tds гасне под 15 литра гориво
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- dodi77
- Потребител
-
- Кара: 320i
- Мечтае да кара: 328 или 528
Re: tds гасне под 15 литра гориво
Здравейте Колеги.Вчера се отървах от този досаден проблем,колата ми гаснеше в движение когато останат 15 литра гориво.Оправи го кръстника ми той е майстора който ми обслужва колите.Смени цедката на помпата в резервоара и почисти целия резервоар.Също така смени и 0 пръстените които са вътре в резервоара.И тази помпа е само подкачваща,да изравнява горивото в двете отделения на резервоара.Затова като откачите маркуча след горивния филтър и дадете на контакт там няма гориво.Помпата в резервоара не е с цел да подава гориво към двигателя,това се отнася за ТДС.
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
dodi77 написа:Здравейте Колеги.Вчера се отървах от този досаден проблем,колата ми гаснеше в движение когато останат 15 литра гориво.Оправи го кръстника ми той е майстора който ми обслужва колите.Смени цедката на помпата в резервоара и почисти целия резервоар.Също така смени и 0 пръстените които са вътре в резервоара.И тази помпа е само подкачваща,да изравнява горивото в двете отделения на резервоара.Затова като откачите маркуча след горивния филтър и дадете на контакт там няма гориво.Помпата в резервоара не е с цел да подава гориво към двигателя,това се отнася за ТДС.
Можеш ли да ми кажеш кой са 0 пръстените който се сменят и от къде ги закупихте заедно с цедката.
Благодаря

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
ildivvy написа:Ако резервоара е разделен на две половини (образно казано),не може ли просто да се сложи една тръба между двете половини?Когато в тръбата има гориво (напълно обезвъздушена) тя ще направи от двете половини напълно скачени съдове.Сега при по-малко от 15л и неработеща помпа,връзката между половините се губи.Така горивото ще се самоизравнява в двете половини винаги!
По лично мое мнение, причинителите са доста:
- тази тръбичка трябва да минала под кардана и ще е уязвима
- ако ти оста например 2л гориво. Ако е разпределено в двете условни половини, при помпата нивото ще е все едно имаш 1 литър, т.е. е двойно по-ниско. С други думи по рано ще започва са смуче въздух.
- ще има голяма вероятност при дълъг остър завой (през някой проход например), при малки количества гориво, полувинта в която е поставена помпата да остане без гориво.
- вероятно има и други за които не се сещам
Явно този проблем се проявява, по различни причини. В някой от следващите почивни дни, ще трябва да отворя и аз резервоара, че и на мен ми изгасна преди месец на 15л. Ще щракна и някоя снимка за темата.
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
plam81 написа:dodi77 написа:Здравейте Колеги.Вчера се отървах от този досаден проблем,колата ми гаснеше в движение когато останат 15 литра гориво.Оправи го кръстника ми той е майстора който ми обслужва колите.Смени цедката на помпата в резервоара и почисти целия резервоар.Също така смени и 0 пръстените които са вътре в резервоара.И тази помпа е само подкачваща,да изравнява горивото в двете отделения на резервоара.Затова като откачите маркуча след горивния филтър и дадете на контакт там няма гориво.Помпата в резервоара не е с цел да подава гориво към двигателя,това се отнася за ТДС.
Можеш ли да ми кажеш кой са 0 пръстените който се сменят и от къде ги закупихте заедно с цедката.
Благодаря
Никой ли не знае къде се намират тия неща който колегата е сменил. Че доста я оглеждах помпата и нещо не ми става ясно кое да подменя..
- dodi77
- Потребител
-
Утре ще напиша по подробно какво и как ги е сминил майстора.съжалява че не мога сега,Колега.
- dodi77
- Потребител
-
Здравейте,Колеги.Цедката която е сменил майстора е съвсем обикновенна купена по размерите на помпата и самото легло на помпата в резервоара.О пръстените които са 3 на брой са,един в самата помпа и два вътре в резервоара.Тези в резервоара за да ги видиш,трябва да извадиш двата тънки маркуча вътре в резервоара.Преди това трябва да си източил резорвоара за да виждаш кое от къде вадиш.И естественно да си го почистиш добре.Надявам се да съм полезен,относно този досаден проблем.

- stillwater
- Потребител
-
Здравей Колега,
Аз съм сменял такава помпа в резервоара, не в Камор или Дару, а в обикновен сервиз, за която помпа ми дадоха гаранция. 8-9 месеца по-късно помпата дефектира, и те ми я ремонтираха, и в момента нямам проблем. Не си спомням вече но мисля че около 350 лв ми излезе всичко.
Успех
Аз съм сменял такава помпа в резервоара, не в Камор или Дару, а в обикновен сервиз, за която помпа ми дадоха гаранция. 8-9 месеца по-късно помпата дефектира, и те ми я ремонтираха, и в момента нямам проблем. Не си спомням вече но мисля че около 350 лв ми излезе всичко.
Успех
- venci8507
- Потребител
-
- Кара: e39 525da
здравейте колеги.днес смених помпата в резервоара всички о-пръстени,всички скоби по резервоара и пак същата работа горивото в дясната половина си остава 15 а в другата половина на 0 и после гасне
разгледахме схемата която колегата бе поставил с номер 7 (вакомната помпа) незнам кое и е вакумно освен че има един клапан които не позволява горивото дасе враща, в ъгала кадет се събират 2-та маркуча има една кръгла цетка която мн трудно се искарва беше чиста и после с майстора цял ден отваряне и затваряне и неможахме да открием проблема с нещо друго да помогнете аз си нямам на идея от каде може дае? искам да попитам и друго на вашите комонреали като загасите двигателя отпред след горивния филтер,кадет са прозрачните маркучи опразва ливи системата? щот на моя като загася нафтата изчезва маркучите се опразват това нормално ли е? или имам някои клапан за смяна