E39 ELM327 Bluetooth OBD2 система за диагностика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: E39 ELM327 Bluetooth OBD2 система за диагностика
дали някой със сигурност го е подкарвал на някоя тдс-ка или 20ка преди фейса за да знам дали има смисъл да го поръчвам 

6>4
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- pitbull_power
- Потребител
-
LUBO 555 написа:Понякога проблемът е само в преходника от 16 към 20 пина.Не на всички са запоени правилните пинове
преходника колега е разковничето в случая според мен ... не четох цялата тема за което се извинявам но то тоя филм сме го играли погледни в гууглето има правилния ред на пиновете .... китайските диагностики да не цитирам марка имат сходен проблем ... не е кой знае кво да я подкараш, ако все още имаш проблем пиши на лично за да го видя ще ти споделя това което научих насила

- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Колеги, взех си такъв адаптер: http://www.dhresource.com/albu_356404125_00/1.0x0.jpg
Пробвах с Pro версията на Torque. Телефона се връзва към адаптера, но не може да осъществи връзка с ECU-то. Има ли някаква тънкост в настройките на програмата или трябва да е Plug and Play. Телефона е Galaxy Note 3 Neo.
Пробвах с Pro версията на Torque. Телефона се връзва към адаптера, но не може да осъществи връзка с ECU-то. Има ли някаква тънкост в настройките на програмата или трябва да е Plug and Play. Телефона е Galaxy Note 3 Neo.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
aivanov99 написа:Колеги, взех си такъв адаптер: http://www.dhresource.com/albu_356404125_00/1.0x0.jpg
няма тънкост , виж дали случайно нямаш и кръглата букса отпред в моторния отсег. Вкарваш и се връзва към устойството до 1 минута се връзва и за колата , това е цялата работа.
- teodor192
- Потребител
-
- Кара: BMW 530D E39
Здравейте,
опитвам се да вържа една такава джаджа ЕЛМ327 с bluetooth на 5er E39 2002 3.0D, само че с буксата под волана и не става.. Някой има ли и на идея защо? И само с преходник към 20пин букса ли ще мога да го вържа?
опитвам се да вържа една такава джаджа ЕЛМ327 с bluetooth на 5er E39 2002 3.0D, само че с буксата под волана и не става.. Някой има ли и на идея защо? И само с преходник към 20пин букса ли ще мога да го вържа?
- stefanvrd
- Потребител
-
- Кара: Е46 Купеляк
Извинявам се знам че темата е стара, но не видях друга тема свързана с Elm327 ивсе пак искам да попитам хората които са го ползвали трие ли грешките?
Купих си я тая машинка и я ползвам заедно с приложението за Android - Torque, свързва се с Bluetooth и всичко си ми показва, обороти в реално време, сканира и намира грешки тн. но като ги намери тези грешки и му давам да ги изчисти в програмата ги чисти но на самата кола си остават. Ясно ми е да не очаквам чудеса, но съм чувал от други хора че им е чистило грешките мисълта ми е нещо устройството ли е бъгаво или си е няква менте китайска работа
Купих си я тая машинка и я ползвам заедно с приложението за Android - Torque, свързва се с Bluetooth и всичко си ми показва, обороти в реално време, сканира и намира грешки тн. но като ги намери тези грешки и му давам да ги изчисти в програмата ги чисти но на самата кола си остават. Ясно ми е да не очаквам чудеса, но съм чувал от други хора че им е чистило грешките мисълта ми е нещо устройството ли е бъгаво или си е няква менте китайска работа

