Фейс лифт стопове ъпгрейд?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Фейс лифт стопове ъпгрейд?

Мнение от kalingk » 06 Май 2013, 8:14

Nickelback написа:
kalingk написа:Само едната жица се ползва,другата просто я изолираш.

Супер колега, утре ще пробвам. Така не пищи ли чека, че ти е изгоряла лампата, която би трябвало да се върже на тая жица? Само това не пробвах, че се стъмни... :roll:

Пише,но чека се изключва/от някой или ти,ако имаш диагностична програма/,разгледай темата назад и ще видиш,какво точно трябва да направиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 06 Май 2013, 9:42

Вързваш ги по схемата на колегата mad_presley от първа страница и след това, някой трябва да ти програмира LCM-a на лед стопове, но само ако е LCM 3 в противен случай мисля, че трябваше някакви диоди да се вържат допълнително. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Май 2013, 19:43

braina написа:Вързваш ги по схемата на колегата mad_presley от първа страница и след това, някой трябва да ти програмира LCM-a на лед стопове, но само ако е LCM 3 в противен случай мисля, че трябваше някакви диоди да се вържат допълнително. :yes:

Излъгах го чека по класическия brute-force метод с резистор от 100 ома към маса от висящата жица :mhihi: Сега всичко работи нормално и чека не пищи. Просто не ми се занимаваше да препрограмирам LCM модула... :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 03 Юни 2013, 19:21

Колеги,сложил съм си фейслифт стопове от 2 години през резистори както е показно в мненията от първата страница на Преслав.Обаче съм с ЛЦМ3 модул и от тогава все ме гложди мисълта и аджеба,как да си ги пусна нормално тези стопове.Пробвал съм през DIS на retrofit LED rear Lights.Обаче нищо не стана,откачам резисторите и габаритите почват да премигват или да светят с някой халоген отзад или стоп светлина.Та не може ли някой да обясни,така както се е постарал Преслав как се прави този ретрофит с DIS или NCS Expert и кабелите на свързване така ли си остават като от схемата на първото мнение в темата,понеже на преди фейса са 2 плюсови кабела,за две габаритни крушки,а на след фейса е само един,кой от двата цвята точно трябва да се върже или и двата трябва да се свържат.Значи това ще е едно наистина хубаво и полезно мнение след моето,не само за мен,а и за доста колеги.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Мнение от d840 » 09 Сеп 2013, 23:15

Колеги при мен се получи това на снимката....
Взех стоповете от колега от форура, той каза че са преправяни да стават за кола преди фейса и са карани на такава!
отзад като ги погледнеш стоповете, имат по едно съпротивление на кабелчето посредата на стопа.
навързах кабелите по цветове, но като запала габатита и ми светват и стоп крушките но леко светят, за около полувин минута и гаснат....
диодите не светят постоянно а леко примигват... каот пусна аварийните се осилва примигването, левия мигач откача като на стар реис !
Вътре светят индикаторите за изгоряли стопове.... Тъй като не видях да имат 2-ро съпротивление както сте обяснили (100/5w) купих такова и го вързах на кафявия кабел ( така разбрирам че там трябва да се върже)... разлика няма с изключение че диодите "пурите" светят една идея по-слабо....

Въпроса ми е:
Колегата ми даде буксите за стоповете направо със снопа от инсталацията от старата кола, единственото което трябваше да направя е да си навържа цветовете, дали да ги развържа и да почна един по един както е на схемата от 1-ва страница?
четох някаде из коментарите че тази схема била само за левия стоп... за десния каква е разликата ?
Най-фобрия вариант за мен е ако некой разбиращ колега от форума има 10-тина минутки да ми навърже съпротивленията и кабелите като хората ще съм МНОГО благодарен :bchug: :bchug: :bchug: :bchug: :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 10 Сеп 2013, 10:49

Развържи всичко,купи си нови резистори/такива дето са казали колегите от първа и втора страница/ и си ги навържи отново.За вторият стоп,ако разгледаш хубаво темата е дадено и на него как се връзват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 да се върти

Мнение от rangel_9g » 19 Ное 2013, 20:45

Колеги някой може ли да ми каже в пловдив от къде мога да си купя такива резистори във викиват нямат точно такива и в кузмов също и някакъв алтернативет вариант може ли да се ползва примерно вместо един 25 вата да се сложат два 12 ватови
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater[/img][/url]

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Ное 2013, 22:23

Еми,че те не се ползват 25вата резистори...
Трябват ти за всеки стоп:
един-20 ома на 1 ват
един-100 ома на 5 вата.
Може и така да го кажете дословно на продавача.
ПП И аз съм търсил 20 ома на 1 ват,но не съм намирал точно такъв,за това сложих 22 ома на 1 ват.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rangel_9g » 21 Ное 2013, 12:04

днес вързах моите но само с един резистор 22 ома 1 ват този 100 ома изобщо несъм го слагал и пак си светят мерих напрежението след 22 ома резитора беше 7 волта и светят идеално за сега само с по един резистор на стоп , така и немога да разбера защо е този другия като никаква разлика няма с него и без него
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 21 Ное 2013, 16:22

rangel_9g написа:днес вързах моите но само с един резистор 22 ома 1 ват този 100 ома изобщо несъм го слагал и пак си светят мерих напрежението след 22 ома резитора беше 7 волта и светят идеално за сега само с по един резистор на стоп , така и немога да разбера защо е този другия като никаква разлика няма с него и без него

Стоте ома е залъгалката за лайт модула, колега. Симулира до някаква степен съпротивлението на крушки за габарити...
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rangel_9g » 21 Ное 2013, 19:03

ами моята е с малкия борд и нищо не свети и не пищи без 100 ома, утре само ще махна едниния кабел за габарита че в момента съм вързал двата заедно на съпротивлението грее леко
ПОЧИВАЙ В МИР МИТАК!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Ное 2013, 11:24

Здравейте колеги,
с почти всичко се справих, но не проумявам едно - остана около 1 см разстояние от краищата на стоповете (външната страна). Пробих дупките, играх си с чука малко и си влезнаха, но остана това грозно разстояние. Въпроса ми е тоя силикон точно затова ли се използва, защото друг логичен начин не виждам как трябва да стане, че да се запълни? :roll: Тя колата прашаса докато ги сложа тея стопове :mhihi:

Иначе отзад погледнато си стои супер, точно както си трябва ама това пусто разстояние странично ме побърква. Не искам повече с чука да играя, че да не изкрива конструкцията на самия стоп :confused: Или може би още малко трябва? :lol: :help: :help:
Последна промяна doomy525 на 24 Ное 2013, 13:04, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 24 Ное 2013, 11:54

Подпира ти някъде. Трябва да чукнеш още малко ламарината на правилното място. Но накрая пак си остава 3-4mm фуга...
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 24 Ное 2013, 12:25

По принцип заводско фейслифтова Е39 си има малка фуга. Така че още малко бой и ще си дойде на мястото.
Последна промяна In_Memoriam на 24 Ное 2013, 17:30, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Ное 2013, 13:00

Всичко заспа :lol: Благодаря за бързите коментари :clap:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ПредишнаСледваща