Свети АСЦ-то и АБС-а. Няма километраж и икономайзер.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Re: свети АСЦ-то и АБС-а.Няма километраж и икономайзер
Колега, моля кажи като решиш проблема си - какво точно е било и как си го оправил, аз карам Е46 320D и имам абсолютно същите симптоми. 10Xslavcho1 написа:ВАДИЯ ЗАДНИТЕ ДАТЧИЦИ,ПОЧИСТВАМ МРЬСОТИЯТА-ДЕН ДВА НЯМА ПРОБЛЕМ И ПАК.....МАЙ ЩЕ СВАЛЯМ ГЛАВИНИТЕ
ето при мене каква е ситуацията.
изгоря ми левия датчик този на който е вързан и скоростомера. закарах я в BOSH да ми я оправят ама тогава изгоря и десния и нямали в наличност и сега чакам да ми се обадят като престигне датчика. за левия датчик остави 240 лв + 6 месеца гаранция
мен ако питате най-добре там си ги правете тези работи
.
поне в сервиза в който аз отидох момчетата бяха много кадърни (става дума за варна сервиза се намира до затвора зад багедиауто) ходих и в друг сервиз на бош (този до метро) но там не ми обърнаха никакво внимание.
успех на колегите
изгоря ми левия датчик този на който е вързан и скоростомера. закарах я в BOSH да ми я оправят ама тогава изгоря и десния и нямали в наличност и сега чакам да ми се обадят като престигне датчика. за левия датчик остави 240 лв + 6 месеца гаранция

мен ако питате най-добре там си ги правете тези работи

поне в сервиза в който аз отидох момчетата бяха много кадърни (става дума за варна сервиза се намира до затвора зад багедиауто) ходих и в друг сервиз на бош (този до метро) но там не ми обърнаха никакво внимание.

успех на колегите

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Бях писал в една тема, че компютрите тези които са Бош и завършват на 001, се ебават и като отидеш на диагностика ти дава изгорял датчик,
сменаваш и пак същият к*р и после ти казват извинявай, но е нещо в компютъра, но не ти връщат парите за датчиците, мен също не ми върнаха
парите, дано вашият проблем да е само датчиците!
сменаваш и пак същият к*р и после ти казват извинявай, но е нещо в компютъра, но не ти връщат парите за датчиците, мен също не ми върнаха
парите, дано вашият проблем да е само датчиците!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Мдаааа, много сме силни сме! И аз имам същия проблем. И на мен ми го препоръчаха този сервиз до БагедиАуто.
Колега, като ходи там ти имаше ли проблем с АБС-а?
Колега, като ходи там ти имаше ли проблем с АБС-а?
Expect The Unexpected & Everything Is Possible
И при мен са светвали АСЦ-то и АБС-а едновременно и след време сами изгаснаха.
По мои наблюдения е от акумулатора (продали са ми е със слаб, български, който ми направи много грижи, докато го усетя че е той) и го смених.
Откакто го смених не са светвали (от скоро е).
Хипотезата ми е, че в моя случай може да не е стигал "хубав ток" до тези системи.
П.С. Не претендирам, че имам задълбочени технически познания.
По мои наблюдения е от акумулатора (продали са ми е със слаб, български, който ми направи много грижи, докато го усетя че е той) и го смених.
Хипотезата ми е, че в моя случай може да не е стигал "хубав ток" до тези системи.
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
bat_lyubo, Честно казано тезата ти е повече от Абсурдна.
Не се обиждай !
Обачеееее, на мен днес ми изгаснаха гадните лампи и ако не светнат повече ще бъда повече от доволен!

Обачеееее, на мен днес ми изгаснаха гадните лампи и ако не светнат повече ще бъда повече от доволен!

Здравейте колеги,
днес при мен сащия проблем, сутринта паля колата и ужас - провери предни светлини, провери задни светлини, лампите на ASC и ABS светят, скоростомера и моментния разход на гориво не работят, викам си тази кола е полудяла. Отидох в сервиз за диагностика и излезе датчика на задното ляво колело. Поръчаха го от BMW сервиза 60 евро без ДДС (19%), утре ще ходя да го сменят и тогава ще ви пиша колко излиза цялото удоволствие тука. А за предните и задните светлини се оказаха изгорели крушки.
днес при мен сащия проблем, сутринта паля колата и ужас - провери предни светлини, провери задни светлини, лампите на ASC и ABS светят, скоростомера и моментния разход на гориво не работят, викам си тази кола е полудяла. Отидох в сервиз за диагностика и излезе датчика на задното ляво колело. Поръчаха го от BMW сервиза 60 евро без ДДС (19%), утре ще ходя да го сменят и тогава ще ви пиша колко излиза цялото удоволствие тука. А за предните и задните светлини се оказаха изгорели крушки.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
bat_lyubo написа:И при мен са светвали АСЦ-то и АБС-а едновременно и след време сами изгаснаха.
Имам същото наблюдение! И в допълнение, освен че светят АСЦ-то и АБС-а едновременно, таблото изгледа като "умряло"

След повторно запускане, когато акумулатора си е възстановил малко капацитета, всичко е нормално.
Мисля, че при по-първите изработки на Е39, в следствие на остаряване на изолацията на кабелите и в студено и влажно време е възможно да се получава утечка на тока при стартиране и някои системи не могат да получат достатъчно ток за чек-контрол, дават грешка или индикация за отказ, което кара компа да ги шунтира.
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Добре, дори ако според вас е от акумулатора, ако се зареди дали ще оправи проблема?
И ако е от кабелите, как може да се поправи?
Кажете, понеже смятам да го сваля датчика (не е лесна работа)!
И ако е от кабелите, как може да се поправи?
Кажете, понеже смятам да го сваля датчика (не е лесна работа)!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
SPARC0 написа:Добре, дори ако според вас е от акумулатора, ако се зареди дали ще оправи проблема?
След като колегите ти го пишат, защо не вземеш да пробваш, или очакваш двойно потвърждаване на тезата от едни и същи хора?!
Поздрави!
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Абе вярвам им, ама нали се сещаш, че потвърждението е висша форнма на доверение.
Днес ще заредя акумулатора!!!
Днес ще заредя акумулатора!!!

- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Ами, акумулатора е напълно зареден (и то не вкъщи,ами на акумулаторджии). Обаче проблема си остава.
Колеги, някой знае ли колко струва датчика за АБС-а. Аз съм с Е46, но предполагам няма да е голяма разликата .
Мерси
Колеги, някой знае ли колко струва датчика за АБС-а. Аз съм с Е46, но предполагам няма да е голяма разликата .
Мерси
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
Провери кабелчетата към датчиците.Аз днес трябваше да го направя,ама не остна време.Да видим за другата седмица кога ще стане.
Много ме изнервят тия лампи!!!!!Неска за известно време спряха ад светят и колата вървеше както обикновено.............Но малко по-късно
Много ме изнервят тия лампи!!!!!Неска за известно време спряха ад светят и колата вървеше както обикновено.............Но малко по-късно

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3