Фейс лифт стопове ъпгрейд?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Re: Фейс лифт стопове ъпгрейд?
Колеги да се похваля , днес успях да ги монтирам. Даже им сложих и уплътненията от старите. Да се надяваме , че няма да стана като аквариум.
Единия свети по слабо , но и на друг колега е така, като имам време ще търся причината.
Само, че борда отчита всички светлини като изгорели и пищи.. Как да се направи , че да не отчита грешка и същевременно да си лови проблемните крушки.
Единия свети по слабо , но и на друг колега е така, като имам време ще търся причината.
Само, че борда отчита всички светлини като изгорели и пищи.. Как да се направи , че да не отчита грешка и същевременно да си лови проблемните крушки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Кой в София може да върже фейс стопове на кола преди фейс там с резистори и т.н и да няма проблеми? 
С ЛЦМ 3 съм.

С ЛЦМ 3 съм.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Ето и един клип за монтаж на стоповете където мисля става и без огъване на ламарини.
http://www.youtube.com/watch?v=1QyWfv3Nah4
http://www.youtube.com/watch?v=1QyWfv3Nah4
Колега това което си пратил като клип е ретрофит нормално е да е пригоден за коли преди фейса въпреки че по едно време май каза момчето от клипа че трябва да се удари на определени места с чука .
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
И аз да ви го кажа от личен опит: Без тропа-лопа по ламарината няма да мине. И аз исках без лопане ама не става. Но трябва да се прави интелигентно.
Сега ще дам 2 полезни съвета в случая:
Като удря чук може с метален, но се удря през парче мека кожа дебела поне 1,5-2 мм. По този начин не се наранява боята/лака стига да не се блъска твърде силно - започва се постепенно, първо се удря възможно най-слабо и ако не помага въобще се засилва много малко и т.н.
Второ: там където сте дупчили/пилили/рязали ламарината намажете ръбовете с грунд-боя-преобразувател (3 в 1) продава се в Бриколаж по около 10 лв малката кутия (около половин литър или малко повече) и е черна или зелена най-често като цвят. Наложително е тъй като в противен случай ръждясва мниого бързо.
Сега ще дам 2 полезни съвета в случая:
Като удря чук може с метален, но се удря през парче мека кожа дебела поне 1,5-2 мм. По този начин не се наранява боята/лака стига да не се блъска твърде силно - започва се постепенно, първо се удря възможно най-слабо и ако не помага въобще се засилва много малко и т.н.
Второ: там където сте дупчили/пилили/рязали ламарината намажете ръбовете с грунд-боя-преобразувател (3 в 1) продава се в Бриколаж по около 10 лв малката кутия (около половин литър или малко повече) и е черна или зелена най-често като цвят. Наложително е тъй като в противен случай ръждясва мниого бързо.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Вързах си стоповете днес и всичко стана горе/долу добре обаче като дам и върна контакта примигват последователно левия и десния реотан,с BMW скенер не можах да ги оправя,та с коя програма да стане това и кое точно да изключа?! Не ми дава опция за LED светлини а съм с LCM 3,стоповете са с 2-кабела но все пак сложих съпротивления? А сега де..

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
това са получава от съпротивленията колега ЛЦМ 3 попринцип има опция за лед стоповете и като му сложиш съпротивления дори и да го настроиш пак мигат лаитмодула прави чекове постоянно и мойте са така и на колегата bloodnoon са така карай и не са бой като ги светнеш и ше спрат да мигат
))

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако се кодира колата с ДИС, да се ретрофитне за диодни стопове, няма ли да стане? Или със скенера е същото? Не би трябвало да мигат, нали затова си е ретрофит, слагаш, кодираш и всичко става оригинал.
п.п. и аз ще правя тая процедура, ама да видим кога

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Ivo_Borisov написа:Ако се кодира колата с ДИС, да се ретрофитне за диодни стопове, няма ли да стане? Или със скенера е същото? Не би трябвало да мигат, нали затова си е ретрофит, слагаш, кодираш и всичко става оригинал.![]()
И аз мисля че има начин да не мигат но със скенера не става...
Толкова разбирачи драснете по-един ред де................

Махаш съпротивленията и кодираш лцм 3 за диодни стопове и няма да мигат
. Така с тоя побългарения ретрофит няя как да стане освен ако не е оригиналния преобразовател на хела ... Ти за такъв ли говориш ?

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Колеги, колко на брой са светодиодите в оригиналните фейслифтови стопове на Е39? 4 - за всеки световод по един, или 8 - по един във всеки край на всеки световод?
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
по осем на стоп са диодите - всеки реотан има по два
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Ivo Georgiev написа:по осем на стоп са диодите - всеки реотан има по два
Благодаря колега!
Вече инсталирах новите стопове, както и направих съответните модвания с резисторите. Всичко работи добре и както се очаква до момента, в който се пуснат габарити

Чудех се къде съм сбъркал и си проверих няколко пъти ремапинга на кабелите по цветове. Всичко е ОК. Още повече, че всичко работи както трябва - давам задна, пуска се светлина за задна, давам мигач, пуска се мигач и т.н.
Прочетох и това описание:
http://www.bmwdiy.info/celis-rear/index.html
Единственото, което виждам, че май не съм направил, както е описано е следното нещо: Понеже на старите стопове имам по два проводника за габарити, аз взех и ги окъсих помежду си и ги свързах към съотвения пин на LED габарита на новия стоп. А в това описание колегата е свързал САМО единия проводник към LED-a. Не става ясно с другия проводник какво се случва

При вас как е? Остава ли ви неизползвана жица или я свързвате някъде?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Лето две и седемнаесто.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
kalingk написа:Само едната жица се ползва,другата просто я изолираш.
Супер колега, утре ще пробвам. Така не пищи ли чека, че ти е изгоряла лампата, която би трябвало да се върже на тая жица? Само това не пробвах, че се стъмни...

Лето две и седемнаесто.