Нестабилност при дъжд РЕШЕНО!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- joro_mafiata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E65 750
- Мечтае да кара: ///M
Re: Нестабилност при дъжд
И моята се вее на шейна у даждо . Уж нови гуми турнах ама си пита дедовия :Д
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Орел, ти мaй не четеш, a сaмо си трупяш мнения. Кaкто нaписaх, съм сменил всичко рaзбито по окaчвaнето. Нямa нуждa дa прaвиш генерaлни изводи зa товa кой колко пaри хaрчи по колите си и кaк дa търси стaбилност нa дивaнa. Тук имa достa компетентни хорa, които могaт дa споделят мнението си и дa бъдaт полезни.
Z3Ro* първо тези втулки смених.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз също наскоро смених доста неща по окачването - задните ми гуми са на ограничител и колата въпреки това си е доста стабилна, дори и на мокро... 
Все трябва да има някаква причина за нестабилност - след смяната на доста неща по окачването и аз не съм правил реглаж.
В тази връзка, ASC-то работи ли нормално? И как така е нестабилна - при ускорение, в завой, при неравности...

Все трябва да има някаква причина за нестабилност - след смяната на доста неща по окачването и аз не съм правил реглаж.
В тази връзка, ASC-то работи ли нормално? И как така е нестабилна - при ускорение, в завой, при неравности...

- svetliol
- младши ентусиаст
-
ASC-то работи безгрешно. Нестабилността се получава при по-големи неравности и по - висока скорост в права посока, задницата леко мърда настрани. Странно е, защото купето е доста тежко, а се усеща, като че ли олеква задницата.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Ами в такъв случай, колегите преди мен са те насочили и към проверка и евентуална подмяна на амортисъорите... 
- svetliol
- младши ентусиаст
-
ОК. Мерси на всички за мненията. След празниците ще направя реглаж и проверка на амортисьори.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Z3Ro* написа:Аз бих добавил да се обърне особено внимание на шарнирните втулки на долните носачи отзад - при разбити такива може да няма тропане, но колата става доста нестабилна отзад, особено при резки ускорения...
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
svetliol написа:Орел, ти мaй не четеш, a сaмо си трупяш мнения. Кaкто нaписaх, съм сменил всичко рaзбито по окaчвaнето. Нямa нуждa дa прaвиш генерaлни изводи зa товa кой колко пaри хaрчи по колите си и кaк дa търси стaбилност нa дивaнa. Тук имa достa компетентни хорa, които могaт дa споделят мнението си и дa бъдaт полезни.
той орела преди няколко дни разбра, че двигател може да смеси вода с масло в една друга тема...
...а за нестабилността, такава каквато е описана в темата /доколкото разбрах няма значение дали ускоряваш, забавяш или се носиш по инерция - все колата не си намира пътя/ - това си е класическа нужда от реглаж. Обикновено започва да се усеща около 80км/ч. На мокър път е доста по осезаемо. При теб на сухо не се усеща много, предполагам, защото не ти е кривнала много геометрията. Когато нестабилността идва от разбит елемент по окачването, то тя се проявява по-силно я при ускорение, я при спиране.
...лични наблюдения

Последна промяна shmotza на 04 Май 2014, 21:02, променена общо 1 път
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
svetliol написа:ОК. Мерси на всички за мненията. След празниците ще направя реглаж и проверка на амортисьори.
И не забравяй да напишеш решението...
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Направих реглаж и работата заспа
все едно карам съвсем друг автомобил
Пича на реглажи даже ми вика ,че е по опасно да караш с здрава ходова и лоша сходимост отколкото с разбита ходава и добра сходимост
все едно карам съвсем друг автомобил Пича на реглажи даже ми вика ,че е по опасно да караш с здрава ходова и лоша сходимост отколкото с разбита ходава и добра сходимост
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Нестабилност при дъжд РЕШЕНО!
То няма разбита ходова част с добра сходимост, щото колелетата се местят по 1см.
Казал ти е така, защото след ремонт обикновено геометрията се изменя много повече, отколкото в процес на разбиване на частите.
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Колеги наскоро купих предни амортисьори от един колега от форума 2-ра ръка и бяха здрави уж на дума..и смених моите с тях,че моите бяха доста заминали,но след смяната колата отпред стана като лодка,отива на където си иска при скорост 100км/ч и на горе,със старите си амортисьори нямах такъв проблем,дали може да е амортисьорите или да не са ми направили реглажа както трябва ??
ПС. А и смених и биалетките с нови...всичко останало по колата е 6,поне така ми казаха от сервиза където ми смениха амортисьорите.
ПС. А и смених и биалетките с нови...всичко останало по колата е 6,поне така ми казаха от сервиза където ми смениха амортисьорите.
- svetliol
- младши ентусиаст
-
При мен проблема се реши след смяната със зимните гуми.
Въпреки, че летните ми гуми не бяха з аизхвърляне явно повече никога няма да сложа Мишелин.
Въпреки, че летните ми гуми не бяха з аизхвърляне явно повече никога няма да сложа Мишелин.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
само не видях с какви гуми си
ако караш с 195/65 не очакваи да ти е стабилна колата
аз съм с регулиран заден мост, доста сменени елементи по окачването работещи системи и зимни гуми 225 и пак като е мокро и кално по кръговите усещам колата да помръдва, но все пак си е стабилна по завои и тн..
купето на Е39 е 1500 кг с теб вътре.. все пак гумите са доста важни за да си стабилен
ако караш с 195/65 не очакваи да ти е стабилна колата
аз съм с регулиран заден мост, доста сменени елементи по окачването работещи системи и зимни гуми 225 и пак като е мокро и кално по кръговите усещам колата да помръдва, но все пак си е стабилна по завои и тн..
купето на Е39 е 1500 кг с теб вътре.. все пак гумите са доста важни за да си стабилен
Последна промяна ares2 на 12 Фев 2015, 21:26, променена общо 1 път
- svetliol
- младши ентусиаст
-
Сега съм с 205 /65/15 и колата се държи супер стабилно (по моите критерии). Това ми е първата зима с тази кола и съм изненадан как добре се държи дори и в снега. Онзи ден се прибирах от работа точно като заваля големия сняг и нямах никакви грижи със стабилността.
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3