E39 520i тресе докато е студена
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: E39 520i тресе докато е студена
И аз благодаря на всички, които споделиха знания и опит по темата 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
А при мен същия проблем бе отстранен със смяна на О ринговете на ваноса. Май истината е някъде там 

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Колега моля дай малко инфо къде са тези О рингове.Ако посочиш и на някоя схема цена няма да имаш.Благодаря!spacepl написа:А при мен същия проблем бе отстранен със смяна на О ринговете на ваноса. Май истината е някъде там

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Почети тук - аз ги смених и съм доста доволен, определено има разлика от преди - пък и претрисанео изчезна, но го установих чак сега защото ги сменях когато времето беше вече топло и проблема не се проявяваше.
viewtopic.php?f=35&t=144303&hilit=%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B2%D0%B0
viewtopic.php?f=35&t=144303&hilit=%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B2%D0%B0
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Малък up.
Паднаха температурите и пак се почна. Тресе сутрин здраво. Колкото е по-студено толкова по-дълго продължата тресенето. Лятото няма такова нещо. Искам да проверя стъпковото моторче. Къде се намира и лесно ли се сваля.Благодаря.
Паднаха температурите и пак се почна. Тресе сутрин здраво. Колкото е по-студено толкова по-дълго продължата тресенето. Лятото няма такова нещо. Искам да проверя стъпковото моторче. Къде се намира и лесно ли се сваля.Благодаря.
twake написа:.... Искам да проверя стъпковото моторче. Къде се намира и лесно ли се сваля.Благодаря.
Под смукателните колектори, лично аз не успях да го сваля без да сваля колекторите, въпреки че колеги казват че можело
PS Не вярвам да е от него, би трябвало ако там е причината да е непрекъснато така, а не да се влияе от външната температура
- twake
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:PS Не вярвам да е от него, би трябвало ако там е причината да е непрекъснато така, а не да се влияе от външната температура
Ясно колега, по принцип и аз така мисля но не бях сигурен. Следва тогава да проверя бобините. Въпреки че, току що прочетох, че ако е някоя бобина/свещ дори и да се изфорсира примерно до 1500 оборота пак би трябвало да тресе което при мен го няма. Ако натисна малко педала и спира тресенето.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега tsb_bg, как е колицата от ремонта насам? Особено в тези студове.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
twake написа:tsb_bg написа:PS Не вярвам да е от него, би трябвало ако там е причината да е непрекъснато така, а не да се влияе от външната температура
Ясно колега, по принцип и аз така мисля но не бях сигурен. Следва тогава да проверя бобините. Въпреки че, току що прочетох, че ако е някоя бобина/свещ дори и да се изфорсира примерно до 1500 оборота пак би трябвало да тресе което при мен го няма. Ако натисна малко педала и спира тресенето.
Колега, провери си и ламбда сондите, защото ако някоя е заминала, колата пак тресе. При мен на диагностиката ми показваше, че имам заминала една от тях и при всяка диагностика (няколко правих) ми изписваше и различен цилиндър, че не е работил, демек бобина. След като смених всички бобини, смених и едната ламбда сонда и проблема с притрисането изчезна, да чукна на дърво де

turbo написа:Колега tsb_bg, как е колицата от ремонта насам? Особено в тези студове.
кара се всеки ден и няма дори и намек за тези проблеми

- twake
- младши ентусиаст
-
Колеги като чели при мен проблема с тресенето се оправи с 4,20 лв. Ама дали временно дали постоянно?! Сложих една добавка Redex или нещо такова и останах учуден на следващата сутрин. Нито тресе нито нищо, да видим до кога. Вече няколко пъти сутрин паля без да ми падат пломбите 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
- twake
- младши ентусиаст
-
Аз дали минах и 10 км.
- tuning_mania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5is;E30 325i
- Детайли за колата: дизела е за тракторите;)
и аз го имам абсолютно същия проблем...
,колата си пали нормално и след 10 секунди започва да се тресе...като позагрее 40 градуса всичко се оправя...Сменях свещи ,пасхвах клапани с гумички наскоро...няма никаква промяна!!! и съм се примерил...

ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]
- anightelf
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 520 i 1/96
- Мечтае да кара: X6
Привет, и от мен сходен проблем след основен ремонт,леко започна да тресе като руски товарен автомобил.Диагностиката казва : -датчик положение разпределителен вал и ламбда сонда секция 2.След подмяна проблема остава заедно с грешките .Подмениха и датчика на коляновия вал поради съмнение за хлабави връзки,и днес клапан вентилация картерни газове.Утре ще видим.
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4