530d 193hp - масло low level
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535 xd, e28 520i
Re: 530d 193hp - масло low level
Така темата се измести малко кое масло е качествено и кое не. Съгласен съм с потребителя който коментира че има качествени и некачествени масла в едни и същи опаковки - емпиричното правило го доказва. Един път си доволен друг път не. Но все още смятам,че проблема при моята кола е в двигателя.Днес минах диагностика при unitech-turbo гр Варна ( до техническия). Момчетат се занимават с рециклиране на турбини. Казаха ми че турбото няма нужда и е в добро състояние ( предполагам че е правена подобна процедура преди или е сменяно в чужбина защото колата е на 200+) . Та потъврдиха това , че маслото не е изгорено от турбото. Провериха и т.нар breather филтър на картерните газове- не е и там проблема. Сега има един по-евтин вариант- да сменя маслото с друго и да се моля да е от маслото което пак казвам не ми се вярва колкото и да не е качествено и другия да се отваря мотора и да се гледат сегменти и тн...втория макара и значително по-скъп ми се нрави повече.
ПС Вече съм все по съгласен с ANDRO 160.. явно колата може да изгори толкова масло за такива километри без да е видимо. А
ПС Вече съм все по съгласен с ANDRO 160.. явно колата може да изгори толкова масло за такива километри без да е видимо. А
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
Като го изгори пак до минимума ще съм взел решение какви да ги върша. Трябва да проверя и каква цифра е евнтуалния ремонт естесвено.. абе Risk assessment както е модерно сега да повтарят в Западните ФИРМИ 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
За 14-15 смени на маслото винаги слагам точно 7-литра и е точно по-средата.
Иначе маслото е castrol edge 5W40.
Един познат за една бройка да отворя двигателя на М50 Б25 с "BMW" маслото...
Смени го castrol magnatec и заспа..
Аз веднъж се излъгах с тоя боклук и го изхвърлих на 3000км (не го беше пипнало грам но работата на двигателя не ми хареса...)

Аз веднъж се излъгах с тоя боклук и го изхвърлих на 3000км (не го беше пипнало грам но работата на двигателя не ми хареса...)

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
boksioraE39 написа:За 14-15 смени на маслото винаги слагам точно 7-литра и е точно по-средата.
Разбирам че може да е кофти маслото , доста хора споделиха ..Съгласен съм. Но нека поставя въпроса по друг начин. На някого да му е изгорило 1000км=1л? И след смяна маслото да се е оправило? Съмнявам се

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Пета година карам само с оригинално BMW 5/30 и съм повече от доволен ! Карам по 18-20к и тогава сменям !
Явно има много ментаци , за да реват толкова хора...
Купувам го от този сайт - mapodo.de
Явно има много ментаци , за да реват толкова хора...
Купувам го от този сайт - mapodo.de
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
kokignatov написа:boksioraE39 написа:За 14-15 смени на маслото винаги слагам точно 7-литра и е точно по-средата.
Разбирам че може да е кофти маслото , доста хора споделиха ..Съгласен съм. Но нека поставя въпроса по друг начин. На някого да му е изгорило 1000км=1л? И след смяна маслото да се е оправило? Съмнявам сеKолкото до 7-те литра..и минимума и максимума...мисля че имаше файл в който се посочва oil capacity = 7ltr
Да колега, при мен на 1000 км. гореше точно 1 литър, смених маслото и от ряс проблема се оправи. Тогава колата беше опел зафира, закупена нова от магазин, без съмнение за километрите

Както са казали и другите, сменяй маслото, и ще се разбере. Тука с писане във форума и с размишляване проблема няма да се реши.
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
Адски си прав си че няма да се оправи само с писане. Но паралелно с писането действам по въпроса и при какъвто и да е резултат обновявам информацията. . Както написах по-горе сведох възможните причини до мотора (напр.маслени сегменти) или ..ам много фалшиво масло
. По един или друг начин темата ще има завършек в един момент надявам се. А междувременно то малко се превърна в обсъждане на кой от кое масло е доволен в което няма абсолютно нищо лошо...информацията е ценна- добита е от опит!
Edit: А някой пазарувал ли е от този сайт и ако да..мнения http://www.motorni-masla.net/

