За и против катализатора при дизела
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Marto66 написа:Споделете къде в София може да се извърши операцията - качествено, ще бъде полезно за всички. "ASASIN 18" дай ми тел. или инфо за сервиза които ти го смени "аз днеска свалих катализатора сложих резонаторно гърне и не се чува промяна в звука. аз също смятам, че на кола която е над 100000 км катализатора е само потенциален проблем" - напиши, ако си доволен и кви пари!?
Смених го скоро, споменах го на предната страница. В Крафт - 100 лева за TDS, предполагам и за другите модели са подобни цените.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
ja написа:Смених го скоро, споменах го на предната страница. В Крафт - 100 лева за TDS, предполагам и за другите модели са подобни цените.Marto66 написа:...
Не предполагай, ще подведеш хората!
Едно мнение по-нагоре съм дал и цената!
Все пак съм направил няколко 525д, 530д и смея да твърдя,
че цената ми е по-коректна за дискутирания модел!

Последна промяна ICE на 13 Фев 2008, 2:31, променена общо 1 път
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Някой задава ли си въпроса защо изкупуват скапани катализатори по 70 лв парчето (да речем) и как би могъл нов такъв да струва 100 лв!? Катализатори на повечето химични процеси за съжаление са доста скъпи и редки вечества! Ето защо ако някой си мисли, че си купува катализатор за 100-300 лв - жестоко се лъже! Просто взимате гъебе, което имитира катализатор.
ICE написа:Не предполагай, ще подведеш хората!ja написа:Смених го скоро, споменах го на предната страница. В Крафт - 100 лева за TDS, предполагам и за другите модели са подобни цените.Marto66 написа:...
Едно мнение по-нагоре съм дал и цената!
Все пак съм направил няколко 525д, 530д и смея да твърдя,
че цената ми е по-коректна за дискутирания модел!
Прав си.
Apunch, става дума за резонаторното гърне за тия пари, не за нов катлизатор.
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Колеги трябва да се разделям с този катализатор - някъде из западните квартали на София има ли читав майстор.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Слез на Сливница (бул. Европа май е вече в тази част), преди спирката до разклона за Люлин 2, има едно сервизче за ауспуси с две врати. Сложи си направо тръба. И стария/-те катализатор/-и не го давай за по-малко от по 80 лева парчето!
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Колега "pazokolarov" ходих преди час но в района не видах такъв сервиз. Пише ли за гърнета или нещо такова, вляво и вдясно като излизаш от София. Някъде около Фантастико, Мотопфое или преди това.
- ICE
- Ледения
-
А защо не се разходиш до Дружба, Крафт Сервиз?
Хем ще ти свършат работата качествено, хем цена ще ти направят?
Хем ще ти свършат работата качествено, хем цена ще ти направят?

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Колеги ще продължа темата с няколко въпроси.
Аз сам от Бургас. Колата е 525Д. Ходих на едно място да питам аз за махането на катализаторите и те ми казаха следното (сега питам вас колко е вярно):
Имаш 4 катализатора вика този, 2 на колекторите и 2 след скоростната кутия нали. Тези до двигателя ги махаме и слагаме тръби и на другите резонансни гърнета. Моля да ми кажете на вашите коли така ли ви ги смениха или мен се опитват нещо да ме играят?
Аз сам от Бургас. Колата е 525Д. Ходих на едно място да питам аз за махането на катализаторите и те ми казаха следното (сега питам вас колко е вярно):
Имаш 4 катализатора вика този, 2 на колекторите и 2 след скоростната кутия нали. Тези до двигателя ги махаме и слагаме тръби и на другите резонансни гърнета. Моля да ми кажете на вашите коли така ли ви ги смениха или мен се опитват нещо да ме играят?
- ICE
- Ледения
-
toni написа: Моля да ми кажете на вашите коли така ли ви ги смениха ...
Значи, тези двата при двигателя, ще ги отворят, ще издавят в един плик катализатора и пак ще ти ги зашият, защото
материала е НЕРЪЖДАВЕЙКА, която е много скъпа и е вечна, защо ще ти слагат гадни тръби (проста ламарина

които после ще корозират за нула време?! Долните или задните два, ще махнеш изцяло телата, а на тяхно място ще
сложите 2 !!! резонатора. Това е - колата ще е тиха, турбинката ще просвирва, пълна идилия!!! Успех!

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Благодарности на ICE за разясненията, сега вече знам какво да правя и като отида казвам това така и това тъй.
Другата седмица ще отида да направя процедурата и ще пиша резултата.
Другата седмица ще отида да направя процедурата и ще пиша резултата.
- ICE
- Ледения
-
toni написа:Другата седмица ще отида да направя процедурата и ще пиша резултата.
Няма нужда да пишеш, ние знаем какъв ще е резултата!

Ще си очарован!

60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4