Cd changer e39 97'

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d Touring

Мнение от Inline_6 » 16 Апр 2008, 18:46

За жалост ако колата не е имала CD-changer, не бива да очаквате, че има подготовка за такъв. От една автокъща си купих оригинално устройство за 250 лв. и бодро го занесох в един сервиз да го монтират. Да, ама не - както казваше Бочаров. Оказа се, че въпреки наличието на конзола за механичния монтаж на чейнджъра и свободен захранващ кабел за него, ги нямаше двата други кабела - лентовия интерфейсен кабел за i-bus-а на бордовия компютър и дългия почти 3.5 м кабел, който отива до централната конзола. Немах нерви да ги търся втора ръка и затова ги поръчах от ДаруКар - общо 180 лв. След това вече нямаше проблеми. Бордовият компютър веднага разпозна устройството и то стана достъпно за избиране.

Потребител
Аватар

Мнение от Manoel » 16 Апр 2008, 19:09

Колеги ето вижте и кажете какво е положението, на мене ми се струва, че ще трябват някакви кабели :confused: http://img518.imageshack.us/img518/4566 ... 262nj3.jpg
Последна промяна Manoel на 16 Апр 2008, 19:13, променена общо 1 път
Ride To Live,Live To Ride

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 17 Апр 2008, 12:30

NikiNikolov написа:Здравейте. Колеги да не се занимаваме с някакви си чейнджъри, слагайте цели компютри, за момента проучвам положението, но съм се ориентирал към това едно от това: http://realvision.bg/products.php?cid=37, декстоп машина, един ЛСД 17" монитор, па като се опаричим и тъчскрийн.

Това отнема адски много място, да не говорим, че лапа ток, трябва да се охлажда и т.н.
Аз лично се спрях iPod Classic, вързан през DICE Silverline адаптер. Събира ужасно много музика, поддържа плейлисти, браузване по автори и албуми, управлява се през радиото или копчетата на волана, даже и текст вади на MID/OBD/Navi. :) DICE-a поддържа един куп модели на iPod, специално с Classic-a има един проблем, който малко ме дразни, но на официалния форум казват, че се работи по фикс. Като цяло впечатленията ми са силно положителни. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 17 Апр 2008, 13:13

Тука има указание, в което ще видиш какво ти трябва:

http://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/docume ... l?start=10

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 525d 2003
Мечтае да кара: Bmw 760li F01

Re:

Мнение от flex333 » 11 Юли 2014, 15:05

DANTE525tds написа:Аз колко знам май ти трябва оригинален!
Стои в багажника , но не там където е акумулатора , а от другата страна!
Аз си реших проблема, махнах оригиналния плеър и сложих даже и с ДВД!

Колега какъв модел е този Двд, че взех един чейджър Алпайн с мп3 и двд, но ми казаха че не бил съвместим с е39-ка.Модела е DHA-S690 някой да знае дали може да се инсталира или да има познат който да го има сложен в БМВ-то му.Мерси

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Re:

Мнение от mad_presley » 13 Юли 2014, 2:38

flex333 написа:Колега какъв модел е този Двд, че взех един чейджър Алпайн с мп3 и двд, но ми казаха че не бил съвместим с е39-ка.Модела е DHA-S690 някой да знае дали може да се инсталира или да има познат който да го има сложен в БМВ-то му.Мерси

Изображение

За да го инсталираш ти трябва iBUS контролер за този чейджър, който контролер всъщност е на цената на един Gromaudio, което обезмисля поставянето на този чейнджър ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 525d 2003
Мечтае да кара: Bmw 760li F01

Re: Re:

Мнение от flex333 » 14 Юли 2014, 13:01

mad_presley написа:
flex333 написа:Колега какъв модел е този Двд, че взех един чейджър Алпайн с мп3 и двд, но ми казаха че не бил съвместим с е39-ка.Модела е DHA-S690 някой да знае дали може да се инсталира или да има познат който да го има сложен в БМВ-то му.Мерси

Изображение

За да го инсталираш ти трябва iBUS контролер за този чейджър, който контролер всъщност е на цената на един Gromaudio, което обезмисля поставянето на този чейнджър ;)

...да но до колкото знам Gromaudio чете само аудио, а чейджъра и видео.Някаква друга алтернатива като Gromaudio, но да чете аудио и видео едновременно.За този iBUS контролер къде мога да го намеря.Мерси
Изображение

Предишна

Назад към E39