Ремонт на ABS блок

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Ремонт на ABS блок

Мнение от vlladii » 11 Окт 2011, 23:54

Колеги и аз скоро имах проблем с прословутия АБС модул и прекъснати жици в него, искам да споделя с вас , че намерих един много печен пич който се занимава с елекроника и си има неободимата техника за тези финни спойки, всичко прави под микроскоп и много внимателно.Ако някой колега има проблем с модула кординатите на момчето са тел.08******** в София се намира.

Потребител
Аватар
Кара: 520 - м54

Мнение от ttorre » 22 Окт 2011, 8:05

Колега Vladii след като ти ремонтираха абс модула наложи ли се да ти изчистят грешките на компютърна диагностика, питам защото моят е току що ремонтиран, но продължават да си светят лампите и не работи. Ако някой друг колега може да и даде инфо да пише.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 22 Окт 2011, 18:24

Не би трябвало,всичко си заработва нормално,остават грешки само в shadow памета,които по нищо не се отразяват на работата на "работещ" вече АБС.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 23 Окт 2011, 12:09

Точно така, след като е отремонтиран блока като се монтира и "ламбите" угасват и всичко си работи

Потребител
Аватар
Кара: 520 - м54

Мнение от ttorre » 24 Окт 2011, 13:52

мерси колеги явно ще ходя на диагностика да видя дали има промяна в показанията след ремонта.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 28 Окт 2011, 11:07

На мен последно ми казаха след диагностика че не ми работи АСЦ/АБС защото софтуера ми бил записан за кола с ДСЦ?! Възможно ли е и к'во да направя?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 28 Окт 2011, 11:18

boksioraE39, а при теб какъв беше проблема, че не що не се сещам - изобщо не работи и не е работил или като мен работи когато си иска?

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 28 Окт 2011, 11:26

uBaH написа:boksioraE39, а при теб какъв беше проблема, че не що не се сещам - изобщо не работи и не е работил или като мен работи когато си иска?

От както колата е при мен не работи изобщо даже копелетата от Авто-къщата са махнали лампичките по-таблото. Излиза че 3-датчика не работят и че уж софтоера е на DSC и за това не може да заработи и излизат тия грешки.. Обаче като погледна АБС-блока липсва едното болтче и направо незнам.. :dunno:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 30 Окт 2011, 21:19

Събота, най-сетне остана време и възможност за диагностика. Резултата - преден ляв сензор. Вече дали е наистина от него или си е модула - ще опитам да взема сигурно работещ сензор и да покарам с него пък ще видим.
Друг е въпроса, че колкото по-хладно става, толкова "по-работещ" ABS/ASC имам ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 31 Окт 2011, 12:38

uBaH написа:Събота, най-сетне остана време и възможност за диагностика. Резултата - преден ляв сензор. Вече дали е наистина от него или си е модула - ще опитам да взема сигурно работещ сензор и да покарам с него пък ще видим.
Друг е въпроса, че колкото по-хладно става, толкова "по-работещ" ABS/ASC имам ...

Колега, размени левия и десния сензор, пусни една диагностика и ще разбереш дали е от сензора или от управлението.
SteveSR
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 31 Окт 2011, 13:30

Помислих си го и аз това, но нямаше възможност да го направя на момента.

Ако след една такава размяна, диагностиката покаже проблем в десния, значи самия сензор е заминал (най-добрия вариант общо взето).
Но ако има някакъв проблем в окабеляването/буксата/управляващия блок, резултата пак ще е преден ляв сензор и тогава започва шоуто :)

Потребител
Аватар
Кара: Е39 2.0
Мечтае да кара: Влакове

Мнение от ivkoni80 » 07 Ное 2011, 18:40

Колеги , по всичко личи че и аз ще се присъединя към клуба .Преди три дни на три пъти на дълъг път ми присветнаха леко и двете лампи, като ми заглъхна радиото и това за секунда.После пак си изгаснаха.Днес обаче направо загасна двигателя на празен ход пак с това прекъсване.Стана като токов удар и питам дали наистина е така.досега ми го е направила 4 пъти, като светват и двете лампи за секунда и после изгасват.
Какво мислите, малко ли му остава на блока и да събирам ли пари, че е доста скъп ?
Опасни ли са тези т.н. "токови удари" ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 08 Ное 2011, 9:12

А защо мислиш, че загубата на напрежение (както си го описал) е свързана с ABS модула? Дори и с напълно неработещ модул, няма как да се наблюдават всички описани от теб симптоми.

Из многото теми и постове, които прочетох последните няколко месеца (откакто имам проблема), разбрах че при слаб акумулатор индикаторите също светват и/или мигат - най-вече при палене. Може би имаш проблем с акумулатор/генератор.

Потребител
Аватар
Кара: 525 TDS' 99

Мнение от ABMW525 » 09 Дек 2011, 20:10

dido_mi написа:Здравейте, колеги
След едноседмично умуване какво да правя с прословутия абс блок 001,обикаляне по моргите из ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,случайно ми казаха за един маниак по телефоните,който може да го оправи...Малко скиптично приех идеята ама от безизходицата реших да опитам.
Свалих модула и го дадох просто така на доверие.Преди да дам 1460лв или 500(за втора ръка),викам си дай да пробвам,пък може и да се получи.
Вчера го дадох петък и днес маниака ми звани да го закачим да го пробваме.
Бях почти толкова щастлив колкото като ми се роди син,като видях че коледната елха и всичките и лампички угаснаха изведнъж.И асб и асц-то работи,та дори и климатика ми тръгна(това със спирането на климатика ми се стори странно,понеже нямат нищо общо ама и той спря с абс-а).
Кутийката прилежно затворена с термо силикон,абе добре свършена работа и то за 150лв.
Преди да купувате дори и втора ръка блок,пробвайте да намерите кой да опита да го ремонтира.

Поздрави и успех!!!

Колега, дай някакви координати на въпросния маниак. Сигурен съм, че много съфорумци ще са благодарни, и аз в това число :bchug:
България е една от държавите, в които жестокостта към животните все още не се смята за престъпление! Нека всеки от нас направи нещо повече от това само да бъде член в тази група. Ако сте съпричастни към тази кауза, моля копирайте този текст и го поставете в своя профил!

Потребител
Аватар

Мнение от lz3wz » 14 Дек 2011, 20:54

Няма да разказвам какво се случи за година и половина ходене по мъките с повреден ABS. преживях всичко за което четох във форума. Е накрая се изръсих и сега работи. Има нещо което искам да споделя - скоро намерих човек който изкупува повредени централи и то от серията 001, условието е да не е правен опит за ремонт. Изрових старата и взех 100 лева за нея. имам му адрес и телефон, но незнам дали е позволено да се пишат тук. Ако някой се интересува да ми пише на личния elpe@abv.bg

ПредишнаСледваща

Назад към E39