Ремонт на ABS блок
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: карам бавно 'щот ме кефи
- Детайли за колата: 520i touring 04/1999
M52b20TU - 20 6S 3/4
Re: Ремонт на ABS блок
Моя е **** 001.
Постепенно (за 3-4 месеца) сдаде багажа на 100% - дори и на студено.
Занесох го при "майстор" в Сухата река.
Свалих контролера, занесох го, 150 кинта и никакви проблеми вече 6 месеца.
Всичко си му работи - проверено.
Ако някой се интересува, мога да му потърся координатите на човека.
А за термо-изолацията на модула, ето аз как реших проблема:

PS. Понеже много хора вече имат ядове с ABS модула, а аз нямам възможност да си следя пощата много често, си позволявам да предоставя координатите на човекът, който ремонтира моя модул.
Град: София
Тел.: 088/8803427
Станимир
http://avtochastite.bg/listing-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0-5610.html
Сервиза на човека е на партера на кооперацията - от дясно се пада голяма табела "Атина"
Ето на картата: http://avtochastite.bg/zoomform.php?title=%D1%D2%C0%CC%C1%C0&cadres=%F3%EB.%20%CF%EE%EF%EE%E2%E0%20%F8%E0%EF%EA%E0%2068&city=%D1%EE%F4%E8%FF
Човека си е направил и туулче за изчисляване на маршрут [Как да ни намерите - покажи маршрут]
Постепенно (за 3-4 месеца) сдаде багажа на 100% - дори и на студено.
Занесох го при "майстор" в Сухата река.
Свалих контролера, занесох го, 150 кинта и никакви проблеми вече 6 месеца.
Всичко си му работи - проверено.
Ако някой се интересува, мога да му потърся координатите на човека.
А за термо-изолацията на модула, ето аз как реших проблема:

PS. Понеже много хора вече имат ядове с ABS модула, а аз нямам възможност да си следя пощата много често, си позволявам да предоставя координатите на човекът, който ремонтира моя модул.
Град: София
Тел.: 088/8803427
Станимир
http://avtochastite.bg/listing-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0-5610.html
Сервиза на човека е на партера на кооперацията - от дясно се пада голяма табела "Атина"
Ето на картата: http://avtochastite.bg/zoomform.php?title=%D1%D2%C0%CC%C1%C0&cadres=%F3%EB.%20%CF%EE%EF%EE%E2%E0%20%F8%E0%EF%EA%E0%2068&city=%D1%EE%F4%E8%FF
Човека си е направил и туулче за изчисляване на маршрут [Как да ни намерите - покажи маршрут]
Последна промяна Vik на 13 Фев 2014, 12:56, променена общо 1 път
- d840
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530D
Преди няколко месеца имах същия проблем , светеха ми абс, асц и не работеше километража.. Всичко се оправи със заден ляв датчик ( който излезе на парчета ) ..
Всичко заработи перфектно , но преди 2 седмици пак същия филм... Сутрин когато е студена колата всичко работи... но позагрее ли светкат лампите и километража отказва. На диагностика излиза заден ляв датчик. Имам познат с морга, свалих 2 датчика (сини) пробвах ги и 2-та за всеки случай но без резултат ! Лампите продължават да си светят!!!
Всичко се получи заради една нещасна дупка на Сливница, заради коята данък НИКОГА няма да платя !! Та цопнах в дупката със ДЯСНА гума и след няколко минути всичко засвети :Х ...
Изчетох цялата тема, на първите страници бях готов да го разпора тоя блок и да пробвам да го запоя... Но към края на темата се чуда дали да върта датчици, да проверявам кабели и т.н.. Въпроса ми е може ли да ми оточните как се обръщат тея пинове за да се обърнат каналите за ляв и десен датчик.. и кой пинове са точно.. Не съм много жичкаджия ,разбираш ли, та как точно да ги проверя кабелите до блока ? Ако завъртя въпросните пинчета , и почне да черпи инфото за километража от дясното колело, би трябвало да тръгне километража поне ако проблема е в окабеляването, или 3 чифта изгорели датчици ??
Всичко заработи перфектно , но преди 2 седмици пак същия филм... Сутрин когато е студена колата всичко работи... но позагрее ли светкат лампите и километража отказва. На диагностика излиза заден ляв датчик. Имам познат с морга, свалих 2 датчика (сини) пробвах ги и 2-та за всеки случай но без резултат ! Лампите продължават да си светят!!!
Всичко се получи заради една нещасна дупка на Сливница, заради коята данък НИКОГА няма да платя !! Та цопнах в дупката със ДЯСНА гума и след няколко минути всичко засвети :Х ...
Изчетох цялата тема, на първите страници бях готов да го разпора тоя блок и да пробвам да го запоя... Но към края на темата се чуда дали да върта датчици, да проверявам кабели и т.н.. Въпроса ми е може ли да ми оточните как се обръщат тея пинове за да се обърнат каналите за ляв и десен датчик.. и кой пинове са точно.. Не съм много жичкаджия ,разбираш ли, та как точно да ги проверя кабелите до блока ? Ако завъртя въпросните пинчета , и почне да черпи инфото за километража от дясното колело, би трябвало да тръгне километража поне ако проблема е в окабеляването, или 3 чифта изгорели датчици ??
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- huligana90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: BMW X6М
Здравейте колеги,от скоро почна и на мен да се ебава ABS блока първо светеше само блокажа (DSC) а от вчера почна да свети и ABS.Колата е с DSC и номера на блока е 005.Какво ще ме посъветвате да търся такъв блок втора употреба или да дам да правят този.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?
- huligana90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: BMW X6М
lpfc1990 написа:Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?
При мен докато светеше и взе да бръмчи хидромотора постояннно и му извадих буксата. Така че е възможно. Извади буксата и виш дали ти черпи ток.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
huligana90 написа:lpfc1990 написа:Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?
При мен докато светеше и взе да бръмчи хидромотора постояннно и му извадих буксата. Така че е възможно. Извади буксата и виш дали ти черпи ток.
Бръмченето най-вероятно го чуваш в началото като дадеш на контакт още,че немога да разбера кое е хидромотора? Мерси за съвета,ще пробвам,че дава една утечка и след 4-5 дни не каране изтощава акумулатора при положение ,че е чисто нов.Замерената утечка е 0,56 МА.
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
lpfc1990 написа:Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?
Възможно е, аз имах 1.7 оттечка само заради този прословут модул

