Смятате ли да смените вашето Е39 в близко бъдеще?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Смятате ли да смените вашето Е39 в близко бъдеще?
Като прасе с ангелски очи 
На тази снимка липсва прехода между е39 и е60 нещо не се връзва ,все едно го няма един модел
На тази снимка липсва прехода между е39 и е60 нещо не се връзва ,все едно го няма един модел
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
И аз съм на мнение, че Е39 е автомобил, който не трябва да сменяш ако ти служи добре.
Аз имам е39 530д, който се върти из фамилията, е53 3.0д и сега взех по погрешка е91 330хд. е91 е направо еднодневка в сравнение с другите, е53 е правен набързо и доста неща на са изпипани, но служи добре. към Е39 нямах забележки, само дето няма 4х4. единственото хубаво нещо в е90 е музиката, УСБ-то и блутута, но окачването е най-зле и идеята за рънфлат гуми ме накара да не обичам марката вече толкова много.
Аз имам е39 530д, който се върти из фамилията, е53 3.0д и сега взех по погрешка е91 330хд. е91 е направо еднодневка в сравнение с другите, е53 е правен набързо и доста неща на са изпипани, но служи добре. към Е39 нямах забележки, само дето няма 4х4. единственото хубаво нещо в е90 е музиката, УСБ-то и блутута, но окачването е най-зле и идеята за рънфлат гуми ме накара да не обичам марката вече толкова много.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39/525DA/03
E39 си е последното БМВ с мъжка визия
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Не знам защо толкова лошо се изказвате са Е60-ките. Преди около година имах късмета да врътна едно кръгче на една Е60-ка 525d и останах много очарован. Сравнение с всичко, което съм карал до сега беше като от друга планета. Ако можех да си позволя подобна кола хич не бих се зачудил.
Не, че сега не си харесвам и E39-ката, но съм останал с впечатлението, че Е60 е доста по-добра кола.
Не, че сега не си харесвам и E39-ката, но съм останал с впечатлението, че Е60 е доста по-добра кола.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
totopz написа:Не знам защо толкова лошо се изказвате са Е60-ките. Преди около година имах късмета да врътна едно кръгче на една Е60-ка 525d и останах много очарован. Сравнение с всичко, което съм карал до сега беше като от друга планета. Ако можех да си позволя подобна кола хич не бих се зачудил.
Говори със собствениците
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Чак когато се качиш да караш колата, тогава ще разбереш за какво става дума
На снимки и аз като ги гледах и имах някои предрасъдаци, които отпаднаха след като се престраших и "скочих в дълбокото". Преди карах тдс - като цяло съм доволен от колата. В компанията бяхме с 7бр. Е39 с разнообрани мотори и оборудване и за 5г. съм добил представа за силни/слаби страни на Е39. Сега като започнахме да ги сменяме за Е60 мога да кажа:
- по-добри спирачки - без колебание!!!
- по-маневрена - не знам на какво се дължи, но по уличките взимам завоите по-лесно.
- по-широка - има повече място за коленете, както отпред заради вдигнатото табло, така и отзад.
- по-скъпа поддръжка - консумативи и каско за сега са доста по-дебело от Е39. Данък и ГО са почти като при Е39(в зависимост от мотора). За части още не мога да кажа... до сега за 6м. не се е налагало да сменям.
За вървеж няма смисъл да правя сравнение с тдс-а...
Относно визията на Е60... екстериора й за мен е ненадминат, както в сравнение с Е39, така и в класа с останалите конкуренти А6 и Е-клас! Интериора търпи някои критики.Аз си взех Е60 с малко по-високо оборудване от базовите и мога да кажа, че съм доволен(доста е фешън
), но интериора на базовите Е60 наистина е по-зле от интериора на масовото Е39.
В заключение мога да кажа, че Е39 е много добра, но Е60 е по-добра от нея - това е мое лично мнение и го изказвам като впечатление което съм добил от двете генерации на БМВ серия 5
- по-добри спирачки - без колебание!!!
- по-маневрена - не знам на какво се дължи, но по уличките взимам завоите по-лесно.
- по-широка - има повече място за коленете, както отпред заради вдигнатото табло, така и отзад.
- по-скъпа поддръжка - консумативи и каско за сега са доста по-дебело от Е39. Данък и ГО са почти като при Е39(в зависимост от мотора). За части още не мога да кажа... до сега за 6м. не се е налагало да сменям.
