Ремонт на ABS блок

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: карам бавно 'щот ме кефи
Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4

Re: Ремонт на ABS блок

Мнение от Vik » 15 Ное 2013, 18:25

Моя е **** 001.
Постепенно (за 3-4 месеца) сдаде багажа на 100% - дори и на студено.
Занесох го при "майстор" в Сухата река.
Свалих контролера, занесох го, 150 кинта и никакви проблеми вече 6 месеца.
Всичко си му работи - проверено.

Ако някой се интересува, мога да му потърся координатите на човека.

А за термо-изолацията на модула, ето аз как реших проблема:
Изображение

Изображение

PS. Понеже много хора вече имат ядове с ABS модула, а аз нямам възможност да си следя пощата много често, си позволявам да предоставя координатите на човекът, който ремонтира моя модул.

Град: София
Тел.: 088/8803427
Станимир
http://avtochastite.bg/listing-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0-5610.html

Сервиза на човека е на партера на кооперацията - от дясно се пада голяма табела "Атина"

Ето на картата: http://avtochastite.bg/zoomform.php?title=%D1%D2%C0%CC%C1%C0&cadres=%F3%EB.%20%CF%EE%EF%EE%E2%E0%20%F8%E0%EF%EA%E0%2068&city=%D1%EE%F4%E8%FF

Човека си е направил и туулче за изчисляване на маршрут [Как да ни намерите - покажи маршрут]
Последна промяна Vik на 13 Фев 2014, 12:56, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Мнение от d840 » 17 Ное 2013, 0:58

Преди няколко месеца имах същия проблем , светеха ми абс, асц и не работеше километража.. Всичко се оправи със заден ляв датчик ( който излезе на парчета ) ..
Всичко заработи перфектно , но преди 2 седмици пак същия филм... Сутрин когато е студена колата всичко работи... но позагрее ли светкат лампите и километража отказва. На диагностика излиза заден ляв датчик. Имам познат с морга, свалих 2 датчика (сини) пробвах ги и 2-та за всеки случай но без резултат ! Лампите продължават да си светят!!!
Всичко се получи заради една нещасна дупка на Сливница, заради коята данък НИКОГА няма да платя !! Та цопнах в дупката със ДЯСНА гума и след няколко минути всичко засвети :Х ...
Изчетох цялата тема, на първите страници бях готов да го разпора тоя блок и да пробвам да го запоя... Но към края на темата се чуда дали да върта датчици, да проверявам кабели и т.н.. Въпроса ми е може ли да ми оточните как се обръщат тея пинове за да се обърнат каналите за ляв и десен датчик.. и кой пинове са точно.. Не съм много жичкаджия ,разбираш ли, та как точно да ги проверя кабелите до блока ? Ако завъртя въпросните пинчета , и почне да черпи инфото за километража от дясното колело, би трябвало да тръгне километража поне ако проблема е в окабеляването, или 3 чифта изгорели датчици ??
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Мечтае да кара: BMW X6М

Мнение от huligana90 » 25 Ное 2013, 19:30

http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... stcount=48

Една полезна тема. Ако не е качена :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от roni1787 » 03 Дек 2013, 18:07

Здравейте колеги,от скоро почна и на мен да се ебава ABS блока първо светеше само блокажа (DSC) а от вчера почна да свети и ABS.Колата е с DSC и номера на блока е 005.Какво ще ме посъветвате да търся такъв блок втора употреба или да дам да правят този.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 06 Дек 2013, 0:01

Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Мечтае да кара: BMW X6М

Мнение от huligana90 » 06 Дек 2013, 8:46

lpfc1990 написа:Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?

При мен докато светеше и взе да бръмчи хидромотора постояннно и му извадих буксата. Така че е възможно. Извади буксата и виш дали ти черпи ток.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 13 Дек 2013, 1:27

huligana90 написа:
lpfc1990 написа:Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?

При мен докато светеше и взе да бръмчи хидромотора постояннно и му извадих буксата. Така че е възможно. Извади буксата и виш дали ти черпи ток.

Бръмченето най-вероятно го чуваш в началото като дадеш на контакт още,че немога да разбера кое е хидромотора? Мерси за съвета,ще пробвам,че дава една утечка и след 4-5 дни не каране изтощава акумулатора при положение ,че е чисто нов.Замерената утечка е 0,56 МА.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: каруца

Мнение от iskamdatikaja » 03 Яну 2014, 10:48

Възможно е, аз имах 1.7 оттечка само заради този прословут модул :) Чисто нов акум. го празнеше за 2 дена :D Ако някой има проблем с модула мога да му дам кординати на 1 пич в Овча купел. Доста си разбира от работата, НО не правете грешката да ходите в ,, АВТОФАР СЕРВИЗ '' Колкото е голям сервиза, толкова и са неграмотни вътре .... 3 дена ми търсеха оттечката и не могат да я намерят... И накрая ми казват, че нищо не можели да направят. Пича от ОК ми я намери за 4-5 часа + ми направи модулчето 001 ( всичко за 1 ден стана ). Peace :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 03 Яну 2014, 23:17

iskamdatikaja написа:

