проблем шибидаха

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем шибидаха

Мнение от katci » 20 Мар 2009, 19:16

колеги един приятел има проблем със шибито , като го отвори малко после за да го затвори трябва да го отвори до край чак тогава да го затвори иначе не може..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Мар 2009, 20:00

смазвал ли го е шибидаха скоро ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Мар 2009, 20:24

Колега шибидаха се рестартира (ресетва) като при това си "запомня" крайните позиции където се изключва

Цитат:

BMW power sunroof reset.
This will help when the battery has been disconnected.

If you have changed your battery sometimes the sunroof will only let you use the tilt function.
1. Tilt your BMW sunroof up.
2. Hold the tilt button in for at least 10 seconds. This should reset your sunroof and give you full functions again.

Some BMW power sunroofs have a recovery and reset mode.
PRESS IN and HOLD the sunroof closure rectangular slide button for as much as 3 minutes. During this time the roof will open, close, slide etc. to re-calibrate the positions

Потребител
Аватар

Re: проблем шибидаха

Мнение от katci » 22 Мар 2009, 1:47

Мерси колеги рестартирахме го и сега всичко е ок. само да ви питам с какво да го смажем :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 22 Мар 2009, 1:56

и аз се чудя с какво се смазва

иначе колега как рестартира шибидаха

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 22 Мар 2009, 2:02

Имах проблем с шибидаха и като си ми сменяха водачите( доста пластмастки който бяха изпочупени) видях с какво смазват релсите на шибидаха. Беше някаква много тънка смазка - като вода се лееше масълцето. Все едно това което използват за шевни машини. Идея обаче нямам откъде да се намери такава тънка смазка - ако някой знае нещо да пише че и на мен ми се иска да пусна малко на релсите че да не се изпочупят пак водачите.
Шибидаха би трябвало да се ресетва като откачиш акумулатора. Моя поне се шашкаше редовно като ми беше слаб акумулатора и като се мъчех да паля ми светваха дългите и шибидаха ми се отваряше и блокираше така( компа явно тотално се шашка). След като си купих нов акумулатор шибидаха сам си се прибра и повече съм нямал проблеми с него.
Доста кончета в един обор.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: проблем шибидаха

Мнение от katci » 22 Мар 2009, 2:49

за ресет прчетете цитата на колегата tsb_bg за което мн. благодаря а за смазка ми обещаха да ми донесат като дойде ще напиша каква е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 520 i 97

Мнение от jordao75 » 23 Мар 2009, 22:42

Колега като вземеш маслото пиши че моя не е смазван поне от когато тази кола е при мен (4 г.)май ще трябва да го смажа.

Назад към E39