Скрити екстри в Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Re: Re:

Мнение от Nucl3arDru1D » 25 Юни 2014, 15:23

sineok_pi4_ написа:
DjFace написа:Малко офф, но любопитен (според мен). Това с лостчето на мигачите (паркинг светлините) явно е стандарт при немците тъй като го имат всички немски коли, в това число Трабант и Вартбург.

...но го нямат е30-ките :))

:OT: имат си го :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Re: Скрити екстри в Е39

Мнение от TERLIKA » 26 Сеп 2014, 17:10

при мен пасажерското огледало се настройва само надолу като дам на задна :mhihi:
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 28 Сеп 2014, 12:58

Колеги днес си цъкам по борда на колата (големия) и гледам нещо като хронометър. Някой има ли идея как се пуска това нещо и дали изобщо може дз заработи? :ok: :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Мнение от bohcho » 28 Сеп 2014, 19:25

TERLIKA написа:при мен пасажерското огледало се настройва само надолу като дам на задна :mhihi:

И как се активира тая екстра :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 28 Сеп 2014, 19:33

ico530d написа:Колеги днес си цъкам по борда на колата (големия) и гледам нещо като хронометър. Някой има ли идея как се пуска това нещо и дали изобщо може дз заработи? :ok: :ok:

Мисля,че е за засичане на време колега.На Е36-цата на големия го има също ако за това става въпрос разбира се.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 28 Сеп 2014, 19:33

bohcho написа:
TERLIKA написа:при мен пасажерското огледало се настройва само надолу като дам на задна :mhihi:

Огледалата трябва да са ел (да имат функцията да се прибират) и също така салона да е ел, мисля че. Ако греша нека ме поправят колегите. :yes: Ако са налични по-горните изиксвания при теб трябва да се активира софтуерно. Също така копчето на огледалата на вратата (ляво-дясно) трябва да е в дясна позиция. Екстрата е сложена като паркирваш да имаш видимост за бордюри и т.н.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 28 Сеп 2014, 21:30

MPOWERfan написа:
ico530d написа:Колеги днес си цъкам по борда на колата (големия) и гледам нещо като хронометър. Някой има ли идея как се пуска това нещо и дали изобщо може дз заработи? :ok: :ok:

Мисля,че е за засичане на време колега.На Е36-цата на големия го има също ако за това става въпрос разбира се.

Предполагам е едно и също нещо, ама като не знам как да го накарам да работи (не че ми е притрябвало), но ми е интересно. :wave: :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 01 Окт 2014, 16:40

doomy525 написа:
bohcho написа:

Огледалата трябва да са ел (да имат функцията да се прибират) и също така салона да е ел, мисля че. Ако греша нека ме поправят колегите. :yes: Ако са налични по-горните изиксвания при теб трябва да се активира софтуерно. Също така копчето на огледалата на вратата (ляво-дясно) трябва да е в дясна позиция. Екстрата е сложена като паркирваш да имаш видимост за бордюри и т.н.

при мене маи огледалата не могат да се прибират :conf: иначе е със ел седалки
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 01 Окт 2014, 16:46

TERLIKA написа:
doomy525 написа:
bohcho написа:

при мене маи огледалата не могат да се прибират :conf: иначе е със ел седалки

И при мене не се прибират , но съм с ел. салон и огледала ... пада :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 01 Окт 2014, 20:33

Няма значение какви са огледалата, а дали салонът е ел., съответно с модула за памет. Нали като се изключи задната скорост някой трябва да върне огледалото в нормална позиция, което без памет не става ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 01 Окт 2014, 21:01

Глупости.Оглеадалата с памет може да се монтират и на кола с ръчен салон,дясното ще си се накланя при включване на задна.Когато има и салон с памет,огледалата се наместват според позицията,която им е зададена при определената позиция и от салона.
Същото важи и за ел.волана.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 02 Окт 2014, 7:19

:OT: Аз за тази "екстра" се сещам само когато трябва да я изключа :mhihi: :mhihi: :mhihi: . :OT:

Потребител
Аватар
Кара: E39 523i
Мечтае да кара: E39

Re:

Мнение от dim_bl » 04 Ное 2014, 22:20

sajonara написа:Сега се сетих още нещо! При отключен автомобил,след натискане на бутона за отключване (на ключа) всички плафони в колата светват.

:clap: Браво, колега. Това е много полезно, не го знаех, а всеки път когато завали се чеда как да усиля хода на задната чистачка. ПОЗДРАВИ :) :) :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 05 Ное 2014, 22:22

kalingk написа:Глупости.Оглеадалата с памет може да се монтират и на кола с ръчен салон,дясното ще си се накланя при включване на задна.Когато има и салон с памет,огледалата се наместват според позицията,която им е зададена при определената позиция и от салона.
Същото важи и за ел.волана.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Това какво може да се монтира и какви са екстрите, предлагани фабрично в Е39, са две различни неща. Аз доколкото знам, фабрично за да пада дясното огледало на задна, трябва да има памет на салона, т.е. той да е електрически. Иначе предполагам, че в някои версии на ГМ може да се пуска опцията допълнително с подходящ софт... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Re:

Мнение от gentata » 05 Ное 2014, 23:44

sajonara написа:Сега се сетих още нещо! При отключен автомобил,след натискане на бутона за отключване (на ключа) всички плафони в колата светват.

Осветлението в купето светва и ако е заключена колата и се натисне бутона за заключване.

ПредишнаСледваща

Назад към E39