Проблем с резервоар

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Проблем с резервоар

Мнение от bobeca111 » 23 Окт 2013, 19:31

Извинявам се че пускам тема тук,но съм сигурен,че има доста колеги със същия мотор, а и нещата Е39-Е38 са доста застъпени в много случаи.за това реших да пиша тук.Колата е Е38 М52Б28 имам проблем,от който не мога да се отърва. Имам някакъв теч от резервоара,и вече не знам кой път да хващам :banghead: Не мога да установя причината..и уви май всичко води да сваляне на резервоар,нещо което искам адски много да избегна.
С две думи,от долу на резервоара си има петно,а точно зад задна дясна гума,на мястото на резервоара където към земята гледа един болт,най вероятно държи резервоара,за нещо като квадратен профил,е...отича се по това болтче. Гледано е всичко от долу милион пъти, сваля се заден десен подкалник, бърка се, гледа се с огледалца, какво ли не, е не може да се установи от къде от горе сълзи. Махнах задна седалка, гледах от дясно какво влиза излиза в десния резервоар,всичко сухо. Ако е дупка,не трябва ли да капе само при сравнително пълен, ако е маркуч, не би ли трябвало само като работи да тече?!
Моля ако някой се е сблъсквал, нека каже има ли начин без сваляне да се установи от къде е проблема. Явно е течът е стар, защото около болта се образувала ръжда!
Има ли идеи някой,може ли да се установи от къде капе,без да свалям проклетия резервоар?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Re: Проблем с резервоар

Мнение от Дидо ди » 23 Окт 2013, 19:51

сигурно имаш повреден маркуч над резервоара...на канал отвий захранващия маркуч от помпата и от доло от металния горивопровод ... имат едни оригинални щамповки които се намират между двете капачета на помпата и втория нивомер,които започват да сълзят с времето...успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 23 Окт 2013, 20:16

Резервоарите на Е39 и E38 нямат нищо общо, единия е пластмасов,другия метален. Единия може да тече от уплътнения и маркучи, другия от 10 възможни места на ръжда.
Свали го или най-малкото го откачи и го провисни да видиш от къде е пробойна, на 4 болта е, не е адронен колайдер. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Мнение от bobeca111 » 23 Окт 2013, 20:20

Абе той не е адронен колайдер...ама аз съм тъп като ЧуК :mhihi: за това не ми се рискува.Не се сетих верно ,че на Е39 са пластмасови..така,че най вероятно е безмислено ,че пуснах тема тук.Благодаря все пак,това и ще направя.е гледам да го разкачам до колкото може,и ако видя нещо-видя.Ако не направо ще търся друг,и ше сменям.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 24 Окт 2013, 9:23

Виж проблема да не е при бензиновата помпа, може от там да изтича по малко и отива по резервоара :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 25 Окт 2013, 12:56

При мен течеше от уплътнението над помпата като лейка, щом сипя повече от 35 литра и никога не е мирисало на нафта в купето....

Назад към E39