Светнаха лампичките на ACS и ABS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Re: Светнаха лампичките на ACS и ABS
При мен проблема се разреши много лесно ... с датчик 2-ра ръка за 20 лева и сляна за 10 ... 

Здравейте колеги значи преди около 3-4 месеца вуйчо ми се блъсна с е39 тдс-ка и беше тотал от зад... и моста беше крив. На колата аз и платих ремонта и си остана за мене за което съм много радостен,обаче има 3 грешки на таблото
абс асц и аербег мисълта ми е дали мойе от изкривяването на моста следователно и на цялото задно дясно колело да се е откачило кабелче от някои датчик и ако мойе да помоля някои от вас ( на които не представлява трудност) да снима и да ми покаже каде са въпросните датчици за абс и асц за да погледна дали видимо всичко е точно,ако не да се запътвам към диагностика 

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Колега закараи колата на диагностика ... С гледане не можеш да разбереш кои датчик си е заминал /ако е датчик де/ и ако не е разкачен нацяло ... Сподели от кой град си и някой от колегите може да ти помогне ...
Ами от Пирдоп съм намира се на 80 км от София. Много се съмнявам че маистора които е пражил моста може да не е закачил въпросния датчик за това питам каде се намира за да видя дали е закачен изобщо 

И аз забелязах на два пъти подобен проблем. Лампите за ABS и ASC на два пъти в рамките на 2-3 дни ми светеха. Но вчера само дадох на контакт - ей така да проверя - и не светеха. Интересното е, че когато светеха въпросните лампи е ми работеше и темпомата или по точно не работеше копчето на волана, с което се фиксира скоростта на темпомата (плюсчето с което може да се подава и газ). Не съм установил все още дали темпомата работи когато лампите за ABS и АSC не светят. Но поради това странно съвпадение се чудя възможно ли е и трите системи да са на едно бушонче, чоето да не дава винаги добър контакт.
Ще се радвам, ако някой има предположение какво се случва. Определено бих се опитал да оправя проблема, защото за мен ABS и темпомата са две от най-важните екстри за един автомобил. Макар и втората да си е глезотия на дълъг път си става необходимост, а ABS - няма какво да коментирам - на всички е ясно колко важен за сигурността на пътя е.
Ще се радвам, ако някой има предположение какво се случва. Определено бих се опитал да оправя проблема, защото за мен ABS и темпомата са две от най-важните екстри за един автомобил. Макар и втората да си е глезотия на дълъг път си става необходимост, а ABS - няма какво да коментирам - на всички е ясно колко важен за сигурността на пътя е.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Toto_K написа:И аз забелязах на два пъти подобен проблем. Лампите за ABS и ASC на два пъти в рамките на 2-3 дни ми светеха. Но вчера само дадох на контакт - ей така да проверя - и не светеха. Интересното е, че когато светеха въпросните лампи е ми работеше и темпомата или по точно не работеше копчето на волана, с което се фиксира скоростта на темпомата (плюсчето с което може да се подава и газ). Не съм установил все още дали темпомата работи когато лампите за ABS и АSC не светят. Но поради това странно съвпадение се чудя възможно ли е и трите системи да са на едно бушонче, чоето да не дава винаги добър контакт.
И аз бях така- АСЦ и АБС ми светеха когато си искаха. Оказа се преден десен датчик на АБС-а.
И нормално темпомата да не ти работи- това е едно от условията, да НЕ работи- неработещ датчик

SHTILL написа:И аз бях така- АСЦ и АБС ми светеха когато си искаха. Оказа се преден десен датчик на АБС-а.
И нормално темпомата да не ти работи- това е едно от условията, да НЕ работи- неработещ датчик
Днес тъкмо тествах датчиците за скоростта чрез мултицет през извадената букса на ABS модула, следвайки подробните инструкции на Bluebee, които почват от към средата на тази страница: http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... ?p=4196321 Според тези тестове датчиците ми са си наред.
Колата си я тествах на няколко пъти на място и с цел да установя кога се включват лампите. В началото палиш и лампите не светят. Загрява и .. светват. Гася, вдигам капака, чакам малко леко да се охлади. Паля пак, но с вдигнат капак. На място с вдигнат капак си работи и всичко си е нормално - лампите не светят. Докато си работи затварям капака и до 2 мин. лампите пак светват. И всичко това на място и без дори да докосвам спирачката.
Всичко това ме кара да си мисля, че няма как причината при мен да е в датчик. В крайна сметка какво ще му е на датчика, че ту да работи, ту не когато колата е запалена и работи на място без да помръдва дори. В същото време проблема поне на пръв поглед изглежда има връзка с температурата под капака.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Моята единствена логика е температурното разширение и свиване на материала...
, но не знам каква може да е връзката. Факт е, че и при мен беше така- ту светеше, ту гаснеше. Смених го и всичко е ОК

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Toto_K написа:SHTILL написа:И аз бях така- АСЦ и АБС ми светеха когато си искаха. Оказа се преден десен датчик на АБС-а.
Днес тъкмо тествах датчиците за скоростта чрез мултицет през извадената букса на ABS модула, следвайки подробните инструкции на Bluebee, които почват от към средата на тази страница: http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... ?p=4196321 Според тези тестове датчиците ми са си наред.
Колата си я тествах на няколко пъти на място и с цел да установя кога се включват лампите. В началото палиш и лампите не светят. Загрява и .. светват. Гася, вдигам капака, чакам малко леко да се охлади. Паля пак, но с вдигнат капак. На място с вдигнат капак си работи и всичко си е нормално - лампите не светят. Докато си работи затварям капака и до 2 мин. лампите пак светват. И всичко това на място и без дори да докосвам спирачката.
Всичко това ме кара да си мисля, че няма как причината при мен да е в датчик. В крайна сметка какво ще му е на датчика, че ту да работи, ту не когато колата е запалена и работи на място без да помръдва дори. В същото време проблема поне на пръв поглед изглежда има връзка с температурата под капака.
Под "детайлно" имах предвид внимателен оглед на всеки един датчик, главина и кабели, след като изключих ABS блок като причина/сваляне на моя и проба с доказано здрав блок и продължение на проблема/. При мен беше счупено едното "ухо" на десния преден датчик и явно на моменти се е размествал и е шашкал компа.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2