Нов собственик на тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- goro82412
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 тдс
- Мечтае да кара: Е65
Re: Нов собственик на тдс
Оказа се,че фаровете са депо без ейнджъл айс,а той е слаган допълнително,аз вече го управих,купих си нов инвертор и светна. Исках да ви попитам като сменя заден десен датчик скорост,трябва ли автоматично да загаснат лампите за АБС и АСЦ или трябва да се прави диагностика?
Попринцип трябва сами да изгаснат след като минеш 100-200 метра.
Какво стана с постоянното подгряване? Провери ли без него как е?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- goro82412
- Потребител
-
doomy525 написа:Попринцип трябва сами да изгаснат след като минеш 100-200 метра.
Не колега не съм проверявал,че ме нямаше досега,тая седмица ще се занимавам пак.
- goro82412
- Потребител
-
Колеги излезна нова дилема с този датчик за АБС,има ли разлика между датчика седан и комби. Става въпрос за заден десен датчик абс със сива букса.
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 TDS
Здравей, мисля че няма разлика в датчика за АБС дали е комби или седан. Миналата зима и аз имах проблем с този датчик, купих си нов от колега от форума, но като го монмтирах проблема си остана. Сега пак съм си със старич датчик, изчистих го хубаво продухах внимателно леглото където седи и за сега вече повече от половин година нямам проблеми. Новия датчик си седи опакован в багажника макар че дадох 95лв за него. Ако си от Пловдив мога да ти го дам да го пробваш дали при теб ще стане.
П.С. Старич датчик беше Сименс, а новия е някакъв маде ин Германия ама......неще
П.С. Старич датчик беше Сименс, а новия е някакъв маде ин Германия ама......неще
- goro82412
- Потребител
-
Val-Kris написа:Здравей, мисля че няма разлика в датчика за АБС дали е комби или седан. Миналата зима и аз имах проблем с този датчик, купих си нов от колега от форума, но като го монмтирах проблема си остана. Сега пак съм си със старич датчик, изчистих го хубаво продухах внимателно леглото където седи и за сега вече повече от половин година нямам проблеми. Новия датчик си седи опакован в багажника макар че дадох 95лв за него. Ако си от Пловдив мога да ти го дам да го пробваш дали при теб ще стане.
Не колега от София съм,мерси мн за предложението.
- goro82412
- Потребител
-
Val-Kris написа:Здравей, мисля че няма разлика в датчика за АБС дали е комби или седан. Миналата зима и аз имах проблем с този датчик, купих си нов от колега от форума, но като го монмтирах проблема си остана. Сега пак съм си със старич датчик, изчистих го хубаво продухах внимателно леглото където седи и за сега вече повече от половин година нямам проблеми. Новия датчик си седи опакован в багажника макар че дадох 95лв за него. Ако си от Пловдив мога да ти го дам да го пробваш дали при теб ще стане.
Разлика в датчика за комби и седан има,за комбитоме по- дълъг и с по- различна букса. Днес го смених взех от колега от форума,но проблема остана и при мен. Лошото е,че моя датчик беше скъсан и за капак докато го сваляха го направиха на нищо. Така ,че ще търся пак датчик.
- goro82412
- Потребител
-
doomy525 написа:Попринцип трябва сами да изгаснат след като минеш 100-200 метра.
Колега тази сутрин си изгасна подгряването,възможно ли е да е светило,защото е топло и не подгрява?
- goro82412
- Потребител
-
goro82412 написа:Здравейте колеги, след дълго лутане и мислене реших да си взема 36 автомобил и ми изпадна симпатична е39 525 тдс. Понеже съм имал и е39 и е38 с този двигател и го познавам що годе реших да я взема. Количката естествено си има няколко проблема за които искам съвет от вас.
1. Когато дам контакт лампата за подгряване не спира да свети, докато не запаля колата. После нито мига нито нищо,но не ми гасне както при другите две бмв с този двигател.
2. Как да си оправя енджъл -а ,фаровете са с оригинален енджъл,но не свети,видях ,че има две кутийки,на едната има стопени кабели. Къде са им крушките,как се сменят,мога ли да купя тези баласти,ако така се наричат. Има ли някой които може да ми ги направи,вместо да се правяна разбирач![]()
3. Свети ми АБС и АСЦ през цялото време.
4. Да затапвам ли ЕГР -а беше ми затапен при предишните две и капачката от буркана къде се слагаше![]()
5. Ако махна катализатора и сложа резонатор,с какъв размер на входящата тръба да е и колко да бъде дълъг.
6. Трябва да я обслужвам ,има ли в форума някой колега който продава филтри и масла на хубави цени и естествено да не са пълнени в някой гараж.
Така решени са точки 1,2,4 , 5 и 6. Моля повече помощ по точка 3,възможно ли е абс модула да е прецакан? Защото колегата беше сигурен ,че датчика му работи. Как мога да проверя дали проблема е в модула,ако взема втора ръка трябва ли да го обучавам и как става това? За ремонт ми поискаха 120 лв. в Овче купел в далсервиз или нещо такова беше името. Мнение за тези момчета,предлагат и чип тунинг,някой ползвал ли им е услугите?
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2