NavCoder, вече и на Български.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: NavCoder, вече и на Български.

Мнение от mad_presley » 30 Дек 2009, 0:23

spacepl написа:прибавяш и това към горните и имаш дневни светлини (димнати дълги :) )
FL_DIMMUNG_ALS_DRL
wert_02
GED_FL_ALS_DRL
aktiv
TAGFAHRLICHT_ECE
aktiv

Е ти така ли ги пусна твоите, като копира цялата опция или просто промени от нихт актив на актив?
Това да добавяш опция...хм, прекалено рисково ми се струва.Как разбра на кой ред да го копираш, защото FSW-PSW файла не се отнася само за LCM и ако не го сложиш на правилното място си мисля, че няма да се запише където трябва?

Ма какво ме забавляваш и то, нали си взе LCMIII и махна твоя дето ги нямаше тези опции :mhihi: Пробва ли да пуснеш дневни светлини на LCM, който не се прекодира с NavCodera?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 30 Дек 2009, 0:31

:) как ще добавям ве :) не съм чак такъв идиот - казах добавям, защото ти си я пропуснал малко по нагоре тази:
TAGFAHRLICHT_ECE
aktiv
а без нея няма да тръгнат

ами не ми е попадал ще такъв - иначе ще пробвам естествено - няма да пропусна :)

ПС: винаги работи със FSW_PSW на отделно устройство - иначе става мазало - теглиш го от устройството, редактираш го и го връщаш обратно вътре - всичко друго се води погрешно, като преди и след всяко деиствие трябва да се изпразва MAN файла

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 30 Дек 2009, 0:50

Обясняваме се ние тука, ама утре някой ще вземе да се пробва с NCS Expert-а и ще си омаже колата ако ни слуша какво си говориме тука :mhihi:

Я по-лесно с NavCoder-чето, ако не става с него, купува се един LCMIII за 100-тина лв и работата заспива :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 30 Дек 2009, 0:58

mad_presley написа:Обясняваме се ние тука, ама утре някой ще вземе да се пробва с NCS Expert-а и ще си омаже колата ако ни слуша какво си говориме тука :mhihi:

Я по-лесно с NavCoder-чето, ако не става с него, купува се един LCMIII за 100-тина лв и работата заспива :D

Определено с NCS-а можеш да си докараш голяма веселба до главата - наистина най-добре с навкодерчето - кратко, просто, ясно, БЕЗОПАСНО. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 30 Дек 2009, 10:33

Колеги виждам, че все повече хора разбират от програмиране/кодиране на колите ни и имам един въпрос относно моя LCM. Не съм сигурен, че тук е най-правилното място да си постна въпроса, ама понеже сте на тая тема реших тук да питам. :help:
Колата ми е 11'97 с LCM II, при диагностика ми дава грешка "Invalid working area", като съответно в IKE също я има само, че с друг номер (190 и 191, не помня коя в кой модул беше). Въпроса ми е в следствие на какво се е получила, тъй като аз лично не съм си бърникал LCM-a. :dunno:
Вариантите които ми се въртят в главата, но не съм сигурен в нито един от тях са:
1. Предишния собственик е сменил стария, но "новия" най-вероятно втора ръка не е програмиран правилно, тъй като ВИН-а съвпада, но километрите не и най-странното е, че км си стоят на едно положение и не се увеличават.
2. Следствие на връщане на километрите да се е получило.
3. В друг форум, бях чел че грешката се получава когато има прекъснат кабел, и тоя кабел да е I-bus-а, и затова да не чете километрите, ама тогава пък мисля, че щеше да дава грешки, че не праща и получава телеграми или бъркам.
4. LCM-a ми да е в предсмъртна агония.

И друг въпрос, как да си разчета ZCS-a за да разбера с какъв LCM е излезла колата от завода. Имам една програмка която декодира/генерира ZCS, но далеч не е пълна с всичките SA номера.

