530Д, Автомат- авариен режим
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Re: 530Д, Автомат- авариен режим
mad_presley написа:optimist написа:... "старата кал" си беше перфектна нямаше и грам стружка никъде ...
Tук май ни взе за мезета вече![]()
Вярвай ми, няма начин да ти повярвам, няма да ти повярва и никой, който се занимава с това![]()
Tова е на кола на 94K мили (150к км) http://www.socaleuro.com/forum/showthre ... eplacement
Тази тук е с ZF кутия и е на 100к мили http://bimmer.roadfly.com/bmw/forums/e39/6960596-2.html
Искаш да кажеш, че на твоята като сте го сменяли, колата е била на под 100к км ли, че не е имало стружки. А остава и въпросът, дали някой преди теб не го е сменял (не в БГ).
А за Джемини всички са чували, без лоши чувства към приятеля ти. И все пак, питай го ей така, на каква температура трябва да е маслото в кутията преди да се източи, защото точно там е уловката към прецакания ти конвертор.
Presley, какво излиза, че трябва сам да си смениш маслото:( Стана по-сложно, аз съм на мнение, че трябва да се смени, но ако не намеря доверен сервиз, по-добре да карам така.Странни мнения и за Дару, негативни за Джемини, а не е чак толкова сложно според посочените 2 файла. Трябва да застана до "майстора", да си разпечатам PDF-а и да го препитам по материала:) В крайна сметка, страх ме да я вкарам при някой, който се учи на БМВ

- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
За да не отварям нова тема - да попитам тук:
Скоростната кутия си работи без проблем. Включва изключва реди ги всички скорости, не придърпва. Доколкото мога да вярвам на думите и документацията от австрийския собственик преди има няма 5К е сменено маслото на кутията и е сменен алтернаторът. Е да, но - въпреки че в движени всичко е наред, при спряло положение и кутията на позиция "Р" като изфорсирам мотора над 5500 rpm и вкарва кутията в trans fail safe program
Колата е е39 540ИА.
Та - Алтернатор, акумулатор, филтър на кутията, запушена някоя маслена тръба... или
Не че не мога да я карам така, но ме дразни, а и може да е индикация за нещо лошо...
Споделете мисли.
Скоростната кутия си работи без проблем. Включва изключва реди ги всички скорости, не придърпва. Доколкото мога да вярвам на думите и документацията от австрийския собственик преди има няма 5К е сменено маслото на кутията и е сменен алтернаторът. Е да, но - въпреки че в движени всичко е наред, при спряло положение и кутията на позиция "Р" като изфорсирам мотора над 5500 rpm и вкарва кутията в trans fail safe program

Колата е е39 540ИА.
Та - Алтернатор, акумулатор, филтър на кутията, запушена някоя маслена тръба... или

Не че не мога да я карам така, но ме дразни, а и може да е индикация за нещо лошо...
Споделете мисли.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ако беше видял в мненията ми за автоматика, щеше сам да грабнеш волтметъра и да си измериш бордовото напрежение........
извинявам се , да вярвам ли на темите във форума в които е описано как се сменя масло на кутията ..темперетура ,начин на сипване и превключане на лоста докато се налива 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
krasi_bmw написа:извинявам се , да вярвам ли на темите във форума в които е описано как се сменя масло на кутията ..темперетура ,начин на сипване и превключане на лоста докато се налива
може да вярваш на темите как се сменява, но според мене това е голям риск. Има много дето го сменяват, но има и също толко дето след като го сменят и почват мъките. Мой съвет- карай до като може пък после му мисли. Не се вкарвай в приключения

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
adovet написа:krasi_bmw написа:извинявам се , да вярвам ли на темите във форума в които е описано как се сменя масло на кутията ..темперетура ,начин на сипване и превключане на лоста докато се налива
може да вярваш на темите как се сменява, но според мене това е голям риск. Има много дето го сменяват, но има и също толко дето след като го сменят и почват мъките. Мой съвет- карай до като може пък после му мисли. Не се вкарвай в приключения![]()
![]()
и направо после мисли за ремонт на кутия или за нова и на нея не и сменяй маслото и пак така колкото изкара ..... аз до сега знам поне за 100 коли е39 и е38 със скорости 5ХП18 или 5хп19 които са сменяли масла на кутии и никой не е изревал че нещата са отишли към по зле и смяната на маслото на кутията не е някаква магия а една рутинна манипулация
Барай шишарката Минкеее ....
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
добре, ами тогава някои да каже един сервиз кьдето да ходим за смяна на маслото в скоростната кутия
naseto1969 написа:добре, ами тогава някои да каже един сервиз кьдето да ходим за смяна на маслото в скоростната кутия
ми колега най добре в ибиза да отидеш да ти сменят маслото

