна stony1 на 04 Апр 2014, 9:12, променена общо 2 пъти
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 01 Мар 2014, 21:02

Има ли значение какъв антифриз да взема?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 01 Мар 2014, 22:17

mermenkov написа:Има ли значение какъв антифриз да взема?

viewtopic.php?f=126&t=329017&start=30
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 15 Сеп 2014, 10:10

Вдигам старата си тема, по причина че май реших проблема със загуба на антифриза. В събота смених гарнитурата на картинката:
305.png

Карам си в събота и неделя, вече няма съобщение на борда за нивото на охлаждащата течност. Дотук всичко е добре мисля, ще погледна довечера нивото в казанчето. Всичко хубаво, ама как може цената на това нищо и никакво парче гума да е 20 лв., не знам. В realoem 5.64USD, в Дарукар 20.41 лв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 15 Сеп 2014, 19:37

Мда и аз го сменявах и наистина беше около 20 лева,но е така понеже е заедно с коляното,а не само гумата.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 16 Сеп 2014, 10:22

Само гумата е колега, само гумата. Коляното е отделно, то е 34 лв.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 16 Сеп 2014, 20:37

Е на мен толкоз ми излезе с коляното.Даже още май си седи лепенката на него с номера на частта.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 17 Сеп 2014, 10:47

За съжаление, ефект никакъв от тази смяна. Не знам защо борда не ми съобщаваше нищо, развивам капачката, гледам казанчето полупразно.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 17 Сеп 2014, 11:41

Колега, да не ти държи минимум постоянно тая кола.......... Мойта барака се късах да доливам и все на минимум- радиатор, маркучи всичко 6, няма течове, газове мерих в с-мата, точно всичко....... Сега вече 3ти месец не доливам и все на мин си стои и не мърда от там и стигнах до извода, че откакто смених радиатора явно това си е нивото и не я барам вече. Обаче съм с малкия борд и не ми писка, ако бях с големия щеше да ми досажда сигурно........

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 17 Сеп 2014, 12:44

и моята е така вече две години.... :D вече дори ме го мисля, явно си има собствено мнение :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 17 Сеп 2014, 13:03

Значи забелязах я, че като вземе да пада, остава само на дъното да се плацика малко течност и стои така, мисля постоянно. Ако се върна на поста на Владо, капачката. Ама да ми хвърли 2 литра през капачката за има няма 20 км каране, чак ми се струва невероятно. И на мен ми писна вече да се занимавам и това да ми дрънчи на борда постоянно, не знам как да го изключа.

ПредишнаСледваща

Назад към E39