Ремонт на ABS блок

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Ремонт на ABS блок

Мнение от dodo5 » 29 Яну 2010, 20:21

Айде и аз да дам един глас за Веско от Юве сервиз, останал съм със супер впечатление от него, личи си, че си разбира от професията, много майстори могат само да се учат от него :clap:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Яну 2010, 16:44

dodo5 написа:Айде и аз да дам един глас за Веско от Юве сервиз, останал съм със супер впечатление от него, личи си, че си разбира от професията, много майстори могат само да се учат от него :clap:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Така така. Въпросният Веско преди 2 години ми обяви, че
Е39-ката ми е за основен ремонт и искаше да я оставям там :mhihi: След ремонт за 60 лева,
който си направих сам колата навъртя над 65000 км и е пушка.

Тоя Веско е ебаси мошеника. Умее да омаява хората, за да им имъкне парите.

За да не кажете, че лъжа има теми тук може да ги прочетете. Тоя мошеник Веско искаше
да ми прави основен ремонт, а се оказа филтъра за картерните газове :banghead:

Сигурно си е казал, тоя балък сега ще си остави колата, ще оправя проблема и после
ще му одера кожичката :ranting: :ranting: :ranting:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525TDS

Мнение от RaKi » 01 Фев 2010, 11:03

Колеги и аз го имам същия проблем взех модул втора ръка обаче като го сложих на колата изгасна само лампата АБС а остана да свети тази на АСК някой може ли да каже що така и как да се разреши проблема?казват че трябвало да се прекодира а дали изобщо може?

Потребител
Аватар
Кара: 530d

Мнение от stanleyy » 05 Фев 2010, 2:04

Колега, сигурен ли си, че номера на АБС модула, който си купил втора рака е същият, като този който си свлил...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RaKi » 08 Фев 2010, 10:12

stanleyy написа:Колега, сигурен ли си, че номера на АБС модула, който си купил втора рака е същият, като този който си свлил...

Номерът на модула който съм свалил е 0 265 900 001 а на този който го взех втора ръка 0 265 223 001

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 09 Фев 2010, 9:55

RaKi написа:
stanleyy написа:Колега, сигурен ли си, че номера на АБС модула, който си купил втора рака е същият, като този който си свлил...

Номерът на модула който съм свалил е 0 265 900 001 а на този който го взех втора ръка 0 265 223 001

Колега,

Въпросът не е само в номера на модула. Разбира се, че това е най-важното, но с простата замяна на двата модула няма да се реши проблема.

Както явно вече са ти казали, новият модул трябва да се "прекодира" (или както там е коректния термин). Става дума за софтуерно "стиковане" на цялата ABS-ASC система след поставянето на новия модул. Ако това не се направи, продължаващият да свети индикатор на ASC е най-малкият ти проблем. Автомобил със сменен, но не прекодиран ABS/ASC модул е много по-опасен от автомобил с неработещ ABS/ASC модул. Има достатъчно разработки по тази тема в чуждестранни технически сайтове (и други издания), а и в самата брошура, поставена в кутията на чисто новия ABS/ASC модул е обърнато особено внимание на това.

Разбира се, горното не означава, че при теб проблемът е само в липсата на прекодиране. Възможно е да е повреден някой друг елемент от ABS/ASC системата.

Струва ми се, че губиш време. Отиди на диагностика.

Успех! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RaKi » 09 Фев 2010, 10:15

благодаря за инфото колега :yes: ще отида само неразабрах дали ще може да се прекодира модула нали са с различни цифри или да търся друг?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 09 Фев 2010, 15:53

Моят май също се ебава от време на време, но като всеки убажаващ себе си ел. техник смятам първо да го отворя да видя за лоши спойки, а и аз съм страшно възмутен от тия джамбази дето на електроника втора ръка искат от 50 до80% от магазинската цена. Някой трябва да им обясни като на малки деца че електроника над 2,3 год. е рискова поради неимоверното износване на редица елементи и реално не би трябвало да струва повече от 15-20%, затова като отидеш в магазина да си купиш нов телевизор ти дават 2-3год. гаранция, след това гаранцияФранция. На мен един фес тираджия ми отнесе страничното огледало и естестено от моргата 80лв, и то нестига че излезе малко по-различно ами не му работи подгрева, така че :idea: :idea: :idea: бъдете умни и разумни.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dodo5 » 13 Фев 2010, 8:55

