Ремонт на ABS блок
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Простак
- Старши Алкохолик
-
- Кара: колата да харчи
Айде и аз да кажа че имах същия проблем обаче на Е36 325ТДС 98ма скапа се абса но по празниците неми се даваха пари за нов а втора употреба неси заслужава. Аз и renene от форума свалихме модула и го отворихме проблема идва от спойките и сичко се оправи с 1 капка калай.
Нямам нокаква напредстава колко време ще издържи така но за мен е 100 пъти по добре от 2ра употреба никога незнаеш на какво можеш да попаднеш. А и да кажа че въпросният модул е направен да несе ремонтира а да се купи нов и отварянето му става с флекс
Весели празници на сички дано съм помогнал.
Нямам нокаква напредстава колко време ще издържи така но за мен е 100 пъти по добре от 2ра употреба никога незнаеш на какво можеш да попаднеш. А и да кажа че въпросният модул е направен да несе ремонтира а да се купи нов и отварянето му става с флекс

Весели празници на сички дано съм помогнал.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- Простак
- Старши Алкохолик
-
- Кара: колата да харчи
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
миналата седмица видях цяло Е 39 за 1100 долара
Гледаи не работи с индукционен паялник,и се заземи,да не го повреди статичното електричество..

- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колеги,
Тези дни се занимавам точно с въпроса за смяната/ремонта на ABS/ASC блока на моята Е39, така че, информацията ми е прясна.
Обадих се в БОШ и им казах номерата на ABS/ASC блока. С удоволствие ще ми продадат такъв за 918 евро, без ДДС.
С удоволствие няма да им го купя
Самите те - БОШ - ми обърнаха внимание, че тези блокове подлежат на ремонт, макар и не във всички случаи. Предложиха, като "техен" сервиз за диагностика и ремонт на ABS/ASC блока, сервиз ЮВЕ - на "Симеоновско шосе" при разклона за Студентски град - под луксозната автокъща.
Диагностика - дали въобще подлежи на ремонт - 50 лева.
Ремонт - от 70 до 250 лева - в зависимост от проблема.
Поздрави!
Тези дни се занимавам точно с въпроса за смяната/ремонта на ABS/ASC блока на моята Е39, така че, информацията ми е прясна.
Обадих се в БОШ и им казах номерата на ABS/ASC блока. С удоволствие ще ми продадат такъв за 918 евро, без ДДС.

Самите те - БОШ - ми обърнаха внимание, че тези блокове подлежат на ремонт, макар и не във всички случаи. Предложиха, като "техен" сервиз за диагностика и ремонт на ABS/ASC блока, сервиз ЮВЕ - на "Симеоновско шосе" при разклона за Студентски град - под луксозната автокъща.
Диагностика - дали въобще подлежи на ремонт - 50 лева.
Ремонт - от 70 до 250 лева - в зависимост от проблема.
Поздрави!
- 7 power
- Потребител
-
- Кара: BMW 540ia 2002
- Мечтае да кара: Samolet
Re: Ремонт на ABS блок
Колеги някой ходил ли да си ремонтира блока там в ЮВЕ ??? дали могат да ги оправят
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
7 power написа:Колеги някой ходил ли да си ремонтира блока там в ЮВЕ ??? дали могат да ги оправят
Колега, тук някъде вече бях споделял моят личен опит с темата "ремонт на АБС-блока" и сервиз ЮВЕ, но за твое удобство ще повторя:
1. Принципът е, че този блок не подлежи на ремонт - така твърдят в БМВ, така твърдят и в БОШ.
2. Самите БОШ ми обърнаха внимание, че все пак има случаи, при които АБС-блока може да бъде поправен и че това може да стане в сервиз ЮВЕ. Т.е. не винаги АБС-блока е поправим - зависи от конкретната повреда, в конкретния случай.
3. Отиваш в ЮВЕ, намираш Веско и той прави ОПИТ да поправи твоят АБС-модул. Няма никаква гаранция, че ще успее. Просто ти преценяваш, дали искаш да се направи поне опит. Веско е компетентен, опитен и изключително точен и коректен. Няма да ти бъдат извивани ръцете за даване на пари на вятъра.
4. Ако опитът излезе успешен - всичко е ОК. Ако опитът излезе неуспешен - пак всичко е ОК, но срещу една стабилна сума за нов АБС-модул (какъвто за съжаление се оказа моя случай).
5. Моето лично мнение е: или успешен ремонт на твоя АБС-блок, или (ако ремонта се окаже неуспешен) чисто нов оригинален АБС-блок. В никакъв случай втора употреба АБС-блок, защото той пак е доста солен, а няма да има как да знаеш, в какво състояние е блока и до кога ще издържи. Блока е като "крушка" - или свети, или не свети. Ако е "светила" доста часове обаче, най-вероятно всеки момент ще "изгори".
Успех!

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Колеги има писано и в други теми за ремонт на модула (за тези живеещи в София) моя завършва на 001 ремонта с други дреболии ми излезе 400лв.за момента всичко работи безотказно.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re: а сега
zAcK написа: не знам ама в момента е на колата и работи
Запиихме само част от тия дето съм оградил щото бяха се скапали
спойките
Браво колега !!!
Такива хора като тебе направо ми пълнят душата.
- 7 power
- Потребител
-
- Кара: BMW 540ia 2002
- Мечтае да кара: Samolet
Аз съм с DSC не с ASC но предполагам че проблемът е сходен. Паля си колата карам 15,45 или 1.30 минути няма значение колко време и всичко е ОК, гася колата след време пак я паля и ми светват лампите на АБС, ДСЦ и една лампа мисля че е за нивото на спирачнатаа течност. Така може да карам колкото ти да е и си стойят така докато не изгася колата. Искам да кажа че лампите или светват или не, когато запаля колата, по време на движение никога нещата не се променят. Ходих във варна карс на диагносика и ми казаха че ДСЦ модула се е прецакал, дачиците на абс си биле добре. Питах ги как става така че понякога светят по някога не те ми казага че на тях просто им излиза че дсц мулула е скапан нищо повече. Странно е защото и аз като колегата ALEX_525tds_2000 мился че този мудул трябва или да работи или не, а не да прави каквото му скимне. Дайте съвет!!