540/2002 година от америка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
cable написа:...митото влезни в Гугъл и напиши TARIC - eдин безплатен съвет за митото, как сам да си го определиш!
Признавам, не ми е много ясна тази работа...

За ДДС и акциз разбирам, че трябва да се плащат, ама защо и мито при положение, че колата е произведена в Европа - нищо че се вкарва от Щатите

- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
-
колега, за разлика от всички др. немски автомобили БМВ се произвеждат там! за това е така!
аз дори бях в град кадето правеха Z4-kи!
аз дори бях в град кадето правеха Z4-kи!
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Ммм, сигурен ли си?
Когато брат ми в края на 2003-та си купи от първите бройки на Е60 от там трябваше да си чака колата 1 месец да пристигне с кораб от Европа. Дори му бяха дали tracking номер да си я гледа на кое пристанище е - чакаше я като малко дете
Но нищо чудно да има и производство в Щатите - те са си голям пазар и тогава мито ще има.
Но ако в конкретен случай колата е произведена в Европа, карана е в САЩ и после от там пак се внесе в Европа дали трябва да се плаща мито?
Когато брат ми в края на 2003-та си купи от първите бройки на Е60 от там трябваше да си чака колата 1 месец да пристигне с кораб от Европа. Дори му бяха дали tracking номер да си я гледа на кое пристанище е - чакаше я като малко дете

Но нищо чудно да има и производство в Щатите - те са си голям пазар и тогава мито ще има.
Но ако в конкретен случай колата е произведена в Европа, карана е в САЩ и после от там пак се внесе в Европа дали трябва да се плаща мито?
- DANTE525tds
- кандидат ентусиаст
-
със сигурност имат производство там!
но може би не на всички модели!
а за акциза и аз незнам, с тоя ЕС много неща се обаркаха!
а сега се сещам един приятел там имаше Е46 и само двигателя му беше правен в САЩ купето от европа!
но може би не на всички модели!
а за акциза и аз незнам, с тоя ЕС много неща се обаркаха!
а сега се сещам един приятел там имаше Е46 и само двигателя му беше правен в САЩ купето от европа!
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Че нещата са объркани си много прав!
Това Е60 525i със всички екстри без М-пакет и навигация (не беше излязла още за модела тогава) струваше със всички данъци и такси около $45 000. Тук не съм проверявал конкретно за този модел, но ще е над 60 000 EUR. При сегашния курс долар-евро разликата е точно 2 пъти!
Е, то бива ДДС-та, акцизи и мита ама пък чак толкова
Ние, европейците ли сме толкова богати (или тъпи) или американците толкова бедни, не знам, ама при тях всичко е на половина по-евтино - егати демокрацията!!!
Това Е60 525i със всички екстри без М-пакет и навигация (не беше излязла още за модела тогава) струваше със всички данъци и такси около $45 000. Тук не съм проверявал конкретно за този модел, но ще е над 60 000 EUR. При сегашния курс долар-евро разликата е точно 2 пъти!

Е, то бива ДДС-та, акцизи и мита ама пък чак толкова

Ние, европейците ли сме толкова богати (или тъпи) или американците толкова бедни, не знам, ама при тях всичко е на половина по-евтино - егати демокрацията!!!
- noiseless
- младши ентусиаст
-
DANTE525tds написа:но да! само z4 x5!
Да, сега ми е ясно защо беше пълно с Х5-ци - сигурно цената им е на 30% от европейската, като се произвеждат там - ГАДОВЕ

- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
ами прави сте-с този курс $/еуро е по4ти два пати по-евтино-например, базовииат модел за 5 сериа е 528/които замени 525/ и е кам 46 000 $ без данаци,няма о6е дизели,тук има зажод на БМВ- и правиат x 5 и Z 4,понеже от няколко години USA е наи-голениат пазар и за BMW и за MERSEDES -BENZ ,затожаи зените са им разли4ни,а и конкурензиата е силана- LEXUS,ACURA,INFINITI
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2