Ремонт на ABS блок

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39 520i 99'
Мечтае да кара: E63

Re: Ремонт на ABS блок

Мнение от nrogchev » 05 Авг 2015, 9:28

Не съм чувал добри неща за този сервиз...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 06 Авг 2015, 19:24

Във "Флекс ауто" на Е39_та ми го ремонтираха с гаранция,след 2.5г. на Е38-та не искаха да ми дадат гаранция.
За София със сигурност мога да дам контакт,6м.гаранция дават вече мина година и всичко е наред за сега.

Потребител
Аватар
Кара: m57d30

Мнение от mariyangeorgiev » 19 Авг 2015, 15:04

Здравейте при смяна на датчиците трябва ли по някакъв начин да се ресетва системата или да се разкача акумулатор за да се изчисти грешката?

Sent by Xperia Z1 using Tapatalk
BMW Lover

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от kluna_ » 25 Авг 2015, 6:48

mariyangeorgiev написа:Здравейте при смяна на датчиците трябва ли по някакъв начин да се ресетва системата или да се разкача акумулатор за да се изчисти грешката?

Sent by Xperia Z1 using Tapatalk

не не се ресетва нищо. триенето става само с компютър
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 13 Сеп 2015, 20:03

Колеги,а аз мога ли да намеря такъв Щит ,които да предпазва АБС блока? Къде мога да го намеря в тези Ауто+ ,Косер,Ауто Вип има ли ги тези .

Потребител
Аватар

Мнение от MercedesDE » 22 Дек 2015, 15:34

Здравей колеги, наскоро си купих е39 523i двойния ванус. Взех колата със светещи АБС и АСЦ, но всичко друго по таблото си ми работи.
Имам аутоком и закачих колата, поиграх си малко докато разбера как да разчета АБС-а, нали колата ми е от междинките с ОБД и 20 пиновата букса.
Както и да е справих се, и ето какво показа:
Дали е модул, или и двата датчика барабар с този клапан са дали фира :kuku:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от MercedesDE » 23 Дек 2015, 16:57

Модул е моят проблем, работят само оборотомера и температурата. Рових се назад в темата, но не видях някой да е споделил къде ги ремонтират.
В софтелектроник ли да го пращам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 25 Дек 2015, 23:20

MercedesDE написа:Модул е моят проблем, работят само оборотомера и температурата. Рових се назад в темата, но не видях някой да е споделил къде ги ремонтират.
В софтелектроник ли да го пращам?

Именно щом ти работят само тези неща,проблема ти е в модула.Ако неможеш да си намериш читав втора употреба на добра цена ,го пращай на тази фирма за която питаш по спедитор,те са от Варна ,от темата колегите споделят,че са доволни ако не е тежък случай. Обаждаш се и се разбирате

Потребител
Аватар

Мнение от kwot » 26 Дек 2015, 2:14

Само да споделя моя опит относно ABS/ASC модула на колата ми (макар и да става въпрос за е46 318i). Купих колата със светеща лампа на ASC и ABS, километража си работеше. В последствие километража спря да работи, грешките бяха в задните два датчика. Смених ги, след което километража заработи, както и живите данни в INPA започнаха да показват еднакви данни за 4-те датчика. Но въпреки това ABS и ASC не се оправиха. Грешката беше n. 113 - Pump unit, valves, wiring harness. След като пробвах друг електронен блок без никаква промяна, заподозрях моторчето на модула. С доста зор го демонтирах и отворих - уплътнението му беше протекло, съответно намокрения колектор на моторчето се беше стопил и оттам идваше целия проблем. Смених моторчето с такова втора употреба и всичко работи перфектно. При затварянето омазах яко със силикон за гарнитури и така. Между другото взех цял комплект ел. блок, хидр. блок и моторче за сумата от 50лв, няма да казвам откъде, за да не правя реклама. Абсурдно е да се искат суми от 400-500лв, че и нагоре, пък било то и за е39.

