Масло в нафтата (за и против)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Масло в нафтата (за и против)

Мнение от LUCIFER'S » 23 Окт 2009, 21:00

Zagy написа:Тези дето слагат Щил да не го слагат повече - това масло е предназначено за верижни триони, там директно дишаш изгорелите газове и смазочните качества са на 2ро място. Слагайте си обикновенно двутактово масло. Другото предимство на 2Т маслото е, че в него има една съставка, наречена РЕТ (съкращение), която спомага за по-доброто разпрашаване на нафтата.

Според мен това на Щил или Хускварна, са много по финни масла, с много по бездимни качества, много по добро изгаряне и по малко нагар, което е "здравословно" за катализатора, защото от цялата работа със слагане на масло там е проблема. Слагането на обикновенно масло за моторетки прави повече нагар, а и ние не гоним чак такива мазилни качества както в самия 2Т двигател 8)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 24 Окт 2009, 0:14

LUCIFER'S написа:
Zagy написа:Тези дето слагат Щил да не го слагат повече - това масло е предназначено за верижни триони, там директно дишаш изгорелите газове и смазочните качества са на 2ро място. Слагайте си обикновенно двутактово масло. Другото предимство на 2Т маслото е, че в него има една съставка, наречена РЕТ (съкращение), която спомага за по-доброто разпрашаване на нафтата.

Според мен това на Щил или Хускварна, са много по финни масла, с много по бездимни качества, много по добро изгаряне и по малко нагар, което е "здравословно" за катализатора, защото от цялата работа със слагане на масло там е проблема. Слагането на обикновенно масло за моторетки прави повече нагар, а и ние не гоним чак такива мазилни качества както в самия 2Т двигател 8)

:clap: :yes: :yes: :yes: Аз подкрепям колегата с това негово мнение, но всеки има вкус и мнение, а и никой не ви задължава колеги. Поздрави
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Opel
Мечтае да кара: BMW 525

Мнение от VNM » 24 Окт 2009, 0:54

много интересна тема за масло незнам дали е полезно но аз на буса слагам ТДА на кастрол,но това защото е на 480000 км.Например за един месец изгарям по 5 или 6 резорвоара и на 1 от тях му слагам само точното количество трябва да видите в зависимост от добавката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 26 Окт 2009, 19:01

Ефекта е много добър. Двигателя работи по-спокойно и не се усеща да е толкова шумен. Освен това и по-добре стои на празен ход или така ми се струва!?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Окт 2009, 19:49

LUCIFER'S написа:Според мен това на Щил или Хускварна, са много по финни масла, с много по бездимни качества, много по добро изгаряне и по малко нагар, което е "здравословно" за катализатора, защото от цялата работа със слагане на масло там е проблема. Слагането на обикновенно масло за моторетки прави повече нагар, а и ние не гоним чак такива мазилни качества както в самия 2Т двигател 8)

Аз пък съм чувал, че тези масла за резачките бързо деградират и губят мазителните си свойства. Но ако нямаш проблем - карай :lol: лошо няма. Все пак по-добре с такова масло, отколкото с пясъка в нашата нафта :ranting:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 26 Окт 2009, 21:03

Колеги вие ми докарахте сериозен размисъл ...
Моята симпатяга е на 225к километра, и работи точно като 6 цилиндрова бензинка. Няма тракане, чукане, тропане, клатене и друсане. И сега съм в дилема да сложа ли малко масло/добавка да видя дали ще има разлика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '520D 00'
Мечтае да кара: х6
Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.

Мнение от gorota » 26 Окт 2009, 22:45

Glamav написа:Колеги вие ми докарахте сериозен размисъл ...
Моята симпатяга е на 225к километра, и работи точно като 6 цилиндрова бензинка. Няма тракане, чукане, тропане, клатене и друсане. И сега съм в дилема да сложа ли малко масло/добавка да видя дали ще има разлика.
Ами аз съм на 238 и съм слагъл и съм доволен ,двигателят работи много по добре само незнам дали трябва да го слагам всеки път.Защото 1л е 18-20лв.
BMW

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Окт 2009, 23:55

gorota написа:Ами аз съм на 238 и съм слагъл и съм доволен ,двигателят работи много по добре само незнам дали трябва да го слагам всеки път.Защото 1л е 18-20лв.

:shock: какво е това масло бре.... вземи си обикновенно 2Т масло, червения Кастрол е идеален, мисля около 11лв литъра беше.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA

Мнение от Marto66 » 03 Ное 2009, 20:38

червения Кастрол е идеален, мисля около 11лв литъра беше - по-бензиностанциите има ли го? ОМВ,ЕКО или ШЕЛ, къде?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 03 Ное 2009, 21:34

Аз си слагам българско на Плама май беше-6лв литъра и си е супер да ви кажа.Ей тия бензинажиии -много се дразнят като ме видят с тубата с масло в ръката-ами докато не си оправят горивата ще е така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ребро
Мечтае да кара: М3 touring

Мнение от milen4o_9305 » 03 Ное 2009, 23:04

карам 1.5година печката(320д) с Хускварна на 5 резервоара и да чукана на дърво ядове никви ходих лятото с нея до австрия и от тяхната нафта тая кола полудя :D дйдох си тук и пак почнах да се права на ал-хомик по бензиностанциите с добавки и масла
Изображение
[url=http://seo-kiev.com.ua]раскрутка сайтов

https://www.facebook.com/pages/%D0%91%D ... 9669405335

Предишна

Назад към E39