Фейс лифт стопове ъпгрейд?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Фейс лифт стопове ъпгрейд?
Nickelback написа:kalingk написа:Само едната жица се ползва,другата просто я изолираш.
Супер колега, утре ще пробвам. Така не пищи ли чека, че ти е изгоряла лампата, която би трябвало да се върже на тая жица? Само това не пробвах, че се стъмни...
Пише,но чека се изключва/от някой или ти,ако имаш диагностична програма/,разгледай темата назад и ще видиш,какво точно трябва да направиш.
Вързваш ги по схемата на колегата mad_presley от първа страница и след това, някой трябва да ти програмира LCM-a на лед стопове, но само ако е LCM 3 в противен случай мисля, че трябваше някакви диоди да се вържат допълнително. 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
braina написа:Вързваш ги по схемата на колегата mad_presley от първа страница и след това, някой трябва да ти програмира LCM-a на лед стопове, но само ако е LCM 3 в противен случай мисля, че трябваше някакви диоди да се вържат допълнително.
Излъгах го чека по класическия brute-force метод с резистор от 100 ома към маса от висящата жица

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Колеги,сложил съм си фейслифт стопове от 2 години през резистори както е показно в мненията от първата страница на Преслав.Обаче съм с ЛЦМ3 модул и от тогава все ме гложди мисълта и аджеба,как да си ги пусна нормално тези стопове.Пробвал съм през DIS на retrofit LED rear Lights.Обаче нищо не стана,откачам резисторите и габаритите почват да премигват или да светят с някой халоген отзад или стоп светлина.Та не може ли някой да обясни,така както се е постарал Преслав как се прави този ретрофит с DIS или NCS Expert и кабелите на свързване така ли си остават като от схемата на първото мнение в темата,понеже на преди фейса са 2 плюсови кабела,за две габаритни крушки,а на след фейса е само един,кой от двата цвята точно трябва да се върже или и двата трябва да се свържат.Значи това ще е едно наистина хубаво и полезно мнение след моето,не само за мен,а и за доста колеги.
- d840
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530D
Колеги при мен се получи това на снимката....
Взех стоповете от колега от форура, той каза че са преправяни да стават за кола преди фейса и са карани на такава!
отзад като ги погледнеш стоповете, имат по едно съпротивление на кабелчето посредата на стопа.
навързах кабелите по цветове, но като запала габатита и ми светват и стоп крушките но леко светят, за около полувин минута и гаснат....
диодите не светят постоянно а леко примигват... каот пусна аварийните се осилва примигването, левия мигач откача като на стар реис !
Вътре светят индикаторите за изгоряли стопове.... Тъй като не видях да имат 2-ро съпротивление както сте обяснили (100/5w) купих такова и го вързах на кафявия кабел ( така разбрирам че там трябва да се върже)... разлика няма с изключение че диодите "пурите" светят една идея по-слабо....
Въпроса ми е:
Колегата ми даде буксите за стоповете направо със снопа от инсталацията от старата кола, единственото което трябваше да направя е да си навържа цветовете, дали да ги развържа и да почна един по един както е на схемата от 1-ва страница?
четох някаде из коментарите че тази схема била само за левия стоп... за десния каква е разликата ?
Най-фобрия вариант за мен е ако некой разбиращ колега от форума има 10-тина минутки да ми навърже съпротивленията и кабелите като хората ще съм МНОГО благодарен

