Колко ви излиза поддръжката на e39?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Мар 2009, 14:21

b2 написа:Е39 особено преди фейслифта е адски скъпа за поддръжка спрямо покупната и цена според мен.

Колеги чудя се как може да се обобщава така свободно нещо като "разходи по поддръжка", което е строго индивидуално, специфично и зависи от куп обективни и субективни причини.
Ако по една кола са дадени за поддръжка 300 лв, а за друга - 3000 лв. за година, това значи ли че средно поддръжката на Е39 излиза 1650 лв. :?:

... още през 1-вата година се почва:
- рейка!!!!! 2+ к или 300лв рециклиране
- носачи, тампони отпред - тука също е доста дебело...
- амортесьори 1000+ комплекта
- датчици разпр. и колянов вал - 400лв
- ламбда сонди 400-600лв
- датчици АБС имат навика да се прецакват
- датчика на airbag-a също
- съединител и маховик
- колегите са много прави за спирачките и вибрациите..
- всякакви дребни неща по електрониките - като шибаното радио, шибаната машинка на капака на багажника, шибаните чистачки....

Тук пък не се прави разлика между рутинна смяна на консумативи (носачи, тампони , амортисьори, съединител и маховик, притискателен диск и т.н.) и ремонти (поддръжка или аварийни) на възли и агрегати (вкл. електроника), които са свързани освен с продължителността на експлоатация, и с начина (манталитета на каране и поддръжка)

За мен не е ясно какво точно имате предвид с посочените цифри, но аз мисля, че с 1000 - 1500 лв. годишно, (без данъци, застраховки, гуми) може да се поддържа спокойно Е39 и в никакъв случай поддръжката не е по-скъпа от тази на автомобил от друга марка и същия калас.

Предишна

Назад към E39