Потребител
Аватар

Мнение от MercedesDE » 07 Яну 2016, 1:10

Аз намерих коректно момче от софия което ги ремонтира за сумата от 100лв. и дава 6 месеца гаранция. Ако някой се интересува ще там координати на ЛС, за да не се получи като реклама

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от sando81 » 08 Яну 2016, 21:26

Ако момчето е свързано с фирма carauto,имайте предвид,че може да си дадете парите за нищо.Не ми работеха скоростомера и разходомера. Дадох му блока ми за ремонт с уговорката,че ако не работи ще ми върне парите. Взех си модула сложих го на колата и запалих. Всичко изгасна и скоростомера и разходомера заработиха - дотук добре! Минах няколко метра и abs и asc светнаха отново. Отидох на диагностика,оказа се,че управлението на заден десен клапан е повредено. Звъннах на момчето, и той два-три дни ми овърта,че проблема не е в модула,че може би колата е разчекната отзад и това е причината модула да не работи коректно и тн и тн.. В крайна сметка си взех друг модул и нещата заспаха. Дойде време да си взема парите и споменатото момче каза,че ще ми върне половината пари. На въпроса защо, отговори,че бил се мъчил над модула цял ден и бил ме предупредил,че може да стане така(което въобще не е вярно) В крайна сметка дадох 50лв. навъртях около 70км в обиколки на София и си останах с неработещ модул.Ако все пак решите да използвате услугите му,надявайте се проблема да е във връзките с датчиците на модула. Това е услугата,която той предлага - възстановяване на веригите,не ремонт на АБС блокове (както е написал в сайта и на магазина си).
Т

Потребител
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от ulra_power » 03 Фев 2016, 18:34

Колеги и аз го закъсах. Първоначално светеха лампите на ABS и ASC, но километражът работеше. От няколко дни ту работи, ту спира. Изчезна и разхода и най-странното е (не знам дали има връзка) че стрелката за нивото на бензина бие на 0 след малко на 15 литра и така. На диагностиката изписа преден ляв датчик - смених го с нов, след запалване не угаснаха лампите. Пак диагностика, изтрихме грешките, проработиха системите за малко и почнаха пак да светят. Пак диагностика - този път заден ляв датчик. По едно време лампите угаснаха, направих едно кръгче на колата - СТОРИ ми се, че с работещи системи, ABS се задействаше дори при леко натискане на педала, но не съм сигурен, тъй като отново светнаха лампите. Изчетох всички възможни теми във форума, но никъде не срещнах нещо за това със стрелката на бензина - има ли общо ? Да продължавам ли да сменям датчици (не ми се иска да хвърлям още пари на вятъра) или да давам модула за ремонт. Колата е Е39 98' мисля че е с блок 001. Според вас каква е причината и ако клони към блока - моля за координати на някой човек в София, който да може успешно да отремонтира блока. Поздрави !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 07 Фев 2016, 19:58

ulra_power написа:Колеги и аз го закъсах. Първоначално светеха лампите на ABS и ASC, но километражът работеше. От няколко дни ту работи, ту спира. Изчезна и разхода и най-странното е (не знам дали има връзка) че стрелката за нивото на бензина бие на 0 след малко на 15 литра и така. На диагностиката изписа преден ляв датчик - смених го с нов, след запалване не угаснаха лампите. Пак диагностика, изтрихме грешките, проработиха системите за малко и почнаха пак да светят. Пак диагностика - този път заден ляв датчик. По едно време лампите угаснаха, направих едно кръгче на колата - СТОРИ ми се, че с работещи системи, ABS се задействаше дори при леко натискане на педала, но не съм сигурен, тъй като отново светнаха лампите. Изчетох всички възможни теми във форума, но никъде не срещнах нещо за това със стрелката на бензина - има ли общо ? Да продължавам ли да сменям датчици (не ми се иска да хвърлям още пари на вятъра) или да давам модула за ремонт. Колата е Е39 98' мисля че е с блок 001. Според вас каква е причината и ако клони към блока - моля за координати на някой човек в София, който да може успешно да отремонтира блока. Поздрави !

аз карах мойта кочина без блок около година и така си ходеше стрелката за нафтата както го описваш ще излезеш тежък случай
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

Потребител
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от ulra_power » 07 Фев 2016, 20:38

В момента си прави какво иска - вчера системите работеха сигурно около 50 км без проблем. Днес паля - пак не работят - после сработват по някое време. Колата работеше на едно място - лампите светят. Седя така около 20 мин - тръгвам и угасват. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Dodge Charger 67""

Мнение от beseech » 25 Фев 2016, 7:48

а някой има ли снимка на здрав АБС 001 ЗДРАВ как изглежда колеги :yes:
Нов Блог за ремонт и облужване на всички видове автомобили https://mechanicus89.blogspot.com/

ПредишнаСледваща

Назад към E39