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
На испански майстор аз лично колелото на жена ми няма да дам да прави, ама ето ти линк със всичките Servicio oficial
http://www.bmw.es/es/es/general/ecom_ui ... ntent.html
Auto Olmo
Avda. de Zaragoza, 99-101
31006 Pamplona
Teléfono: +34 948241400

Auto Olmo
31006 Pamplona
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
sadex5 написа:На испански майстор аз лично колелото на жена ми няма да дам да прави, ама ето ти линк със всичките Servicio oficial![]()
Auto Olmo
31006 Pamplona
Колегата пише от София в момента

- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
При мен е диагностициран проблемът - инсталацията (кабелите до) спийд сензора в кутията - не мносго скъпа и сложна процедура по подмяна.
Възниква следният въпрос обаче - преди 4 месеца маслото на кутията е сменено в Австрия. Знам, че е по-добре и сега да го сменя, предвид това, че ще се източи, но не ми се хвърлят тези 500евро в кофата. Мислите ли, че ако си сложа същото масло ще е фатално.
По въпроса за влошаване на кутията след смяна на маслото - така става, защото повечето от нас се сещат да го сменят, когато се появят симптоми за проблем, а не като профилактика.
Възниква следният въпрос обаче - преди 4 месеца маслото на кутията е сменено в Австрия. Знам, че е по-добре и сега да го сменя, предвид това, че ще се източи, но не ми се хвърлят тези 500евро в кофата. Мислите ли, че ако си сложа същото масло ще е фатално.
По въпроса за влошаване на кутията след смяна на маслото - така става, защото повечето от нас се сещат да го сменят, когато се появят симптоми за проблем, а не като профилактика.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Apunch написа:При мен е диагностициран проблемът - инсталацията (кабелите до) спийд сензора в кутията - не мносго скъпа и сложна процедура по подмяна.

Барай шишарката Минкеее ....
- aresibo
- Потребител
-
- Кара: 530D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: facelift
Здравейте !
Случая при мен бе следния:
Купих 530д автомат 194кс 2001.Минах около 8000км Kолата първо затегна волана/незнам дали има някаква връзка,но уви/,след това ми светна въпросната лампа със запчатка и удивителен.Реших да карам до като може.Минах около 500км и започна да потегля бавно все едно на полу-съединител.След около 100 км в движение изключи и без значение от положението на лоста остана така.
Четох доста във форума и реших да сменя маслото сам .След толкова изчетено станах "майстор" и аз
Поръчах филтър,масло БМВ АТФ Д2 мисля,от колега във форума и така ...Веднага след смяната колата тръгна,волана се оправи !....
Но....
Между 3 и 4 се получава "ритане",единствено това !
След 5000 км ми светна отново лампата и сега търся скоростна кутия
Спазил съм :
Студена скоростна кутия
Трика със скоростите
Доброто почистване на картера
Изтече около 6.5л,налях 7.1л
Търся скоростна кутия GM и препоръки къде да я сменя !
Може би ще спестя нечий страдания
Случая при мен бе следния:
Купих 530д автомат 194кс 2001.Минах около 8000км Kолата първо затегна волана/незнам дали има някаква връзка,но уви/,след това ми светна въпросната лампа със запчатка и удивителен.Реших да карам до като може.Минах около 500км и започна да потегля бавно все едно на полу-съединител.След около 100 км в движение изключи и без значение от положението на лоста остана така.
Четох доста във форума и реших да сменя маслото сам .След толкова изчетено станах "майстор" и аз

Поръчах филтър,масло БМВ АТФ Д2 мисля,от колега във форума и така ...Веднага след смяната колата тръгна,волана се оправи !....
Но....
Между 3 и 4 се получава "ритане",единствено това !
След 5000 км ми светна отново лампата и сега търся скоростна кутия

Спазил съм :
Студена скоростна кутия
Трика със скоростите
Доброто почистване на картера
Изтече около 6.5л,налях 7.1л
Търся скоростна кутия GM и препоръки къде да я сменя !
Може би ще спестя нечий страдания

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3