Проблем с мотора на e39 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Проблем с мотора на e39 530d
Здравейте! От скоро имам въпросната кола. 530d 193 коня с ръчни скорости.
От както я имам ми се случи 3-4 пъти да върти и да не иска да запали...На дърпане като сложа предавка пак не ще да запали...Трябва да седи 10-15 секунди на скорост и тогава пали...На диагностика показва ниско ниво на рейката и клапан за високо налягане.От около месец винаги си пали и не съм се занимавал да го оправям...Онзи ден сипах 30лв нафта на ОМВ и след около 3-4 км спрях на един светофар и ми направи впечатление,че колата много тресе като работи в място (като стара Чавдарка).Като спрях и я запалих пак се оправи...Но покарам ли я малко пак почва да тресе.Днес ми остана около 20литра нафта и сипах 8 литра на Лукойл,но същата работа(то не съм и сипал много де).
Възможно ли е да е от гориво или пък дюза?Дайте мнение...
От както я имам ми се случи 3-4 пъти да върти и да не иска да запали...На дърпане като сложа предавка пак не ще да запали...Трябва да седи 10-15 секунди на скорост и тогава пали...На диагностика показва ниско ниво на рейката и клапан за високо налягане.От около месец винаги си пали и не съм се занимавал да го оправям...Онзи ден сипах 30лв нафта на ОМВ и след около 3-4 км спрях на един светофар и ми направи впечатление,че колата много тресе като работи в място (като стара Чавдарка).Като спрях и я запалих пак се оправи...Но покарам ли я малко пак почва да тресе.Днес ми остана около 20литра нафта и сипах 8 литра на Лукойл,но същата работа(то не съм и сипал много де).
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем с мотора на e39 530d
Като ти е изкарало ниско ниво на рейката, обърни внимание първо на това. Чак толкова некачествено да е горивото не ми се вярва, още повече че ти имаш точни показания от диагностиката.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
BMWDream написа:Здравейте! От скоро имам въпросната кола. 530d 193 коня с ръчни скорости.
Колега ти решението го имаш от диагностиката, какво повече искаш да знаеш

- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
А от какво се получава ниско ниво на рейката?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Този клапан се грижи за налягането в рейката, от него трябва да е проблема с ниското налягане.

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Тази рейка за която говорите не е ли рейла (към дюзите), защото е странно рейката на управлението да има отношение към рабтата на двигателя 
Последна промяна gentata на 22 Май 2011, 21:52, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Рейла и рейката е едно и също. В нея се нагнетява горивото, има пряко отношение към работата на мотора. Ако няма достатъчно високо налягане и работата на мотора се променя.

- adovet
- старши ентусиаст
-
gentata написа:Тази рейка за която говорите не е ли рейла (към дъзите), защото е странно рейката на управлението да има отношение към рабтата на двигателя
Има голямо отношение - ако налягането не е както трябва тогава двигателя или изобщо не работи или прекъсва се едно не му достига нафта
- adovet
- старши ентусиаст
-
между другото мисля, че бяха три такива датчици за налягането
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Да разбрах (предполагам и не само аз) за коя рейка става въпрос
Просто има съвпадение на наименованията
за това попитах.

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Само ниско на рейла ли даде, или и на предналягането.
Ниско на рейла идва и от помпа под шофьора
- adovet
- старши ентусиаст
-
racing_team_vidin написа:Само ниско на рейла ли даде, или и на предналягането.
Koлега в грешка си. Помпата от резервоара няма нищо общо
ще даде ниско налягане само ако не работи помпата от резервоара или ако няма нафта, но това се вижда на маркуча от филтъра до ГНПто- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
е той не говори за помпата в резервоара, а за тази под шофьора
по темата... завързвате я за компа и гледате... ако подадеш гас и пада налягането е помпата... ако си е ниско поначало, тръгни с регулатора, ама пак може да е помпата...
на мен на празен ход даваше 3,6-3,7 бара... ама при гас падаше и до 2,2-2,3... отделно понякога и не палеше изобщо... оправията е ритник по пода
между другото не знам колко трябва да е това налягане, новата помпа не е мерена
... ама сигурно е там някъде...3,6-3,7бара...
по темата... завързвате я за компа и гледате... ако подадеш гас и пада налягането е помпата... ако си е ниско поначало, тръгни с регулатора, ама пак може да е помпата...
на мен на празен ход даваше 3,6-3,7 бара... ама при гас падаше и до 2,2-2,3... отделно понякога и не палеше изобщо... оправията е ритник по пода
между другото не знам колко трябва да е това налягане, новата помпа не е мерена
- adovet
- старши ентусиаст
-
точно и аз за тази помпа говоря.Помпата за горивото от резервоара не прави налягането в рейката на команрейла, за това нещо си има ГНП.Владо написа:е той не говори за помпата в резервоара, а за тази под шофьора![]()
на мен на празен ход даваше 3,6-3,7 бара... ама при гас падаше и до 2,2-2,3... отделно понякога и не палеше изобщо... оправията е ритник по пода![]()
между другото не знам колко трябва да е това налягане, новата помпа не е мерена... ама сигурно е там някъде...3,6-3,7бара...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2