бмв 520 или Мерцедес Ц клас

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Яну 2008, 20:35

колега на мен ми е 13 и съм с автоматик като махнеш 1.5-2 л. тамън на толкова трябва да му доиде (ако не се прави на рацер де)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 17 Яну 2008, 20:55

spacepl написа:, ел.огледала (с подгряване),

Мойте огледала не са с подгряване. Найстина ли са стандарт за модела или мойте просто не работят.
Доста кончета в един обор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 17 Яну 2008, 21:06

emok написа:
spacepl написа:, ел.огледала (с подгряване),

Мойте огледала не са с подгряване. Найстина ли са стандарт за модела или мойте просто не работят.
Трябва да са,ако ли не имаш някакъв проблем.
обичам BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 17 Яну 2008, 22:06

spacepl написа:... аларма + имобилаизер - това са задължителните неща на модела - ....

аз нямам заводска аларма и имобилайзер (щом колата ми пали и с пластмасовия ключ от комплекта), ключът за запалване има някакви функции, като отключване (с копче) палене на осветление в купето, отваряне на багажника, но аларма...
към серийното оборудване влизат и 4 еърбега
към екстрите, парктроник + изброените от колегата по горе, а сигурно има и още

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 17 Яну 2008, 22:28

също така има Е39 с ел. стъкла само ОТПРЕД ..и отзад с ръчки .. и пълен ел. пакет !

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 17 Яну 2008, 23:42

Ако пък е комби, задължително отзад трябва да има нивомат ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 18 Яну 2008, 3:46

spacepl написа:Климатроник (двузонов) ел.стъкла, ел.огледала (с подгряване), подгряване на пръскалките), АСЦ, АБС, аларма + имобилаизер - това са задължителните неща на модела - много хора викат че това са екстри , но не са - фабрично всяка една си излиза с тях. Екстрите са нещата като автоматик (стептроник), ел.седалки, ел.прибиращи се огледала, пръскалки на фаровете, кожа, мултифункционален волан, ел.щора на задния джам, навигация, цд-чейнджър, ДСП или М-саунд - аудиосистеми, подгряващи седалки, затъмняващи се огледала, люк за картечар (шибидах), и т.н.

има и такива без двузонов климатроник само с климатик или само с духалки. Не всички са с пълен ел пакет и всички трябва да имат борд.комп.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 18 Яну 2008, 11:38

не всички са с Борд. комп.. напр. на Lucky няма

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 18 Яну 2008, 12:50

Имахме служебен Ц комби автомат 220, и съм напълно съгласен с колегата коойто каза че Мерджана е направен за ВОЗЕНЕ ;) докато бавареца е за КАРАНЕ... :bowdown: тази ми е 15 кола (май) и за първи път се чуствам толкова добре, а колкото до потдръжката и 2та ти избора са се старички така, че.... май си знаеш :mhihi:

Инак така ако погледнем в бъдещето нали напред един вид...
добре дошъл "В Куба" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

re:

Мнение от Morskiq » 19 Яну 2008, 10:53

Здравей батка. Аз имах 4 години C220 бензин. 150 коня. После 520i. и то е 150 коня ама хранени коне.... Сега карам 525d. супер кола. За годините през които имах С класата не ми е направила и най-малкия проблем. Само дето не може да върви с Бавареца. Няма тръпка.....А кеф цена няма... Затова си купих пак БМВ да се кефя. Ако искам перфектна возия щях да си купя БТР.... Мерцедеса - визирам С класата няма агресия. Умряла работа за пенсии. Ако искаш да нямаш проблеми с която и да е кола даваш повече пари като закупуване и си свиркаш. Иначе като части са на кантар.... Седни в Бавара и дай газ да видиш за кво иде реч.. Успех ти желая...

Потребител
Аватар

Мнение от seisivan » 19 Яну 2008, 11:37

Карал съм на баща ми Ц класата и наистина няма динамика. Уж беше 136 коня а вървеше като за 90. Но наистина си беше здрав автомобил и това ме притеснява в БМВ. Да не се окаже да вися по сервизите защото прочетох че модела си имал така наречените детски болести.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 19 Яну 2008, 13:18

ми ако вземеш евтин ТДС нищо чудно да се возиш евтино от сервиза до вас :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 19 Яну 2008, 14:33

:ahah: ееее де ааааа лош, лош

ски са, начи имам един авер, дето бачка в Порше БГ и по специално в Ауди, и преди да купя хулигана бях бая и аз резервиран към некви двигатели, например ТДС на БМВ и същия ТДИ на Ауди и тои ми каза следното, Начи вика.. от един модел коли са произведени определени броийки а от друг други.. в дадена държава има повече дизели или бензини от един тип двигател и кола , така.. и има некаф % на скапване на двигателите... има и фабрични дефекти и "детски болести" ама има и човешка грешка, кой как кара, с кво масло, грижи ли се въобща за колата ала бала. И като седнеш и като заичисляваш % (ама за това ти требе инфо) и видаш че не е чак толко зле двигателя на 2,5 ТДИ на АУди (за него говорихме). А тука се кара предимно ДИЗЕЛИ така че е нормално някои да казва че ТДСа не ставал ала бала туи онуи, Верно е че по новите са си по добре.. ама сичко е според чергата нали...

Са да се оклона замалко да ВИ кажа на сички как ме поздравиха:
Начи пада първиа сняг тая година и аз карам призори и ми звани телефона...и тоз същиа авер от Ауди ми вика погледни надясно... и го гледам в служебната му кола... и ми вика ухилен до уши Вносителите на Ауди поздравяват собствениците не БМВ с Честит Първи Сняг хахаха .....

Ски са кото и да земеш винаги ще се връщаш при нас... ;)

ае сполай ти

Предишна

Назад към E39