DSP

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

DSP

Мнение от advokata25 » 13 Ное 2013, 0:43

Колеги дали е възможно на е39 2003 с голяма навигация да си сложа DSP от донор и дали ще стане като фабричното. Или иначе казано да се захвана да правя няква друга музика, щол тая момента не става. Звукът ми е като от радиоточка. Искам да имам хубава музика в колата. Дайте акъл какво да правя моля. Някой сеща ли се откъде мога да си взема едно дсп и да стане като фабрично. :dummy:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: DSP

Мнение от Atsalov » 13 Ное 2013, 0:56

Ами говорители,окабеляване?И не на последно място някой с железни нерви за да ти го монтира. Иначе става и има малка разлика. Но пък и по добър вариант не се сещам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 13 Ное 2013, 1:50

Винаги съм се чудил защо тия коли имат доста по кофти музика от конкурентите си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 13 Ное 2013, 7:42

viewtopic.php?f=35&t=346183
Тук има някои размисли на тема DSP и пак да кажа, че не е лесно да се направи, а и не е чак такова невероятно. Най-доброто е от фабричните, но при теб няма да е фабрично така или иначе.

sasho1bs написа:Винаги съм се чудил защо тия коли имат доста по кофти музика от конкурентите си.

Дали са възможност на всеки да си я направи, както му е кеф. :mhihi:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 13 Ное 2013, 12:43

Значи май ще си карам с радиоточката, ща не ща. Иначе чух ДСП и разликата е осезаема. Не е върховно постижение, но има бас. В мойта поне малко бас да бяха вкарали. Така е с колите на старо, въпрос на късмет е с тия екс :banghead: три.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 13 Ное 2013, 13:13

аз съм направил нещо което не се харесва на всеки но .. резултата е добър..
колата беше със сток ирис + касетофона филипс. взех си оригиналния буфер от DSP. изкарах си предусилвателен сигнал от касетофона.. закарах го до едно усилвателче на мястото на OEM усилвателя.. то захрани буфера които е с два двунамоткови говорителя HAES.. после към задната линия прекара и две оригинални пищялки като тези от предните врати и ги сложих на местата в задните врати..
замених предните говорители с 40 ватовите нокии и баса в колата дойде. радиото има AUX . за мен лично резултата е много добър..
не съм фен на афтър маркет огромните буфер.. и тн. да не говорим за махане на оригиналното радио на Е39 и замяна с конзола и шарен афтър маркет касетофон.. предстои ми да поставя и предните среди на вратите от DSP. пак казвам.. проекта си е компромисен вариант със елементи от DSP. Не ми се инвестира в цялата система + окабеляването и тн.. просто е прекалено много разглобяване.. трябва да се махнат седалки .. мокет вероятно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 13 Ное 2013, 13:57

Горното ми изглежда много добре. За съжаление обаче си представям как си купувам DSP от донор и ми го слагат като разглабят всчики кори. После ги сглобяват и почва зверското скърцане по павета и дупки. Ей тва последното повече ме дразни от липсата на хубава музика! Съдба :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 13 Ное 2013, 18:05

не си дочел на колегата мнението ;)
НЕ, DSP а субуфер от DSP, нищо не разглабяш, нищо не скърца.
Найстина е добър вариант, но го замених за: Изображение

Назад към E39