Добавки (за Common Rail)?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 28 Фев 2008, 18:08

Alexi написа:виж сега то ако караш кокошарник и етанол да му наливаш файда няма ...

Нещо аз ли не те разбрах или .........
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 28 Фев 2008, 18:13

ами все едно да напишеш "напомпих си гумите с азот и спуках гума" ... гнпто ти е протекло щото му е дошло времето а разлика се усеща с добавка след 3-5 резервоара и го пише на брошурката черно на бяло ,тая система за да се промие трябва да мине количество то не е като да пуснеш водата в тоалетната ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 28 Фев 2008, 18:27

Какво против алпин дизела ? Цяла зима караме с него и сме много доволни.
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 28 Фев 2008, 18:31

Alexi написа:ами все едно да напишеш "напомпих си гумите с азот и спуках гума" ... гнпто ти е протекло щото му е дошло времето а разлика се усеща с добавка след 3-5 резервоара и го пише на брошурката черно на бяло ,тая система за да се промие трябва да мине количество то не е като да пуснеш водата в тоалетната ...

Упорито почваш май да се заяждаш. Колата ми не е "кокошарник", а за "казанчето" няма да коментирам :!: Споделям личен опит :!: и наблюдения от споменатите от теб горива :!:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 28 Фев 2008, 18:36

Evelin Cotsev написа:Какво против алпин дизела ? Цяла зима караме с него и сме много доволни.
Ми аз против нямам, ама колата ми явно има, може и да не съм прав.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 28 Фев 2008, 18:56

не се заяждам просто за разлика от мен не знаеш нищо за тия добавки .. сложил си си алпин и ти е протекла помпата значи горивото е боклук - много ограничен извод не мислиш ли ... тия дизели 7ма серия С класа и разни коли за по 200к дето карат с алпин сигурно им текат на всички помпите завалиите ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 28 Фев 2008, 20:44

Alexi написа:не се заяждам просто за разлика от мен не знаеш нищо за тия добавки .. сложил си си алпин и ти е протекла помпата значи горивото е боклук - много ограничен извод не мислиш ли ... тия дизели 7ма серия С класа и разни коли за по 200к дето карат с алпин сигурно им текат на всички помпите завалиите ...

О.К. бе пич, айде първо мир. Аз не съм казал, че много разбирам от добавки, може и наистина да и е дошло времето на помпата, но ти как ще ми обясниш миризмата на бакелит от ауспуха и не дотам добрата работа на мотора с тая нафта, щото аз освен с горивото с друго не мога да си го обясня.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 28 Фев 2008, 21:10

Освен че е сдухан нещо с друго не мога да си го обясня. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 28 Фев 2008, 21:23

Alexi написа:освен че е сдухан нещо с друго не мога да си го обясня :mhihi:

Не е задължително, може и да е от горивото. Случвало ми се е да сипа гаден бензин, дизел също и после в сервиза за смяна на флитри, щото видиш ли "горивния бил целия у парафин" даже си го взех че не ми се вярваше! Е как стаа тая работа са?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 28 Фев 2008, 21:41

Случка от преди две зими:
6 и 30 сутринта, температурата е -20 градуса, колегата ще се прибира и се кача в колата си, подгрява и върти ...... това няколко пъти и накрая развива горивния филтър - не ми беше до шега, иначе щях да му дам нож да си намеже "нафтата" на филийки ....
Взехме решение да избегнем филтъра и директно да "нахраним" помпата от туба.Отива до близката бензиностанция (1км) - сипва си В-Повер (нищо лично към бензиностанцийте с тази марка) и тръгва по обратния път.Докато се върне (1км.) нафтата в тубата е на особено едри парцали ...
Алекси, ако бях ти прочел поста преди две години, щях да кажа на колегата, че двигателя му е издухан, но тогава не се сетих ....
Нищо лично човеко, само разбивам мита, че всичко е от скапан двигател и "качествена" нафта - В ПОВЕР ;)
Препоръчай ми най - добрата добавка, превентираща замръзването на нафтата, и такава за омазняване на помпата ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 28 Фев 2008, 21:55

Я обясни бе Алекси, к`во ми е на колата, щото с обикновенна нафта си е ок! Нафта изобщо виждал ли си? Земи напиши нещо смислено или поне нещо от личен опит.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 28 Фев 2008, 22:00

Wenzy написа:Препоръчай ми най - добрата добавка, превентираща замръзването на нафтата, и такава за омазняване на помпата ...

Да бе Алекси, я кажи, че аз не разбирам.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 28 Фев 2008, 23:10

Сипете си алпин дизел в шишенце и го сложете във фризера да видим ще замръзне ли ... конкретни марки добавки не препоръчвам просто изказах мнение че са по скоро полезни .. а помпата не и трябва допълнително омазняване тя е сметната да се маже от нафтата .. относно дали съм виждал нафта :mhihi: виждал съм от време на време ,поддържам бензиностанции (Шел и ОМВ ,Ромпетрол ,ОПЕТ),и съм много навътре с това което става на станциите, имам и някви 200к с дизелови коли ,както и още толкова с бензинови ...карам само с Шел и ОМВ горива

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 29 Фев 2008, 0:46

Alexi написа:Сипете си алпин дизел в шишенце и го сложете във фризера да видим ще замръзне ли ... конкретни марки добавки не препоръчвам просто изказах мнение че са по скоро полезни .. а помпата не и трябва допълнително омазняване тя е сметната да се маже от нафтата .. относно дали съм виждал нафта :mhihi: виждал съм от време на време ,поддържам бензиностанции (Шел и ОМВ ,Ромпетрол ,ОПЕТ),и съм много навътре с това което става на станциите, имам и някви 200к с дизелови коли ,както и още толкова с бензинови ...карам само с Шел и ОМВ горива

Е, точно на Шел /не ми се искаше да го споменавам/ ми се случи това с горивния филтър на ЧИСТО НОВО пежо 307 HDI на 600км. пробег. Е, айде кажи ми че не слагат парафин в дизела тия от Шел !!! Е.ах маа му, чисто нова кола бе, ей. Върнах се и им го показах. Дали като си толкова навътре в нвщата ще се сетиш какво ми беше отговорено??? Ще се сетиш понеже си навътре...... няма да го коментирам повече.
Като си толкова навътре, за какви добавки си говориме, а? Чисто нова кола!!! Айде, ще изчакам обяснение по въпроса специално от тебе :!: Може и на ЛС че да не правиме ОФФ тука. Атова за Алпин дизел и шишенцето във фризера..........резултата е: Отайка 1 см. на дъното на шишето от парафина. Пробвал съм го, не го казвам ей така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 29 Фев 2008, 1:09

Колега тази зима в Пловдив имаше големи студове , и както казах цяла зима сме с алпин , никога не сме имали проблеми , колата си върви като пушка , не знам защо при тебе така се е получило.
It`s party time !

ПредишнаСледваща

Назад към E39