Възможно е, аз имах 1.7 оттечка само заради този прословут модул :) Чисто нов акум. го празнеше за 2 дена :D Ако някой има проблем с модула мога да му дам кординати на 1 пич в Овча купел. Доста си разбира от работата, НО не правете грешката да ходите в ,, АВТОФАР СЕРВИЗ '' Колкото е голям сервиза, толкова и са неграмотни вътре .... 3 дена ми търсеха оттечката и не могат да я намерят... И накрая ми казват, че нищо не можели да направят. Пича от ОК ми я намери за 4-5 часа + ми направи модулчето 001 ( всичко за 1 ден стана ). Peace :driving:

Значи е напълно възможно да е от разваления модул тази отечка,за да знам като отида в ел.сервиз откъде да започнат да замерват като махат букси/бушони,че ми писна с откачането и закачането при всяко каране на колата.За съжаление чак в София ти е човека,а аз съм от Пловдив,тук ми е нужен някой който открива утечки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: каруца

Мнение от iskamdatikaja » 07 Яну 2014, 10:38

Значи е напълно възможно да е от разваления модул тази отечка,за да знам като отида в ел.сервиз откъде да започнат да замерват като махат букси/бушони,че ми писна с откачането и закачането при всяко каране на колата.За съжаление чак в София ти е човека,а аз съм от Пловдив,тук ми е нужен някой който открива утечки.[/quote]

Еми ти си преценяваш брат, аз ако бях на твое място щях да си направя една разходка до София, просто е много важно, къде ще отидеш. На мен ми загубиха 3 дена в този пробит сервиз и трябва да ти го погледне човек, който знае какво прави. Пича работи доста добре, аз лично си правя колата при него. Поздрави :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 21 Яну 2014, 0:50

Има ли някакъв начин някъде например с Вин в интернет или в някой магазин да се провери с какъв номер ми завършва Abs блока ,защото така купих колата,че блока беше развален и на него има белязано като в моргите,т.е може да не е оригиналния?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Яну 2014, 12:58

lpfc1990 написа:Има ли някакъв начин някъде например с Вин в интернет или в някой магазин да се провери с какъв номер ми завършва Abs блока ,защото така купих колата,че блока беше развален и на него има белязано като в моргите,т.е може да не е оригиналния?

HYDRO UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 51 1 090 911

BASIC CONTROL UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 52 1 164 130

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 22 Яну 2014, 0:02

zvetiko написа:
lpfc1990 написа:Има ли някакъв начин някъде например с Вин в интернет или в някой магазин да се провери с какъв номер ми завършва Abs блока ,защото така купих колата,че блока беше развален и на него има белязано като в моргите,т.е може да не е оригиналния?

HYDRO UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 51 1 090 911

BASIC CONTROL UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 52 1 164 130

Това ще рече ли,че 001 е при всички случаи оригинално,колата е 99 г, в момента разваления е Bosch 001.Мерси за отговора колега.

Потребител
Аватар

Re:

Мнение от didak_69 » 15 Мар 2014, 8:07

zAcK написа:
anzak написа:колега да не те отчайвам ама си губиш времето вземи си един 2-ра ръка да ти е мирна главата и успех все пак

Ти усещаш ли какво каза ?
Аз че ще зема ще зема ама няма да е втора.

1. Не искам да храня някой киртак дето си мисли че може
да лъже хората и им зима по 400 лева
2. Втора ръка ABS модул тамън е на чалъм да се преебе :mhihi: :mhihi:
Ама ти си знаеш :mhihi: :mhihi:
3. Как ще си спокоен като не му знаеш дереджето, път ти е толкова
важен. По добре без ABS от колкот да мислиш че имаш ;)

Здравеи колега аз взеж преди 50 000 км взех втора употреба и нямам никакви проблеми а моя го преебах като имах глупоста да измия двигателя

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i E39
Мечтае да кара: BMW M5 F10

Мнение от superfly » 18 Сеп 2014, 22:49

Здравейте,

Отново имам проблем с ASC, ABS. След като колата позагрее малко се включват лапите ASC и ABS, лятото почти постоянно светеха, а сега, колкото е по-студено времето толкова по-късно се пускат лапите. В сервиз разменяхме датчиците с други E39 и никакъв ефект. Преди 3 години купих блок от 7-ца и до това лято нямах никакви проблеми. Можете ли да помогнете със съвет?

ПредишнаСледваща

Назад към E39