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
aivanov99 написа:Колеги, взех си такъв адаптер: http://www.dhresource.com/albu_356404125_00/1.0x0.jpg
ucp.php?i=pm&folder=inbox
Никакви тънкости няма. Когато пъхнеш буксата трябва на самата букса да светне червена лампичка, после пускаш приложението на телефона и пускаш Bluetooth устройствата да търси от блутута на телефона. След като го намериш ги сдвояваш и изчакваш малко да се свържат. Трябва на телефона да започне да мига един символ на кола. Това означава че си готов. От Fault codes четете грешките ,като всяка грешка е с код ,но не на всяка веднага изписва наименованието. Понякога е нужно с директния линк от интернет да разчетете кво означава кода. Устройството чете само грешки от ECU на двигателя. Иначе могат да се трият натрупаните грешки. В живите данни от безплатаната версия на Torque Lite някои менюта не са активни и стоят с една права черта.
- NewLine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i
Добър вечер на колегите във форума.
Бих искал да помоля колега, при които е налична само кръглата букса под капака, но пък има успех (защото разбирам от мненията тук, че повечето са с odb2, а не като при мен само с кръглата) с връзка/ преход 20 пина ->16 -> блутут адаптор или друг от типа на Elm 327, да споделят модела на съответното устройство, което да се опитам да намеря в София или от онлайн магазин в страната.
След ден ще имам досег с прехода от 20 пина ->16, където вероятно връзката с безжичния / блутут модул е по-претенциозна, отколкото ако бе директно с OBD конектор -> блутут адаптора и ще изпробвам 2 адаптора на колеги, надявайки се поне единия да бъде разпознат и да работи коректно.
Коле в по-гор3н пост обаче, е споделил, че няма положителен резултат със същото, с което ще имам възможност за тест, оттам и запитването ми сега.
Благодаря предварително на колегата, отзовал се на подробния ми пост.
Лека вечер.
Бих искал да помоля колега, при които е налична само кръглата букса под капака, но пък има успех (защото разбирам от мненията тук, че повечето са с odb2, а не като при мен само с кръглата) с връзка/ преход 20 пина ->16 -> блутут адаптор или друг от типа на Elm 327, да споделят модела на съответното устройство, което да се опитам да намеря в София или от онлайн магазин в страната.
След ден ще имам досег с прехода от 20 пина ->16, където вероятно връзката с безжичния / блутут модул е по-претенциозна, отколкото ако бе директно с OBD конектор -> блутут адаптора и ще изпробвам 2 адаптора на колеги, надявайки се поне единия да бъде разпознат и да работи коректно.
Коле в по-гор3н пост обаче, е споделил, че няма положителен резултат със същото, с което ще имам възможност за тест, оттам и запитването ми сега.
Благодаря предварително на колегата, отзовал се на подробния ми пост.
Лека вечер.
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
Коли които са само с кръглата букса, това устройство не сработва. Коя година ти е колата колега,да не би да имаш и вътре букса? От средата на 98 година започва в Бмв да се слага OBD букса. По принцип устройството масово на коли преди 2000 г не сработва, тъй като от 2000 г официално в колите се слага стандарта за Obd букса. При Бмв започват по-рано да слагат OBD букси на смесен принцип до 2000г. Иначе има устройство ELM 327 жично което с прехода 20/16 би трябвало да ти сработи.
- NewLine
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговора колега.
Колата е началото на 98-ма и вероятно за това няма допълнителен куплунг вътре в купето.
Под жично устройство за което споменаваш, тогава става въпрос за връзка кабел / преход -> Elm 327 -> компютър, а не с мобилно устройство, така ли трябва да го разбирам?
Колата е началото на 98-ма и вероятно за това няма допълнителен куплунг вътре в купето.
Под жично устройство за което споменаваш, тогава става въпрос за връзка кабел / преход -> Elm 327 -> компютър, а не с мобилно устройство, така ли трябва да го разбирам?
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
Точно така , за целта обаче пак е нужен преходни 20/16
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NewLine
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря отново за отговора и информацията.
Прехода 20->16 го взех веднага след коментара ми по-горе, като преминах през пробата с блутут устройството, разбира се без положителен резултат.
Ще се възползвам от модела устройство, предложен от теб на снимката.
Благодаря.
Прехода 20->16 го взех веднага след коментара ми по-горе, като преминах през пробата с блутут устройството, разбира се без положителен резултат.
Ще се възползвам от модела устройство, предложен от теб на снимката.
Благодаря.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Някой успявал ли е да подкара- ELM327 на Ерисин с Андроид 6 ? Поръчах от сайта на Ерисин и мултимедията и елм327 модула .... мултимедията го вижда но не се свръзват ( даже не стига до искане на код 1234 ) . Блутута на Ерисина работи с телефон тоест блутут модула в Ерисина си работи . Изчетох целия нет ( или така си мисля поне ) решение не намирам.
Това е навигацията - http://erisinwholesale.com/special-car- ... 5-681.html
ELM модула е този - https://www.erisin.com/es350-mini-elm32 ... _p555.html
Колата е 520i 2001 някой ако има идей да сподели защото ще го засиля в коша много скоро . Благодаря .
Това е навигацията - http://erisinwholesale.com/special-car- ... 5-681.html
ELM модула е този - https://www.erisin.com/es350-mini-elm32 ... _p555.html
Колата е 520i 2001 някой ако има идей да сподели защото ще го засиля в коша много скоро . Благодаря .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5