Не, че толкова ме притеснява тая грешка в LCM-a, но причините да искам да го оправя е, че ме дразни нещо да не е наред с колата :banghead: и това че имам едно странно трептене на плафоните и късите и тъй като не е от диодна плочка, остава модула да не е в ред нещо, я не е програмиран/кодиран правилно, я си заминава.
Последна промяна badsharki на 30 Дек 2009, 16:11, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 30 Дек 2009, 11:58

Отзад, в дясно над акомулатора има една сива лепенка - на нея пише оригиналния вин и ЗЦС на колата. За другото без подготовка не мога да ти отговоря, тряа прочета тук-там ама сега по празниците най-много да прочета някои стек с пластмасови бири, друго май няма да направя :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 30 Дек 2009, 16:08

spacepl написа:Отзад, в дясно над акомулатора има една сива лепенка - на нея пише оригиналния вин и ЗЦС на колата. За другото без подготовка не мога да ти отговоря, тряа прочета тук-там ама сега по празниците най-много да прочета някои стек с пластмасови бири, друго май няма да направя :)

ZCS-a знам къде да го видя, въпроса е да го прочета. :)
Съгласен съм, че сега не му е времето да четем ZCS-и, а етикети на шишета, ама гледах да ви хвана докато сте на вълна еЛЦиеМ-и. :mhihi:
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 30 Дек 2009, 18:10

badsharki написа:ZCS-a знам къде да го видя, въпроса е да го прочета. :)
Съгласен съм, че сега не му е времето да четем ZCS-и, а етикети на шишета, ама гледах да ви хвана докато сте на вълна еЛЦиеМ-и. :mhihi:
:bchug:

Aз нали един път вече ти обяснявах от къде идват тези грешки 190 и 191, това е мисмъч на ZCS на IKE, LCM или GMIII :D Въобще да не ти пука от тези грешки, срещат се при 100% от колите, които са прекодирани за някаква допълнителна екстра, но всичко си работи перфектно.Това е само като информация, че примерно за IKE с HW:5 SW:11 не отговаря примерно LCM с HW:4 и SW:12 по дати на производство.

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 30 Дек 2009, 18:39

mad_presley написа:Aз нали един път вече ти обяснявах ...

Да ама мен като ме човърка ... Не ми стана много ясно тогава, ама сега определено ми се изясни и мога да си пия по-спокойно водката ;). Мерси Пресли :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 30 Дек 2009, 18:55

Ей момчета space-a , хубаво бута с тоя NCS :mhihi: . На мене даже ми пусна екстрата като заключвам и отключвам колата да ми мигат мигачите , пък досега я нямах тая екстра , пък и аларма нямам :D . Само се чудя как стана това с follow me home lights като колата е 96г . Явно е сменян ЛЦМ и то както трябва :bchug: :mhihi:.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 31 Дек 2009, 14:06

Sesko написа:Ей момчета space-a , хубаво бута с тоя NCS :mhihi: . На мене даже ми пусна екстрата като заключвам и отключвам колата да ми мигат мигачите , пък досега я нямах тая екстра , пък и аларма нямам :D . Само се чудя как стана това с follow me home lights като колата е 96г . Явно е сменян ЛЦМ и то както трябва :bchug: :mhihi:.

Да е.., май само аз нямам "follow me home". :banghead: Всичко друго съм пуснал, ама това неще. Не че ще го ползвам, ама да има екстри. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 01 Яну 2010, 22:22

Брей това NCS Expert е голяма работа Пресли :bowdown: :bowdown: :bowdown: Благодаря за инструкциите :bowdown:
Най сетне си пуснах дневните светлини, е вярно не са на дългите просто си оставям фаровете включени и те си светват като дам контакт :mhihi: Ама нещо пак както и в дис и в експерта не ми излиза Key Memory а там има много шукарийки които искам :( (наместване на седалката като отворя вратата примерно)
Неможах да ги прекодирам с FSW файла нещо не ми го приема експерта но пак е нещо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А и как да си пусна хамериканските мигачи и фолоу ми хоум ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 01 Яну 2010, 23:52

Колеги от къде да си поръчам този кабел ? Защото колегата @Диен не отговаря на ЛС нито на телефон.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 02 Яну 2010, 11:31

Sivako написа:Ама нещо пак както и в дис и в експерта не ми излиза Key Memory ...

А с EasyDIS-а на Fister ли пробваш да прочетеш Car/KeyMemory-то или някакъв друг?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 02 Яну 2010, 14:38

badsharki написа:
Sivako написа:Ама нещо пак както и в дис и в експерта не ми излиза Key Memory ...

А с EasyDIS-а на Fister ли пробваш да прочетеш Car/KeyMemory-то или някакъв друг?

Не съм пробвал с него май :confused: Пробвал съм с Dis v39,v44,v54,v55,v57.v55+44 с всичко което съм намерил да сваля съм се мъчил :|
Абе почвам да си мисля че имам някакъв проблем в колата щом и ncs expert не открива key memory Пробвал съм с кабела за Бмв от програматори и модифицираният на Вагком :|
Ако EasyDis-a na fister е нещо по различен от другите дай някакъв линк да си го сваля :winky:
Ако не ще си се мъча с Ncs Expert :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39