Edit: А някой пазарувал ли е от този сайт и ако да..мнения http://www.motorni-masla.net/
- урата
- Потребител
-
- Кара: 330 D
- Мечтае да кара: bmw b 7 alpina
- Детайли за колата: 330d 2000
здравейте колеги,притежавам 530д 2001г 193 hp автоматик 300 хиляди км реални ,аз съм 2ри собственик на колата ,която събира точно 7,5 л масло.от значение е дали първо сменявате филтъра и след това източвате маслото.за мен 1 е mobil 2castrol 5/30 и него пипа.5/40 не го дават като температурна зона за нашата държава,дават го за държави в които температурата е по-висока.
BMW Serie 5 - E39 hommage to best car ever made
www.youtube.com
www.youtube.com
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
урата написа:здравейте колеги,притежавам 530д 2001г 193 hp автоматик 300 хиляди км реални ,аз съм 2ри собственик на колата ,която събира точно 7,5 л масло.от значение е дали първо сменявате филтъра и след това източвате маслото.за мен 1 е mobil 2castrol 5/30 и него пипа.5/40 не го дават като температурна зона за нашата държава,дават го за държави в които температурата е по-висока.
Е колко масло се събира във филтъра?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Значи преди 8000 километра съм сипал 6,5 литра масло,до преди няколко месеца (на около 6000 км след смяната)не бях гледал нивото,обаче проверих тогава и беше на минимума....долях около 800 грама,и нивото стана малко над средата на щеката.Вчера изтеглих щеката да видя нивото на маслото.....и хоп нивото беше пак малко над средата на щеката.
Та почвам да мисля,че може и да има нещо вярно че тоя мотор събира повече от 6,5 литра
Та почвам да мисля,че може и да има нещо вярно че тоя мотор събира повече от 6,5 литра

- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
Така, малко информация за хората , които поглеждат темата. Смених маслото с CASTROL EDGE 5W40 старото беше 30 на BMW. Завъртях 1000 км от тогава и консумацията на масло намаля на половина и все пак още е сериозна - 1/2 литър. А междудругото там където закарах колата (варна унитех-турбо в ТУ) да проверят дали турбината е причината за голямата консумация масло забелзях ,че не са разглабяли нищо освен маркуча който отива към cooler-а . Достатъчно ли е да направят заключение че турбината не гори. Не знам дали са използвали някаква специална апаратура, платих 40 лв за тази диагностика .
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Не винаги е достатъчно, а и за 40 лева, егати... ! Сигурен ли си, че не пропушва на студено колата? Да не си изолирал ЕГР-а? Ако да, провери въздуховода около дебитомера за омаслявания...
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Не винаги е достатъчно, а и за 40 лева, егати... ! Сигурен ли си, че не пропушва на студено колата? Да не си изолирал ЕГР-а? Ако да, провери въздуховода около дебитомера за омаслявания...
ЕГР не е изолиран. Не пропушва грам нито на студено нито загряла. От рабуша не излизат пари. От маркуча на картерните газове излизат изпарения ( който е малко над този от турбото към cooler-a) . Там не знам дали трябва да е в такава степен, но тез инжинерите специалисти в УНИТЕХ казаха че филтъра т.нар BREATHER бил добре.Това е...
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Друг вариант е да си купил колата от някой род на Худини... шегувам се
Но, колега, колата няма как да изпарява това масло - колко наляхте този път? И ако не пуши, няма мазнотии на ауспуха и подобни неща, остава да ти тече от някъде маслото, а не да го гори
Аз имам един Сеат, който като гореше по литър на 1000км. и като му дам газ в някой баир, виждах на огледалото синия облак отзад...

Но, колега, колата няма как да изпарява това масло - колко наляхте този път? И ако не пуши, няма мазнотии на ауспуха и подобни неща, остава да ти тече от някъде маслото, а не да го гори

Аз имам един Сеат, който като гореше по литър на 1000км. и като му дам газ в някой баир, виждах на огледалото синия облак отзад...
Последна промяна Z3Ro* на 14 Дек 2014, 12:14, променена общо 1 път
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4