Моля спешно за помощ-проблем при моята E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: смени старата tds-ка с кон умрял :D
Моля спешно за помощ-проблем при моята E39
Здравейте колеги, налага ми се за първи път да пиша в този раздел, но и този ден дойде.
Та да си дойдем на думата-колата е 525 TDS 98'
Проблема е следният: Качвам се онази вечер аз да излизам да се возя с колата и паля автомобила и малко по-надолу по моята улица се наложи да подам мигач, че ще завия и какво да видя на таблото не показва, че мигачите работят а като погледнах в огледалата-навън мигат. Рекох да пробвам да видя дългите как са и тях също не ги показваше на таблото. Иначе километраж, оборотомер, борд, температурата на водата всичко си работят.
Също така може и да е съвпадение, но и радиото не иска да тръгне. Тръгва след 5 мин, после управлението(IRIS-а) не иска да работи. Понеже имам и оригинално CD и MID, смених мойте с другите, но очевидно проблема някъде идва от колата. Моля колегите да помогнат, защото направо така съм се ядосал, че ми идва в някое дере да я засиля
Та да си дойдем на думата-колата е 525 TDS 98'
Проблема е следният: Качвам се онази вечер аз да излизам да се возя с колата и паля автомобила и малко по-надолу по моята улица се наложи да подам мигач, че ще завия и какво да видя на таблото не показва, че мигачите работят а като погледнах в огледалата-навън мигат. Рекох да пробвам да видя дългите как са и тях също не ги показваше на таблото. Иначе километраж, оборотомер, борд, температурата на водата всичко си работят.
Също така може и да е съвпадение, но и радиото не иска да тръгне. Тръгва след 5 мин, после управлението(IRIS-а) не иска да работи. Понеже имам и оригинално CD и MID, смених мойте с другите, но очевидно проблема някъде идва от колата. Моля колегите да помогнат, защото направо така съм се ядосал, че ми идва в някое дере да я засиля

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Моля спешно за помощ-проблем при моята E39
За мигачите и таблото като цяло може би ти прави проблем лайт модула.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
boksioraE39 написа:За мигачите и таблото като цяло може би ти прави проблем лайт модула.
Дали ще може да сложа LCM III само plug and play ?
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
LCM-а ще стане ,само че трябва да се прекодират ВИН и километрите .
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Другият вариант е самото табло да си е тръгнало и да бъзика CAN комуникацията - преди да сменяш LCM-а, направи тест на таблото от скритото меню, ако не знаеш как, ето тук:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=179029.
Ако на теста всичко свети, вероятно проблемът е, както казаха колегите, в LCM-а...
Ако на теста всичко свети, вероятно проблемът е, както казаха колегите, в LCM-а...

- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
чека ще го направя, не ми е проблем. Но този чек може да ме излъже, защото проблема се появява и ичезва когато му е кеф 

Преди да сменяш каквото и да е , първо откачи акумулатора за минута две.
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ще може сам да си препрограмирам модула само с един софтуер-било то BMW Scanner или някоя друга?
Идеята ми е закупуването на някой софтуер, но на този етап не ми се дават повече пари да купувам няколко броя и ако може да стане само с един-кой ще е той?
Идеята ми е закупуването на някой софтуер, но на този етап не ми се дават повече пари да купувам няколко броя и ако може да стане само с един-кой ще е той?
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Само с BMW Scanner трудно, но ако вземеш и NCS Expert може и да успееш, да го кодираш.
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
hrpopov217 написа:Само с BMW Scanner трудно, но ако вземеш и NCS Expert може и да успееш, да го кодираш.
и пак не видях отговор на въпроса

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Скенера за вин-а, нцс или ДИС за програмирането, трябват и двете.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Най-добре е, така като гледам, да откачиш ГРОМ-а, а след това и акумулатора за 15 мин. После караш така с откачен ГРОМ и гледаш дали има драми с мигачи и дълги, и други.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
turbo написа:Най-добре е, така като гледам, да откачиш ГРОМ-а, а след това и акумулатора за 15 мин. После караш така с откачен ГРОМ и гледаш дали има драми с мигачи и дълги, и други.
мдам може и ти да си прав колега, до сега не ми е правило този проблем-ползвах го вярно 3 месеца, но интересното е, че дори и радиото да тръгне показва, че не е наличен включен CD Changer(в случая GROM) към системата и може и нещо от него да се смущава

- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
Развързах грома и смених модула с LCM III и погледнах всички светлини по колата си светят и искам да попитам дали може да покарам времено така ? и нещо може ли да стане
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Turbo_XD написа:Развързах грома и смених модула с LCM III и погледнах всички светлини по колата си светят и искам да попитам дали може да покарам времено така ? и нещо може ли да стане
Карай

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3