18-20l/100km Възможно ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Ако е студена колата, си е нормален тоя разход според мене,
моята студена си показва 17 -18 литра, извънградско пада на 7.6, с автопилот 140, на магистрала
моята студена си показва 17 -18 литра, извънградско пада на 7.6, с автопилот 140, на магистрала
Аз казвам като отношение,така го дават а не в бара,те ще са повече но незнам колко,в някоя по хубава програма може да ги дават.Това е все едно да сравняваме градуси и проценти
, няма как нали.Само казвм инфо за който разбира,аз не съм компетентен и това не е мое мнение а на аутодатата.И да споделя друго,ходих в бош-Бургас и ми казаха че неможели да проверят компресията на този дизелов мотор като нашия,да съм отидел в "Бова кар" ,а там са ужас,явно като съм в Сф ще отскоча до Камор или тамошния бош...ако някой има мнение по този въпрос да каже.

'99 BMW 525TDS
не се коси бе колега
абе много ясно че в задръстванията ще ти качи на 18 че и на 20 може
това си е напълно нормално засечия я извънградско моита дама при 120 - 140 8 без климатик и 9 с климатик а във задръстванията и сега зимато 16 - 17
че и повече
абе как го мерите разхода градско
ако виснеш един час и минеш 100 метра за това време което са софия си е нормална ситуация ще ти изгори и 40 на сто
това понятие разход в градски условия е много относително понятие
на мен форд малолитражка ми даваше 20 по задръстванията
притеснително е само това че ти е дало толкова малко компресия но не се знае как са я измерили
а като я мериха всички свещи ли свалиха и тогава въртяха мотора защото така се прави или как
това си е напълно нормално засечия я извънградско моита дама при 120 - 140 8 без климатик и 9 с климатик а във задръстванията и сега зимато 16 - 17
че и повече
ако виснеш един час и минеш 100 метра за това време което са софия си е нормална ситуация ще ти изгори и 40 на сто
притеснително е само това че ти е дало толкова малко компресия но не се знае как са я измерили
а като я мериха всички свещи ли свалиха и тогава въртяха мотора защото така се прави или как
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
marione написа:не се коси бе колега
че и повече
Ми не само една махнаха и бутнаха джаджата на неино място и после още една и толкоз. Не сме махали всички. Само на две измериха. Бе де да знам. Знам само че тия двигатели трудно здават багажа и за това се спрях на такъв. ама за сега освен разхода нищо друго не дава ядове, даже всичко е повече от нормално. А и аз също мисля че се дължи основно на задръстванията. Ще видим на извън градското кво ще покаже.
- toi_78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525DА
колеги да кажа междодругото че когато се мери компресия на бензинов двигател дроселовата клапа трябва да е отворена напълно и тогава се върти на стартер и наи точно компресията се мери на студен мотор с развъртяни всички свещи!
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
toi_78 написа:колеги да кажа междодругото че когато се мери компресия на бензинов двигател дроселовата клапа трябва да е отворена напълно и тогава се върти на стартер и наи точно компресията се мери на студен мотор с развъртяни всички свещи!
Ми начи нищо не сме измерили като хората тогава....

всички свещи се свалят и дроселовата клапа трябва да е отворена докраи и тогава се върти на стартер и се мери
тия които са ти я мерили може да са ти познати но нищо не са измерили
та това как се мери компресия и то на бензинов мотор надали има монтьор които не го знае
имам чувството че колата ти си е читава и всичко си е нормално и за разхода а компресията отиди на друго място да ти я измерят
караи и не се притесняваи
тия които са ти я мерили може да са ти познати но нищо не са измерили
та това как се мери компресия и то на бензинов мотор надали има монтьор които не го знае
имам чувството че колата ти си е читава и всичко си е нормално и за разхода а компресията отиди на друго място да ти я измерят
караи и не се притесняваи
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Щом и колегите ти на бензин имат същия разход значи няма място за притеснения
Относно компресията - това,че си мерил на топъл двигател(метала е разширен) е още по обезпокояващо
;дано манометъра,с който сте замервали,да му изтърва резбата,или просто да е "аут ъф ордър"

Относно компресията - това,че си мерил на топъл двигател(метала е разширен) е още по обезпокояващо

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
marione написа:всички свещи се свалят и дроселовата клапа трябва да е отворена докраи и тогава се върти на стартер и се мери...
Приятно измиване на очите в този случай.

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
- ICE
- Ледения
-
Тези двигатели нямат убиване, много са здрави, така че бъди сигурен, че нещо е сбъркано. Карай си колата, ако си доволен от нея и не се притеснявай.

- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
ICE написа:Тези двигатели нямат убиване, много са здрави, така че бъди сигурен, че нещо е сбъркано. Карай си колата, ако си доволен от нея и не се притеснявай.![]()
Доволен е мноооого меко казано. Влюбен съм в нея. Бих казал че вози мнооого по-добре от старата S класа, щото такава ми е служебната и не бих се отказал от тая кола за нищо на света. Чудо е!!!!
- ICE
- Ледения
-
Щом нямаш проблем, пусни се с някой близнак на твоята за сравнение и за твое успокоение, и си я карай с кеф! 

Svetlyo написа:toi_78 написа:колеги да кажа междодругото че когато се мери компресия на бензинов двигател дроселовата клапа трябва да е отворена напълно и тогава се върти на стартер и наи точно компресията се мери на студен мотор с развъртяни всички свещи!
Ми начи нищо не сме измерили като хората тогава....Нито бяха свалени свещите, нито клапата отворена, нито пък беше студена. А като сме я мерили така кво означава че ако се направи като хората ще покаже повече или по-малко?

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Говорих с един пич,който също има разход 17/100, пак автомат комби.Така,че май толкоша е нормалното???
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4