Масло в нафтата (за и против)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Масло в нафтата (за и против)
Zagy написа:Тези дето слагат Щил да не го слагат повече - това масло е предназначено за верижни триони, там директно дишаш изгорелите газове и смазочните качества са на 2ро място. Слагайте си обикновенно двутактово масло. Другото предимство на 2Т маслото е, че в него има една съставка, наречена РЕТ (съкращение), която спомага за по-доброто разпрашаване на нафтата.
Според мен това на Щил или Хускварна, са много по финни масла, с много по бездимни качества, много по добро изгаряне и по малко нагар, което е "здравословно" за катализатора, защото от цялата работа със слагане на масло там е проблема. Слагането на обикновенно масло за моторетки прави повече нагар, а и ние не гоним чак такива мазилни качества както в самия 2Т двигател

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
LUCIFER'S написа:Zagy написа:Тези дето слагат Щил да не го слагат повече - това масло е предназначено за верижни триони, там директно дишаш изгорелите газове и смазочните качества са на 2ро място. Слагайте си обикновенно двутактово масло. Другото предимство на 2Т маслото е, че в него има една съставка, наречена РЕТ (съкращение), която спомага за по-доброто разпрашаване на нафтата.
Според мен това на Щил или Хускварна, са много по финни масла, с много по бездимни качества, много по добро изгаряне и по малко нагар, което е "здравословно" за катализатора, защото от цялата работа със слагане на масло там е проблема. Слагането на обикновенно масло за моторетки прави повече нагар, а и ние не гоним чак такива мазилни качества както в самия 2Т двигател

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
много интересна тема за масло незнам дали е полезно но аз на буса слагам ТДА на кастрол,но това защото е на 480000 км.Например за един месец изгарям по 5 или 6 резорвоара и на 1 от тях му слагам само точното количество трябва да видите в зависимост от добавката.
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Ефекта е много добър. Двигателя работи по-спокойно и не се усеща да е толкова шумен. Освен това и по-добре стои на празен ход или така ми се струва!?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
LUCIFER'S написа:Според мен това на Щил или Хускварна, са много по финни масла, с много по бездимни качества, много по добро изгаряне и по малко нагар, което е "здравословно" за катализатора, защото от цялата работа със слагане на масло там е проблема. Слагането на обикновенно масло за моторетки прави повече нагар, а и ние не гоним чак такива мазилни качества както в самия 2Т двигател
Аз пък съм чувал, че тези масла за резачките бързо деградират и губят мазителните си свойства. Но ако нямаш проблем - карай

Si non confectus, non reficiat.
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Колеги вие ми докарахте сериозен размисъл ...
Моята симпатяга е на 225к километра, и работи точно като 6 цилиндрова бензинка. Няма тракане, чукане, тропане, клатене и друсане. И сега съм в дилема да сложа ли малко масло/добавка да видя дали ще има разлика.
Моята симпатяга е на 225к километра, и работи точно като 6 цилиндрова бензинка. Няма тракане, чукане, тропане, клатене и друсане. И сега съм в дилема да сложа ли малко масло/добавка да видя дали ще има разлика.
- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '520D 00'
- Мечтае да кара: х6
- Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.
Ами аз съм на 238 и съм слагъл и съм доволен ,двигателят работи много по добре само незнам дали трябва да го слагам всеки път.Защото 1л е 18-20лв.Glamav написа:Колеги вие ми докарахте сериозен размисъл ...
BMW
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
gorota написа:Ами аз съм на 238 и съм слагъл и съм доволен ,двигателят работи много по добре само незнам дали трябва да го слагам всеки път.Защото 1л е 18-20лв.

Si non confectus, non reficiat.
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
червения Кастрол е идеален, мисля около 11лв литъра беше - по-бензиностанциите има ли го? ОМВ,ЕКО или ШЕЛ, къде?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Аз си слагам българско на Плама май беше-6лв литъра и си е супер да ви кажа.Ей тия бензинажиии -много се дразнят като ме видят с тубата с масло в ръката-ами докато не си оправят горивата ще е така.

- milen4o_9305
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ребро
- Мечтае да кара: М3 touring
карам 1.5година печката(320д) с Хускварна на 5 резервоара и да чукана на дърво ядове никви ходих лятото с нея до австрия и от тяхната нафта тая кола полудя
дйдох си тук и пак почнах да се права на ал-хомик по бензиностанциите с добавки и масла