За вървеж няма смисъл да правя сравнение с тдс-а...
Относно визията на Е60... екстериора й за мен е ненадминат, както в сравнение с Е39, така и в класа с останалите конкуренти А6 и Е-клас! Интериора търпи някои критики.Аз си взех Е60 с малко по-високо оборудване от базовите и мога да кажа, че съм доволен(доста е фешън
В заключение мога да кажа, че Е39 е много добра, но Е60 е по-добра от нея - това е мое лично мнение и го изказвам като впечатление което съм добил от двете генерации на БМВ серия 5
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Oт юни месец карам е39 530д фейс М пакет. Купих я случайно да го нарека като преди това основно оглеждах за е60 и пробвах и една е90ка. Вече бях сменил 3 бр БМВ е36 2бр и е46. Е 39 с този мотор дори не бях карал. На приятели съм карал много пъти е39 520 и 525д с чип втората много ми харесваше. Да ви кажа честно, на база караните е 60ки верно по-модерни коли са, но с идентичен мотор и разликата е минимална 193-218 кс. Разходите по е39ката са доста по-ниски от икономическа гледна точка. Удоволствието от шофирането си го има. Колата си е хубава и комфортна идеален семеен автомобил. Очарован съм от към разход няма да го споменавам умишлено. Боядисах си я цялостно и ме радва. Скоро не смятам да я сменям. Мисля директно да скоча на Ф10 по-близка ми е до е39. Относно е60 ами, ако не е М пакет честно казано... 
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJtRe: Смятате ли да смените вашето Е39 в близко бъдеще?
Край колеги, кво да говорим повече ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Истината е, че е60 си е кола от друго поколение. Е39 е измислено още през далечната 1995, а е60 през 2003 година. Все ми се струва че нещо са доизмислили по хубаво за тия 8 години. Е39 е страхотен автомобил, но разходите за подръжката му са почти колкото на е60 и просто е икономически неоправдано да се кара първото. Друг е въпросът, че читаво е60 струва бая пари. Но ако си купиш е39 от някой, който не го е поддържал, все същото ще ти излезе.
Да де като Toyota с дисплейче и на таблото с повече картинки 
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Това, че на Е60 поддръжката е колкото на Е39 може ли да го докажеш с числа
Нямам представа колко е на Е60, но ми стана интересно
че се бях запътил да взимам 530i E60 facelift,
преди да купя 540-ката Е39
Нямам представа колко е на Е60, но ми стана интересно
че се бях запътил да взимам 530i E60 facelift,преди да купя 540-ката Е39
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- advokata25
- кандидат ентусиаст
-
Мога да
Окачването като цени е почти същото, обслужването и то. Външните елементи са по-скъпи, но това ще се покрие от каското. Относно 530и на Е60 като гледам хувабите май са над 18 000 к, а твоето е39 е със сигурност до 10 000к. Като се метнеш на в е60 530 и си в нова кола със съвременна скоростна кутия, стой 5 пъи по стабилно на пътя с по - хубави спирачки, светлини и чистачки ако щеш. С е39 си в дъртата люлка. Не ме разбирайте погрешно, карам е39
Окачването като цени е почти същото, обслужването и то. Външните елементи са по-скъпи, но това ще се покрие от каското. Относно 530и на Е60 като гледам хувабите май са над 18 000 к, а твоето е39 е със сигурност до 10 000к. Като се метнеш на в е60 530 и си в нова кола със съвременна скоростна кутия, стой 5 пъи по стабилно на пътя с по - хубави спирачки, светлини и чистачки ако щеш. С е39 си в дъртата люлка. Не ме разбирайте погрешно, карам е39
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Къде е това 530i Е60 facelift за 18000 лева, дето е толкова по-добро от моята 540-ка, че и екстри да има,да ходя да го купувам още днес. Не се бъзикам
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Това, че е60 е по-евтино за поддръжка от е39 ми звучи като виц направо. Тая прекичена с електроника 60ка незнам кое точно и е по- евтиното, за окачване да- турското окачване за 60 и 39 са почти на една цена, но до там....... А това, че разликата в цената на фейсова 39ка и е60ка 2,3г по- нова е доста спора мисля, че е безсмислен.......
За 18к знаеш ли ква хубава оригинална Тойота ще вземеш