525 tds или 520 i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Аз скоро си купих 520 и ще ти кажа защо!
Много мислех какво точно искам БМВ или Ауди, бензин или дизел и т.н. Жена ми има БМВ 320 бензин, която ужасно ме радва. Водихме спор защото тя искаше Ауди за да има разнообразие без значение бензин или дизел.
Аз реших да си взема кола, не защото ще си върша работа с нея а за да си я карам за удоволствие! БМВ си е хулигана на пътя и немога да си представя да не го вкарвам в обороти и да карам леко след като съм в такава кола. Само като чуя звука на бензиновия двигател като го вкарам в обороти получавам орагзъм! Представи си тази кола, палиш двигатела и той започва да пляка!
За разхода на гориво няма как да е малък, все пак това е среден клас автомобил, а не опел корса.
Колегите с дизели да не се засягат, защото дизеловия двигател е страхотен, но когато е нов, а ние тук говорим за 8-10 годишни коли и то не се знае коя ръка.
Много мислех какво точно искам БМВ или Ауди, бензин или дизел и т.н. Жена ми има БМВ 320 бензин, която ужасно ме радва. Водихме спор защото тя искаше Ауди за да има разнообразие без значение бензин или дизел.
Аз реших да си взема кола, не защото ще си върша работа с нея а за да си я карам за удоволствие! БМВ си е хулигана на пътя и немога да си представя да не го вкарвам в обороти и да карам леко след като съм в такава кола. Само като чуя звука на бензиновия двигател като го вкарам в обороти получавам орагзъм! Представи си тази кола, палиш двигатела и той започва да пляка!
За разхода на гориво няма как да е малък, все пак това е среден клас автомобил, а не опел корса.
Колегите с дизели да не се засягат, защото дизеловия двигател е страхотен, но когато е нов, а ние тук говорим за 8-10 годишни коли и то не се знае коя ръка.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Оффф като ви слушам, нови стари, с проблеми и без проблеми се чудя защо ги пишете тези неща ?!?!
Всяка кола си има + и -, но всеки сам си решава кои плюсове и кои минуси в коя графа му е по изгодно да фигурират... Ето аз също не исках ТДС, но сега си го карам и не съжалявам и ако някой иска да каже нещо мога да му покажа как работи двигателя и че няма това онова като прекъсване, непалене и тем подобни... Има няколко човека в този форум, които знаят за какво става дума... Е, все пак без подръжка не става ! Моята е на 290000 КМ. Оправях ГНП скоро заради течове и сега всичко си е наред... Пък и преимуществото във въртящия момент при дизела никой не може да го отрече... Сега съм се замислил за нещо по хубаво за другата година ама това е друга тема...

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Като чета постовете за двете разновидности на модела се замислям дали искам вече TDS. 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
Не знам за вас ама аз си мисля че колкото и да е поддържан тоя дизел пак си е по-скъп от поддържан бензин. Не знам.
Нй-добре е както някои колеги казаха като я види колегата и тря да си каже "Те тава е баце"! Иначе колкото и да си хвалиме нашите коли файда никва....... 

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Svetlyo, той дизела е по-скъп като себестойност, по-скъп е да го поддържаш, но има разлика в разхода на гориво. Всеки трябва да си направи сметка колко км годишно навърта и колко години ще кара колата. Аз мойта като я взимах много добре знаех какви разходи може да ме споходят, и въпреки че имам намерение да я карам година-две, пак ще ми излезе по ефтино щото карам много.
Колко ти харчи дизела бе колега, така го каза все едно разликата е 5 литра на 100 км. Сигурен съм че не е по-малко от 11-12/100. Еми един нормален бензинов двигател 520i харчи 12-13/100 айде да стигне до 14, ама чак пък такава разлика няма. И все си мисля че с разходите по ремонтите на дизела и по-малкия харчлък не излиза по-евтино от колкото да си караш бензинката и да не ти дреме че след 3-4 месеца пак ще трябва да сменяш дюзи, помпи, и тем подобните им. А и на всичкото отгоре дизела вече е по-скъп от бензина.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Имаше някви теми за 18-20/100 на 520и, а аз повече от 11 в града не помня (в повечето случаи е по-малко).
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Воденичаров написа:Имаше някви теми за 18-20/100 на 520и, а аз повече от 11 в града не помня (в повечето случаи е по-малко).
аз да върна спомена за едни 15 и повече и то лятото

Т`ва дизел де

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
маречков написа:Воденичаров написа:Имаше някви теми за 18-20/100 на 520и, а аз повече от 11 в града не помня (в повечето случаи е по-малко).
аз да върна спомена за едни 15 и повече и то лятото![]()
Т`ва дизел де, а сега ми е 6-7/100 вън и 10-12/100вътре.
Аз си есента играх с помпата и нямам време да я настроя за зимно каране и сега ми дава 18/100 градско тва дизелче

Маречков, бате какво и прави на твоята освен центровка на помпата,че така си свалил разхода

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3