Гуми

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Re: Гуми

Мнение от plam81 » 26 Фев 2011, 15:19

ilchev написа:Добре бе колеги специалисти по китайски гуми какво точно ви дава основание да смятате че китайските гуми не стават. Айде обяснете "Китайските не са хубави защото са еди какво си еди какво си и еди каво си" какво пукат се бързо ли износват се бързо ли каучука ли не става. Кажете какво точно им има само да ви кажа че в япония всички дрифтъри използват Максис и Фиренца, както и американските концерни си оборудват колите с китайски гуми.
Та кажете какво им има на китайците

Това е най-важния критерии за дадена гума.Било то зимна или лятна.
Най елементарното което можеш да направиш е да сравниш една китайска и една от хубавите марки където цената е почти два пъти над китаеца.Това може да се направи на нова и стара гума.
И веднага, ще си отговориш на въпроса.
Да не говорим и за структурата на каркаса, че там ще навлезем много на дълбоко. ;)
И най-важното към което трябва всеки да се съобрази е спирачния път.Все пак цялото сцепление на колата спрямо пътя са тези 4-точки.
Да не говорим и за разликата в теглото на две такива гуми.
По-горе съм дал и примери от практиката от първа ръка.
И за всичко което съм казал мога да си застана зад думите, а и доказателства. :paranoid:

Поздрави!!!

П.С. С думите си не искам да отказвам никой от покупка на такива гуми. :)
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Фев 2011, 15:47

Колегата @sadex5 беше писал в една тема че в америка масово карат с китайски гуми :dunno:
Ще си позволя да го цитирам, дано не се сърди :bchug:
sadex5 написа: Колега ако това ще те успокои, половината Америка кара с китайски гуми...Никви грижи, верно пътищата са други, ама и цената им е друга бира.
Аз така веднъж си взех скъп Гудиар, като го монтираха видях че е словенски, а да не ти казвам как шуми гадно.
Тук е пълно с ВАНЛИ, САЙЛУН и разни други.....За 18 ки си бях купил Michelin Latitude Cross, е тва наистина беше хубава гума, ама пък отиде много бързо...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 26 Фев 2011, 17:55

Колега Plam81 аз също мога да дам пример тъй като аз съм карал с китайци и просто за стабилност в завой на мокро и спирачен път съм много доволен, а това че само големите марки си правят тестовете със звездичките не омаловажава качествата на китайската продукция.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 26 Фев 2011, 18:37

Иво никак няма да се сърдя, даже пак ще го потвърдя :lol: В момента съм с Ванли, мой приятел е със Sailun Atrezzo. Неговите са със същата шарка като Мишлена. Цената им за нови гуми е просто перфектна и няма начин просто да си взема ,, европейка от Словения'' отново
Друг мой приятел беше наскоро в Канада командировка в Fort McMurray, всички рент а кари са с китайски гуми, а в Канада зимите са просто ужас..
Ето една статия, доста добра оценка им дават.
http://www.wheels.ca/article/790723

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 750 IA

Мнение от Apunch » 26 Фев 2011, 22:07

Съвсем скоро ще имате и достатъчно сериозен избор между китайски модели и марки автомобили и на нашия пазар. Ще им налитате ли като на гумите?

А за това с какви гуми карали били в Щатите и комплектовали новите коли и ренталите - това е последното, което може да ме накара да я купя тази гума...

И не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против китайските продукти. Просто има неща произведени в Китай, които на този етап няма да си купя, категорично.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 27 Фев 2011, 0:33

Колега всичко е и въпрос на финанси все пак :yes: Който заквито има пари, такива да слага.....Но просто нещата от Изтока, щото в това число е и Хонг Конг, се замисли дали всяко 3 то нещо у вас не е оттам....Никой не иска турски акумулатор Бош, ами иска произведен от турците в Германия.....Отдавна съм спрял да си мисля че каучука в Словения е просто боже дело, и този в Китай е смотан, или че пеща за изпичане в Китай е студена и недовулканизира гумите, от което стават мехури, балони, биене, разбива предница, амортисиори, гърми в завой......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Apunch » 27 Фев 2011, 9:55

Съгласен съм, че всичко опира до парите в крайна сметка :yes: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Фев 2011, 21:30

