Скрити екстри в Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: 525 tds

Re: ама и екстри...

Мнение от djagata » 20 Юни 2008, 8:32

Entusiastka_83 написа:ей тоя map13 е много строг(боа ли е,питон ли е,не можа а го разбера от снимката) ,ама не поиска да ви каже,че като дръпнете сенничето надолу,и отворите огледалцето,когато е тъмно ще светнат едни лампички,за да може да си начервите устничките :mhihi:
п.с. ма те май светкат и на светло :shock:
па и тва си е още от е34...както и с стъклата,само че там имаше едно бутонче,дали да се затварят или не

Колега,
Кои лампички трябва да светнат? Тези които са до плафона в средата или има и други под сенника (които при мен няма)?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 20 Юни 2008, 8:48

djagata написа:
Entusiastka_83 написа:ей тоя map13 е много строг(боа ли е,питон ли е,не можа а го разбера от снимката) ,ама не поиска да ви каже,че като дръпнете сенничето надолу,и отворите огледалцето,когато е тъмно ще светнат едни лампички,за да може да си начервите устничките :mhihi:
па и тва си е още от е34...както и с стъклата,само че там имаше едно бутонче,дали да се затварят или не

Колега,
Кои лампички трябва да светнат? Тези които са до плафона в средата или има и други под сенника (които при мен няма)?

... има други под сенника, които като отвориш огледалото на сенника и светват

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2008, 9:53

badsharki написа:... има други под сенника, които като отвориш огледалото на сенника и светват

Не всички имат ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 20 Юни 2008, 9:57

Аз пък искам да ви кажа нещо което може би всички знаете,но може и някой да не знае. След като вечер спрете за малко и излезете от колата (загасен двигател и фарове) в зависимост от положението на колата спрямо шосето,с натискането на мигача на ляво или дясно,се пускат габаритите на колата само от ляво или само от дясно (не е нужно да ги остявяте включени от копчето). :mhihi: Много е елементарно това ,но все пак да го кажа за някой който не знае. :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 20 Юни 2008, 12:47

badsharki написа:
djagata написа:

Колега,

... има други под сенника, които като отвориш огледалото на сенника и светват

не само че лампите на сенника светват ами си има и логика:
сваляш сенника и не светват ако е затворено огледалото, като го отвориш светват, ако решиш да затвориш сенника с отворено огледало гаснат, и после като отваряш сенника с отворено огледало пак светкат. 8)

това е за колите с light comfort modul включващ плафони за четене с лупи на задните места, осветление долу на вратите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 20 Юни 2008, 13:13

много яка тема колеги. за съжеление аз имам е39 от скоро и не знам кви екстир има :). не мога да споделя нищо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от kalinm » 20 Юни 2008, 17:09

пробвах номера с кодирането и работи....мерси на колегата който ни информира за гореспоменатата екстра....имаш почерпка:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sajonara » 20 Юни 2008, 17:16

Сега се сетих още нещо! При отключен автомобил,след натискане на бутона за отключване (на ключа) всички плафони в колата светват.

Потребител
Аватар
Кара: ги да спират на пешеходните пътеки.

Мнение от TheClergyman » 20 Юни 2008, 18:13

sajonara написа:Сега се сетих още нещо! При отключен автомобил,след натискане на бутона за отключване (на ключа) всички плафони в колата светват.

И съответно - при заключен автомобил, бутонът за заключване също пуска осветлението за малко :P
По-добре да паднеш духом, от колкото да духаш паднал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sajonara » 20 Юни 2008, 18:16

темата е много добра и според мен трябва да се включат още хора и модераторите,и да изкараме всичко на светло по колите,и да поместят темата в "TIPS & trics"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от suren » 20 Юни 2008, 18:37

Аз карам е-46 комби и открих как се регулира импулса на задната чистачка:
пускаш чистачката и преди да се е пребрала я спираш изчакваш необходимото време за интервала и наново я пускаш.Тогава задната чистачка работи на интервал по твое желание даже може и да работи постоянно ако се изключи и включи веднага
:) :) :) :) :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 20 Юни 2008, 19:11

:kuku: това е много скрита екстра ... как си я намерил не знам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 20 Юни 2008, 19:52

Един колега по-горе си е скрил екстрата "часовник и дата", няма ли кой да му помогне :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2008, 21:50

map13 написа::kuku: това е много скрита екстра ... как си я намерил не знам

Гарантирам ти, че дори и не вдяна за какво говори @suren, ама се изказваш неподготвен :mhihi:
Да, наистина при комбитата интервала на задната чистачка се управлява с включване и изключване на чистачката.Включваш, изключваш и и пак включваш и имаш по-малък интервал.Колкото пъти го направиш, толкова повече се смалява интервала на чистачката.Разбира се, цялата интервенция трябва да става в малък период от време.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 20 Юни 2008, 23:01

mad_presley написа:
map13 написа::kuku: това е много скрита екстра ... как си я намерил не знам

Гарантирам ти, че дори и не вдяна за какво говори @suren, ама се изказваш неподготвен :mhihi:
Да, наистина при комбитата интервала на задната чистачка се управлява с включване и изключване на чистачката.Включваш, изключваш и и пак включваш и имаш по-малък интервал.Колкото пъти го направиш, толкова повече се смалява интервала на чистачката.Разбира се, цялата интервенция трябва да става в малък период от време.

колега и аз съм с комби и това не го имам за екстра сам да си пускам задната чистачка на интервал... по тази логика и баничарката ми е със сензор за дъжд

ПредишнаСледваща

Назад към E39