Проблем с амортисиор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с амортисиор
Здравейте колеги, колата е 530D 193кс. 2001г. седан. Преден десен амортисиор ми е омаслен и исках да го сменя, знам че най-добре е с нов обаче в момента няма как да сменя и двата с нови затова реших да го сменя с такъв втора употреба. Проблема е,че вече втори амортисиор поръчвам и самото стебло е по късо от това на този който е на колата и няма как да се свие толкова пружината. Колата е със стандартно окачване, а колегите от който поръчах амортисиорите твърдят, че също са от коли със стандартно окачване, първия беше от автоморга обаче вторият които поръчах е от колега от форума и съм сигурен че е от кола със стандартно окачване. Дайте съвет
.

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
Re: Проблем с амортисиор
Съвсем наскоро го гледах същия филм , но на е46. Амортисьорите бяха нови и за модела,но майстора казва; по къси са,не стават. Шефа на сервиза беше на близо и............амортисьорите станаха.
Има някаква тънкост там. Погледни левия ,ако трябва,да видиш точно как е сглобен.
Има някаква тънкост там. Погледни левия ,ако трябва,да видиш точно как е сглобен.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Колега, ти като купуваш амортесьор сравняваш ли го по фабричен номер или на чесна дума, че е от същото окачване.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
колега от опит ти казвам че пружината трябва да се свие доста-може би около 10см та дори и повече,свих я с три скоби.
по добре намери сервиз със преса за пружините.мн по лесно е безопасно.
успех.
по добре намери сервиз със преса за пружините.мн по лесно е безопасно.
успех.
4 мнения
• Страница 1 от 1