Колега когато една част им върви на тия търговци,а причината я разбрахме,лесно дефектиращ модул абс/асц,надали ще си и помислят да свалят цената въобще някога,колкото и да остарява модела на автомобила.Аномалия,която е позната в нашата родина.Въпроса тук е да откриеме сервиз в които ги ремонтират тези модули а не да си даваме по 500лв.за втора употреба,през три месеца,както е в моя случай.След това да намерим истинската причина за това дефектиране и ако е наистина от прегряване от изпускателните тръби,да изолираме тая платка.На колегата Raki искам да му кажа,че за втора употреба абс-блок не трябва прекодиране,това го знам от личен опит.Лампите или си изгасват или не.При условие,че абса е изгаснал,може би имаш още една причина в самото асц,скъсано жило или нещо друго.За да не се луташ една диагностика и си капитан.Дано само да попаднеш на точния маистор за да не те доубърка :banghead: ..И знаи,че ако не може да влезе в компа на абс,значи със сигурност и тоя втора употрба абс модул е леко дефектен.Пробвал съм дори и абс модул с различни цифри,само последните 001 си съвпадаха и пак си изгаснаха всичките лампи.Успех и ни дръж в течение. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от ASKman11 » 20 Фев 2010, 1:56

Ремонт на абс блокове с гаранция, приемам и изпращам с куриер, нов блок или втора употреба от друга кола задължително се прекодира незвисимо че номера на блока е същия освен ако са една година с еднакви мотори,скорости,оборудване . . .

Потребител
Аватар
Кара: bmw e39

Мнение от djkrasen » 24 Фев 2010, 9:13

Еи това ми е любимата тема АБС ! Минах през всички ПРОФЕСОРИ вкл. и тези хайвани от ЮВЕ София НИЩО НЕ РАЗБИРАТ . На всички колеги ,които имат шибания проблем с дефектиращите блокове с N:0 265 900 001 и другия там. Проблема може да се реши по два начина : 1. Софтоерно с диагностика , нестане ли?2.Копувате си един мини поялник за 2.50лв на 12V китаиски са , но са мн. добри можете да ги купите от КОНРАД магазините .При отварянето на модула на капачката отпред мн. ВНИМАТЕЛНО! само с отверка или с резец някъв никакви флексове. Вътре има мн. финни златни нишки ,които трябва да премерите с уред коя точто е прекъсната ,сондите на уреда трябва да са тънки, като игли за да можете да уцелвате точно .Не махаите силикона, които държи споиките(нишките) дебелината им е по малка от косъм. Всичко това става с лупи да можете да виждате глупавата електроника на бош.Пожелавам ви Успех! :yes: Аз лично сам си го оправих при мен беше от споиките и 90 % е от това най вероятно от температурата на двигателя се разпояват естествено и готините пътища спомагат за това .

Потребител
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6
Детайли за колата: светло зелена 530д

Мнение от tonytos » 11 Мар 2010, 12:59

здравейте колеги, при мен е проблема същия, само че когато е топла колата, сутрин когато е студена всичко работи, след 5-тата минута на работа се появява приблема(ASC, ABS, километража и разходомера спират). Колата я имам от скоро и сега се сблъсквам с проблема, някой ще се пробва ли да го оправи???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 11 Мар 2010, 20:50

tonytos написа:здравейте колеги, при мен е проблема същия, само че когато е топла колата, сутрин когато е студена всичко работи, след 5-тата минута на работа се появява приблема(ASC, ABS, километража и разходомера спират). Колата я имам от скоро и сега се сблъсквам с проблема, някой ще се пробва ли да го оправи???

Питай @ivanov 530d, мисля че може да ти помогне.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i '98

Мнение от MarioIvanov » 11 Май 2010, 23:43

Момчета помагайте,
прецака ми се ABS/ASC модула (от прословутият модел 0 265 900 001) отворих го за да го запоя, видях къде е проблема, но докато премахвах силикона около мястото на което трябваше да се запоява се откъсна по - голямо парче от него и разкъса няколко от златните нишки. Доколкото разбирам след такава интервенция този модул не може да се оправи.
Търсих друг такъв модул, но както можете да се досетите в нито една от моргите, които проверих го нямаше. Накрая даже попаднах на една морга в която имаше модул със същият номер, но било за модел с DSC, човека за всеки случай пробва и го свърза към колата, но лампичките не угаснаха. Самият той ми каза, че е можел да оправи моят давали и 6 месеца гаранция, но след моята интервенция вече е късно.

Ако някой знае от къде мога да намеря този модул нека да драсне едно ЛС.

Или ако някой има повреден и вече си го е подменил .... и е така добър ..... много ще съм блатодарен

п.п. Партидният номер на моят модул е 34 52 6 756 342 обаче навсякъде където четох за моята кола излиза, че трябва да е 34 52 6 756 343

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mladen4o » 12 Май 2010, 10:02

Моят модул беше повреден и след двуседмично обикаляне по моргите се свързах с колега от форума, който го ремонтира за малко над 100 лева.Това беше зимата, от тогава няма ядове. Сервиза се намираше в студенски град, колегата е Константин Янчев , има мнение на предната страница, профилът му е

memberlist.php?mode=viewprofile&u=3281

ПредишнаСледваща

Назад към E39