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
iskamdatikaja написа:lpfc1990 написа:Възможно ли е повреден ABS блок да дава постоянна консумация при неработеща кола?
Възможно е, аз имах 1.7 оттечка само заради този прословут модулЧисто нов акум. го празнеше за 2 дена
Ако някой има проблем с модула мога да му дам кординати на 1 пич в Овча купел. Доста си разбира от работата, НО не правете грешката да ходите в ,, АВТОФАР СЕРВИЗ '' Колкото е голям сервиза, толкова и са неграмотни вътре .... 3 дена ми търсеха оттечката и не могат да я намерят... И накрая ми казват, че нищо не можели да направят. Пича от ОК ми я намери за 4-5 часа + ми направи модулчето 001 ( всичко за 1 ден стана ). Peace
Значи е напълно възможно да е от разваления модул тази отечка,за да знам като отида в ел.сервиз откъде да започнат да замерват като махат букси/бушони,че ми писна с откачането и закачането при всяко каране на колата.За съжаление чак в София ти е човека,а аз съм от Пловдив,тук ми е нужен някой който открива утечки.
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
Значи е напълно възможно да е от разваления модул тази отечка,за да знам като отида в ел.сервиз откъде да започнат да замерват като махат букси/бушони,че ми писна с откачането и закачането при всяко каране на колата.За съжаление чак в София ти е човека,а аз съм от Пловдив,тук ми е нужен някой който открива утечки.[/quote]
Еми ти си преценяваш брат, аз ако бях на твое място щях да си направя една разходка до София, просто е много важно, къде ще отидеш. На мен ми загубиха 3 дена в този пробит сервиз и трябва да ти го погледне човек, който знае какво прави. Пича работи доста добре, аз лично си правя колата при него. Поздрави
Еми ти си преценяваш брат, аз ако бях на твое място щях да си направя една разходка до София, просто е много важно, къде ще отидеш. На мен ми загубиха 3 дена в този пробит сервиз и трябва да ти го погледне човек, който знае какво прави. Пича работи доста добре, аз лично си правя колата при него. Поздрави

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
Има ли някакъв начин някъде например с Вин в интернет или в някой магазин да се провери с какъв номер ми завършва Abs блока ,защото така купих колата,че блока беше развален и на него има белязано като в моргите,т.е може да не е оригиналния?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
lpfc1990 написа:Има ли някакъв начин някъде например с Вин в интернет или в някой магазин да се провери с какъв номер ми завършва Abs блока ,защото така купих колата,че блока беше развален и на него има белязано като в моргите,т.е може да не е оригиналния?
HYDRO UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 51 1 090 911
BASIC CONTROL UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 52 1 164 130
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:lpfc1990 написа:Има ли някакъв начин някъде например с Вин в интернет или в някой магазин да се провери с какъв номер ми завършва Abs блока ,защото така купих колата,че блока беше развален и на него има белязано като в моргите,т.е може да не е оригиналния?
HYDRO UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 51 1 090 911
BASIC CONTROL UNIT ABS/ASC+T till 09.1998 34 52 1 164 130
Това ще рече ли,че 001 е при всички случаи оригинално,колата е 99 г, в момента разваления е Bosch 001.Мерси за отговора колега.
Re:
zAcK написа:anzak написа:колега да не те отчайвам ама си губиш времето вземи си един 2-ра ръка да ти е мирна главата и успех все пак
Ти усещаш ли какво каза ?
Аз че ще зема ще зема ама няма да е втора.
1. Не искам да храня някой киртак дето си мисли че може
да лъже хората и им зима по 400 лева
2. Втора ръка ABS модул тамън е на чалъм да се преебе![]()
![]()
Ама ти си знаеш![]()
3. Как ще си спокоен като не му знаеш дереджето, път ти е толкова
важен. По добре без ABS от колкот да мислиш че имаш
Здравеи колега аз взеж преди 50 000 км взех втора употреба и нямам никакви проблеми а моя го преебах като имах глупоста да измия двигателя
- superfly
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i E39
- Мечтае да кара: BMW M5 F10
Здравейте,
Отново имам проблем с ASC, ABS. След като колата позагрее малко се включват лапите ASC и ABS, лятото почти постоянно светеха, а сега, колкото е по-студено времето толкова по-късно се пускат лапите. В сервиз разменяхме датчиците с други E39 и никакъв ефект. Преди 3 години купих блок от 7-ца и до това лято нямах никакви проблеми. Можете ли да помогнете със съвет?
Отново имам проблем с ASC, ABS. След като колата позагрее малко се включват лапите ASC и ABS, лятото почти постоянно светеха, а сега, колкото е по-студено времето толкова по-късно се пускат лапите. В сервиз разменяхме датчиците с други E39 и никакъв ефект. Преди 3 години купих блок от 7-ца и до това лято нямах никакви проблеми. Можете ли да помогнете със съвет?