LED , диодно осветление интериор и врати.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: LED , диодно осветление интериор и врати.
Не,на задните колони в купето.
- sean-john
- ентусиаст
-
Да бе колега
светят си,мисълта ми е,че без проблем се събират две лампи в един плафон (а аз така или иначе имам в излишък) въпроса е как могат да се вържат двете да светят...дали + с + , - с - или как...закрепянето и това не е проблем ще го измисля,но тока не ми е ясен...да не направя някой фал.

- sean-john
- ентусиаст
-
Ясно,мерси като ми остане малко време ще си поиграя да видя какво ще стане.
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Зависи какви ЛЕД лампи си сложил, при мен даже свети по-силноо от преди и понеже светлината е студена, на някои им става неприятно в първите секунди докато свикнат 

- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
Здравейте,
Да се похваля и аз смених осветлението с диодно. Искам да споделя систематизирано малко информация отностно необходимия брой и тип лампи за тази модификация (на мен ми отне време да я намеря в чуждите форуми и проверя лично).
Необходими са 3 вида крушки, сулфидни с дължини 42mm, 39(36)mm на цокъл SV8.5-8 и с цокъл Ba9S (байонет).
1. Във врата на багажника (за комби): 1х42mm
2. Плафон в багажника: 2х42mm
3. Плафони над задни врати: 2х(1х42mm) и 2х(1хBa9s) за четене
4. Във корите на вратите (отдолу): 4х39(36)mm
5. Централен плафон: 1х42mm и 2х(1хBa9s) за четене
6. Жабка: 1х39(36)mm
7. Сенници: 2х(2х42mm)
Или общо 5хFestoon 39(36)mm, 10хFestoon 42mm, 4xBa9s. Има голямо разнообразие по магазините. Няма нужда от крушки с корекция на грешки. Необходимо е на лампите за цокъл от тип Ba9S, плюсът да бъде на кръглата част от цокъла, а минуса на пъпката отдолу.
Ето и малко снимки:

Искам да си поставя и осветление в краката, за целта си взех диодна лента. Такова има фабрично в Е60 и нагоре. Търсих в форума, но не можах да намеря подобна тема. Съмнявам се досега някой колега да не го е правил, така че ще съм благодарен, ако сподели опит. Аз се сещам за два варианта, първия е да си пусна кабели от централния плафон, втория е да пусна кабели от модулите, които прочетох че се намират зад жабката, може би има и трети вариант да се търсят кабелите които влизат в буксите на вратите. Общо взето всяка инфомрация и идея ще ми е от полза.
Да се похваля и аз смених осветлението с диодно. Искам да споделя систематизирано малко информация отностно необходимия брой и тип лампи за тази модификация (на мен ми отне време да я намеря в чуждите форуми и проверя лично).
Необходими са 3 вида крушки, сулфидни с дължини 42mm, 39(36)mm на цокъл SV8.5-8 и с цокъл Ba9S (байонет).
1. Във врата на багажника (за комби): 1х42mm
2. Плафон в багажника: 2х42mm
3. Плафони над задни врати: 2х(1х42mm) и 2х(1хBa9s) за четене
4. Във корите на вратите (отдолу): 4х39(36)mm
5. Централен плафон: 1х42mm и 2х(1хBa9s) за четене
6. Жабка: 1х39(36)mm
7. Сенници: 2х(2х42mm)
Или общо 5хFestoon 39(36)mm, 10хFestoon 42mm, 4xBa9s. Има голямо разнообразие по магазините. Няма нужда от крушки с корекция на грешки. Необходимо е на лампите за цокъл от тип Ba9S, плюсът да бъде на кръглата част от цокъла, а минуса на пъпката отдолу.
Ето и малко снимки:

Искам да си поставя и осветление в краката, за целта си взех диодна лента. Такова има фабрично в Е60 и нагоре. Търсих в форума, но не можах да намеря подобна тема. Съмнявам се досега някой колега да не го е правил, така че ще съм благодарен, ако сподели опит. Аз се сещам за два варианта, първия е да си пусна кабели от централния плафон, втория е да пусна кабели от модулите, които прочетох че се намират зад жабката, може би има и трети вариант да се търсят кабелите които влизат в буксите на вратите. Общо взето всяка инфомрация и идея ще ми е от полза.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
кабела който ти трябва е червен със синя ивица,има го и по двата снопа на колата отляво и отдясно,аз преди месец си правих външните дръжки да светят когато отключиш колата и стана доста ефекно и удобно през ноща
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- ZaRiBiTeLeN
- Потребител
-
- Кара: 318tds compact
"Малко" не ми е за тук въпроса, но виждам, че колегите който са писали по темата са на ясно с нещата... преди 2 дни подмених крушките в купето на е36 с диодни и станаха малко аномалии. Понеже не съм на ясно много с електричарските работи да попитам... на централния плафон на е36 има три крушки две от вида Ba9S за четене и една правоъгълна за централната част, за да светнат диодните крушки от вида Ba9S трябваше да обърна + и - на плафона.. обърнах ги, заработиха нормално обаче сега централната крушка свети единствено когато колата не е на контакт. Дам ли на контакт и веднага изгасва и след това не реагира нито на отворена врата, нито на принудително пускане от копчето - на нищо. Щом угася колата и заработва пак.
PS: задния плафон където е единична крушка и не ми се наложи да обръщам + и - а само да завъртя крушката, няма такъв проблем - той си работи адекватно
PS: задния плафон където е единична крушка и не ми се наложи да обръщам + и - а само да завъртя крушката, няма такъв проблем - той си работи адекватно

По-добре да закъснееш 10 минути на този свят, от колкото да стигнеш 40 години по-рано на "онзи"
- feron
- кандидат ентусиаст
-
След доста търсене успях да намеря лампи от тип BA9s с коректен поалиритет. Едните са моя собствена модификация
! По този начин се избягва преправянето на плафона и евентуалните последици след това за инсталацията.

- ZaRiBiTeLeN
- Потребител
-
- Кара: 318tds compact
feron написа:След доста търсене успях да намеря лампи от тип BA9s с коректен поалиритет. Едните са моя собствена модификация! По този начин се избягва преправянето на плафона и евентуалните последици след това за инсталацията.
А някаква идея, защо плафонът получи такива странни аномалии, при положение, че просто обърнах поляритета на плафона... да не би комфорт модула нещо да се шашка?

По-добре да закъснееш 10 минути на този свят, от колкото да стигнеш 40 години по-рано на "онзи"
- feron
- кандидат ентусиаст
-
Покрай насъбралите се неработни дни, успях да намеря време и си направих осветлението в краката. Ето и няколко снимки:

Sent from my SmartPhone using Tapatalk

Sent from my SmartPhone using Tapatalk
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
А за задния номер някой мислил ли е нещо или трябва да си купиме цели плафони направо?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Какво да му се мисли освен безболезненото махане на нита. Има си LED-крушки точно като за там. А за смяна на плафони - да ако тези там са окислени от влизала вода и влага и не е възможно възтановяването (почистването) им. Ще се обажда чек за крушка ако не е изключен.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Аз утре отивам да си купувам крушки от магазинчето до техническия.Мисля да си купя и диодни ленти и кабели и се чудя дали ще претоваря инсталацията ако ги вържа лентите директно за централния плафон,та като светят плафоните да светят и лентите ?
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Аз имам комплект диодно осветление за Е39 за продажба 
Някой, ако го иска да пише

Някой, ако го иска да пише

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Бях взел преди няколко месеца едни диодни крушки за задните плафони на номера, бяха с цяла квадратна плочка която свети а не няколко малки. Сложих и започнаха да се обаждат грешки за дългите, за късите, за халогените... Сетих се че те са проблема, махнах ги и всичко си дойде на мястото, така че внимавайте какви слагате, че модула се шашка здраво. От тия обикновените съм слагал и ядове съм нямал. Чека си ми е изключен.

42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3