Колега с Е46 от квартала обу миналата зима нови зимни TS830. Не можа една сутрин да излезе от паркинга (той малко под наклон) и изглеждаше доста разочарован. Макар че това едва ли означава, че са калпави гуми като цяло. Същите гуми на моята кола отпред спират без проблем, рядко ме рита ABS. Относно китайските гуми, засега ги избягвам. А това че половин Америка карала с такива, доста представително изказване за Америка, моите уважения. Аз понеже съм прост българин от село, това лято обувам Goodyear Eagle F1, нека съм тъп. Евтино и уникално някак си не ми се връзват просто. Понеже работя в сферата на производството на определени стоки, затова.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 27 Фев 2011, 23:54

Виждам много противници на китайчетата и ме накарахте да се замисля. След като карам с един к-т гуми около 4 години, май ще вдигна летвата. Някой да има впечаталения за тези гуми:

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15028575/

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/36499/

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15049821/

http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15040947/

Не видях никой да спомене в предишните постове нещо за шумността на гумите. Двете неща които ме интересуват са шум и спирачен път.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 28 Фев 2011, 1:35

Колега аз карах със словенски Гудиар, по шумна гума не съм виждал през живота си :lol: После сложих тези прословути китайски гуми, ами леко са шумни но все пак са си в норма.
Най-доброто и най-тихото за момента се е оказал от всички Мишелина...Две чисто нови БМВ та съм карал, бяха си със Мишелин от завода, всичко друго после си беше шумно....Фулда бяха долу горе като Мишелина....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Apunch » 28 Фев 2011, 1:37

С изключение на БФ Гудрича си мисля, че всички са вариант.

За Ийгъл Ф1 на Гудиър, макар и много стабилни на сух път и при големи скорости, за съжаление за нашите силно запрашени пътища, които след първата капка дъжд стават на пързалки, не са най-добрият вариант. Поне на мен много ми пързаляха - особено при градско каране, мъгла/лек ръмеж и по-хладно време - нито тръгването ми беше като хората нито спирането. Зависи за какво каране се купуват... Иначе е страшна гума.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 28 Фев 2011, 9:26

Аз бих препоръчал това : http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/20692/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 28 Фев 2011, 10:06

Ilko Ivanov написа:Аз бих препоръчал това : http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/20692/

Тия съм чувал,че са добри а и цената им е перфекта,като гледам.
Аз точно сега купувам 2 зимни гуми по-каско и цакам 800лв. за 2броя Nokian RunyFlat ,с такива бях преди..такива трябва да купя,но доста дебело идват тия Нокиан/ки :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 28 Фев 2011, 12:13

Аз пък бих препоръчал Сесантата на Вредщайн страхотна гума с почти максимума от 5 звезди от тестовете на Ауто билд и други тестове. И да ти кажа колега колкото хора толкова мнения!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Фев 2011, 22:21

Значи не мога да се убедя нещо, че като една гума е над 200 лв. а друга едва 100 лв. и последната е, едва ли не идентична с първата. Нещо думите евтино и уникално, хич не ми се връзват. Братята китайци може и чудеса да направят, ама и чудесата им от далече си личат, типичен пример са телефоните им с по 2 сим карти, такива боклуци рядко съм виждал, но това е друга тема. За мен Китай в повечето случаи е символ на менте, незнам защо в областта на гумите е едва ли не светотатство да се усъмниш в качеството им. Имам познати, карат по 3-4 зими със Goodyear 7+ и са толкова доволни хората, че нямам думи. Еле единия, цял ден може за гумите си да ми приказва. А не са един двама. И гледам онзи ден в един сервиз, братята китайци успешно са копирали точно този модел гума, обаче вече с леко променена шарка и ест с друго наименование. Ами каучука, дали и него са копирали? Да не е Adidas, да е Adibas. Че и това същото. Само че всеки знае качеството на едното и на другото, а защо за гумите не е от значение? Явно опираме до ценовия фактор като последна и решаваща роля при избора на гуми. Аз за себе си съм решил, купувам това, което според мен струва парите си, след събиране на достатъчно инфо. Купих зимата на 2009 четири нови гуми, ръснах над 800 лв., обаче и с днешна дата още ги търкалям и нямам, никакви, ама абсолютно никакви проблеми с времето и по пътя, не ми пука какво е навън, излизам, тръгвам и си свиркам. А колко съм ги тествал и проверявал, отделен въпрос. Два пъти съм се въртял от липса на добри гуми. Трети път доколкото зависи от мен, няма да има.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към E39