Взех стоповете от колега от форура, той каза че са преправяни да стават за кола преди фейса и са карани на такава!
отзад като ги погледнеш стоповете, имат по едно съпротивление на кабелчето посредата на стопа.
навързах кабелите по цветове, но като запала габатита и ми светват и стоп крушките но леко светят, за около полувин минута и гаснат....
диодите не светят постоянно а леко примигват... каот пусна аварийните се осилва примигването, левия мигач откача като на стар реис !
Вътре светят индикаторите за изгоряли стопове.... Тъй като не видях да имат 2-ро съпротивление както сте обяснили (100/5w) купих такова и го вързах на кафявия кабел ( така разбрирам че там трябва да се върже)... разлика няма с изключение че диодите "пурите" светят една идея по-слабо....
Въпроса ми е:
Колегата ми даде буксите за стоповете направо със снопа от инсталацията от старата кола, единственото което трябваше да направя е да си навържа цветовете, дали да ги развържа и да почна един по един както е на схемата от 1-ва страница?
четох някаде из коментарите че тази схема била само за левия стоп... за десния каква е разликата ?
Най-фобрия вариант за мен е ако некой разбиращ колега от форума има 10-тина минутки да ми навърже съпротивленията и кабелите като хората ще съм МНОГО благодарен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
Развържи всичко,купи си нови резистори/такива дето са казали колегите от първа и втора страница/ и си ги навържи отново.За вторият стоп,ако разгледаш хубаво темата е дадено и на него как се връзват.
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 да се върти
Колеги някой може ли да ми каже в пловдив от къде мога да си купя такива резистори във викиват нямат точно такива и в кузмов също и някакъв алтернативет вариант може ли да се ползва примерно вместо един 25 вата да се сложат два 12 ватови
Еми,че те не се ползват 25вата резистори...
Трябват ти за всеки стоп:
един-20 ома на 1 ват
един-100 ома на 5 вата.
Може и така да го кажете дословно на продавача.
ПП И аз съм търсил 20 ома на 1 ват,но не съм намирал точно такъв,за това сложих 22 ома на 1 ват.
Трябват ти за всеки стоп:
един-20 ома на 1 ват
един-100 ома на 5 вата.
Може и така да го кажете дословно на продавача.
ПП И аз съм търсил 20 ома на 1 ват,но не съм намирал точно такъв,за това сложих 22 ома на 1 ват.
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
днес вързах моите но само с един резистор 22 ома 1 ват този 100 ома изобщо несъм го слагал и пак си светят мерих напрежението след 22 ома резитора беше 7 волта и светят идеално за сега само с по един резистор на стоп , така и немога да разбера защо е този другия като никаква разлика няма с него и без него
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
rangel_9g написа:днес вързах моите но само с един резистор 22 ома 1 ват този 100 ома изобщо несъм го слагал и пак си светят мерих напрежението след 22 ома резитора беше 7 волта и светят идеално за сега само с по един резистор на стоп , така и немога да разбера защо е този другия като никаква разлика няма с него и без него
Стоте ома е залъгалката за лайт модула, колега. Симулира до някаква степен съпротивлението на крушки за габарити...
Лето две и седемнаесто.
- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
ами моята е с малкия борд и нищо не свети и не пищи без 100 ома, утре само ще махна едниния кабел за габарита че в момента съм вързал двата заедно на съпротивлението грее леко
Здравейте колеги,
с почти всичко се справих, но не проумявам едно - остана около 1 см разстояние от краищата на стоповете (външната страна). Пробих дупките, играх си с чука малко и си влезнаха, но остана това грозно разстояние. Въпроса ми е тоя силикон точно затова ли се използва, защото друг логичен начин не виждам как трябва да стане, че да се запълни?
Тя колата прашаса докато ги сложа тея стопове 
Иначе отзад погледнато си стои супер, точно както си трябва ама това пусто разстояние странично ме побърква. Не искам повече с чука да играя, че да не изкрива конструкцията на самия стоп
Или може би още малко трябва?

с почти всичко се справих, но не проумявам едно - остана около 1 см разстояние от краищата на стоповете (външната страна). Пробих дупките, играх си с чука малко и си влезнаха, но остана това грозно разстояние. Въпроса ми е тоя силикон точно затова ли се използва, защото друг логичен начин не виждам как трябва да стане, че да се запълни?

Иначе отзад погледнато си стои супер, точно както си трябва ама това пусто разстояние странично ме побърква. Не искам повече с чука да играя, че да не изкрива конструкцията на самия стоп

Последна промяна doomy525 на 24 Ное 2013, 13:04, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Подпира ти някъде. Трябва да чукнеш още малко ламарината на правилното място. Но накрая пак си остава 3-4mm фуга...
Лето две и седемнаесто.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
По принцип заводско фейслифтова Е39 си има малка фуга. Така че още малко бой и ще си дойде на мястото.
Последна промяна In_Memoriam на 24 Ное 2013, 17:30, променена общо 1 път

Всичко заспа
Благодаря за бързите коментари 

enjoy life and drink cold beer