18-20l/100km Възможно ли е?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 21 Дек 2007, 20:47

Ако е студена колата, си е нормален тоя разход според мене,
моята студена си показва 17 -18 литра, извънградско пада на 7.6, с автопилот 140, на магистрала

Потребител
Аватар

Мнение от Rossano » 22 Дек 2007, 12:57

Аз казвам като отношение,така го дават а не в бара,те ще са повече но незнам колко,в някоя по хубава програма може да ги дават.Това е все едно да сравняваме градуси и проценти :) , няма как нали.Само казвм инфо за който разбира,аз не съм компетентен и това не е мое мнение а на аутодатата.И да споделя друго,ходих в бош-Бургас и ми казаха че неможели да проверят компресията на този дизелов мотор като нашия,да съм отидел в "Бова кар" ,а там са ужас,явно като съм в Сф ще отскоча до Камор или тамошния бош...ако някой има мнение по този въпрос да каже.
'99 BMW 525TDS

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 22 Дек 2007, 13:56

не се коси бе колега
абе много ясно че в задръстванията ще ти качи на 18 че и на 20 може
това си е напълно нормално засечия я извънградско моита дама при 120 - 140 8 без климатик и 9 с климатик а във задръстванията и сега зимато 16 - 17
че и повече
абе как го мерите разхода градско
ако виснеш един час и минеш 100 метра за това време което са софия си е нормална ситуация ще ти изгори и 40 на сто
това понятие разход в градски условия е много относително понятие
на мен форд малолитражка ми даваше 20 по задръстванията
притеснително е само това че ти е дало толкова малко компресия но не се знае как са я измерили
а като я мериха всички свещи ли свалиха и тогава въртяха мотора защото така се прави или как

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко!
Мечтае да кара: Боинг 737-800

Мнение от Svetlyo » 22 Дек 2007, 15:08

marione написа:не се коси бе колега
абе много ясно че в задръстванията ще ти качи на 18 че и на 20 може
това си е напълно нормално засечия я извънградско моита дама при 120 - 140 8 без климатик и 9 с климатик а във задръстванията и сега зимато 16 - 17
че и повече
абе как го мерите разхода градско
ако виснеш един час и минеш 100 метра за това време което са софия си е нормална ситуация ще ти изгори и 40 на сто
това понятие разход в градски условия е много относително понятие
на мен форд малолитражка ми даваше 20 по задръстванията
притеснително е само това че ти е дало толкова малко компресия но не се знае как са я измерили
а като я мериха всички свещи ли свалиха и тогава въртяха мотора защото така се прави или как

Ми не само една махнаха и бутнаха джаджата на неино място и после още една и толкоз. Не сме махали всички. Само на две измериха. Бе де да знам. Знам само че тия двигатели трудно здават багажа и за това се спрях на такъв. ама за сега освен разхода нищо друго не дава ядове, даже всичко е повече от нормално. А и аз също мисля че се дължи основно на задръстванията. Ще видим на извън градското кво ще покаже.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525DА

Мнение от toi_78 » 22 Дек 2007, 17:17

колеги да кажа междодругото че когато се мери компресия на бензинов двигател дроселовата клапа трябва да е отворена напълно и тогава се върти на стартер и наи точно компресията се мери на студен мотор с развъртяни всички свещи!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlyo » 22 Дек 2007, 17:22

toi_78 написа:колеги да кажа междодругото че когато се мери компресия на бензинов двигател дроселовата клапа трябва да е отворена напълно и тогава се върти на стартер и наи точно компресията се мери на студен мотор с развъртяни всички свещи!

Ми начи нищо не сме измерили като хората тогава.... :mhihi: Нито бяха свалени свещите, нито клапата отворена, нито пък беше студена. А като сме я мерили така кво означава че ако се направи като хората ще покаже повече или по-малко? :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 22 Дек 2007, 20:01

всички свещи се свалят и дроселовата клапа трябва да е отворена докраи и тогава се върти на стартер и се мери
тия които са ти я мерили може да са ти познати но нищо не са измерили
та това как се мери компресия и то на бензинов мотор надали има монтьор които не го знае
имам чувството че колата ти си е читава и всичко си е нормално и за разхода а компресията отиди на друго място да ти я измерят
караи и не се притесняваи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 22 Дек 2007, 21:21

Щом и колегите ти на бензин имат същия разход значи няма място за притеснения ;)
Относно компресията - това,че си мерил на топъл двигател(метала е разширен) е още по обезпокояващо :( ;дано манометъра,с който сте замервали,да му изтърва резбата,или просто да е "аут ъф ордър"

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 22 Дек 2007, 21:52

marione написа:всички свещи се свалят и дроселовата клапа трябва да е отворена докраи и тогава се върти на стартер и се мери...

Приятно измиване на очите в този случай. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m44b19

Мнение от BMWFen » 22 Дек 2007, 21:56

На един авер сега в студа му показва 18/100, така, че май толкова ще дойде. :(

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 22 Дек 2007, 22:02

Тези двигатели нямат убиване, много са здрави, така че бъди сигурен, че нещо е сбъркано. Карай си колата, ако си доволен от нея и не се притеснявай. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlyo » 22 Дек 2007, 22:05

ICE написа:Тези двигатели нямат убиване, много са здрави, така че бъди сигурен, че нещо е сбъркано. Карай си колата, ако си доволен от нея и не се притеснявай. ;)

Доволен е мноооого меко казано. Влюбен съм в нея. Бих казал че вози мнооого по-добре от старата S класа, щото такава ми е служебната и не бих се отказал от тая кола за нищо на света. Чудо е!!!!

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 22 Дек 2007, 22:23

Щом нямаш проблем, пусни се с някой близнак на твоята за сравнение и за твое успокоение, и си я карай с кеф! ;)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 23 Дек 2007, 1:02

Svetlyo написа:
toi_78 написа:колеги да кажа междодругото че когато се мери компресия на бензинов двигател дроселовата клапа трябва да е отворена напълно и тогава се върти на стартер и наи точно компресията се мери на студен мотор с развъртяни всички свещи!

Ми начи нищо не сме измерили като хората тогава.... :mhihi: Нито бяха свалени свещите, нито клапата отворена, нито пък беше студена. А като сме я мерили така кво означава че ако се направи като хората ще покаже повече или по-малко? :?:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m44b19

Мнение от BMWFen » 23 Дек 2007, 1:42

Говорих с един пич,който също има разход 17/100, пак автомат комби.Така,че май толкоша е нормалното???

ПредишнаСледваща

Назад към E39