Пистовия ремък ми подскача на бмв е39 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
Детайли за колата: Carbon Schwarz

Пистовия ремък ми подскача на бмв е39 530д

Мнение от valeri_ignatov » 21 Дек 2013, 11:42

Здравейте приятели дано и този път ми помогнете.Проблемът ми е че пистовият ремък ми подскача този който задвижва водната помпа,хидравлика,динамо т.н,въпросът ми е каква може да е причината при положение че ремъци ролки обтегачите,водна помпа сами чисто нови,възможно ли е ремъка дамо идва голям погледнах го размерът е същия както го дават по каталог 5к2060 Континентал,мисълта ми е ако сложа 5к2030 тоест с 3 сантиметра по къс дали това ще е проблем и дали има някаква опасност,това го прави само при студен двигател като загрее си работи нормално,благодаря ви предварително колеги

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325Ci
Мечтае да кара: М5

Re: Пистовия ремък ми подскача на бмв е39 530д

Мнение от tiho_madjarov » 21 Дек 2013, 17:12

Номер 1 колега.Може и обтегача да не го изпъва добре и затова така да подскача.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Дек 2013, 23:05

Много странно, че при всичко ново се получава това. 2030мм няма да можеш да го вкараш според мен, а и ще седи много натегнат. В тоя ред на мисли като го гледаш нормално натегнат ли ти се вижда? Да не е някоя ролка да е сбъркана и да е по-малка? Ако всичко изглежда ок аз бих пробвал с друг ремък.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 22 Дек 2013, 10:47

tiho_madjarov написа:Номер 1 колега.Може и обтегача да не го изпъва добре и затова така да подскача.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18

По принцип номер 2 от тази схема обтяга ремъка, така че драматизмът може да е в него. Още повече, че като загрее се оправя. Ремъкът не би се оправил при загряване на колата.

П.П.: Друг вариянт е някое от другите търкалета да е тегаво на студено (хидравлична помпа, генератор, някоя от ролките). Свали ремъка на студена кола и виж кое как се върти.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 22 Дек 2013, 22:54

Наскоро имаше подобна тема,но при колегата изхвърляше ремъка.Оказа се че проблема е в демферната шайба.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 22 Дек 2013, 23:19

Според мен, ако ремъкът е дълъг - ще свири. Ако е къс - много е вероятно да се скъса при по-сериозно натоварване.
Колега, сигурен ли си, че е сменен обтегачът му целият, а не само ролката му? Ако е сменен целият обтегач, уточни какво значи "подскача" - аксиално или радиално движение на ремъка има, има ли някакви шумове на студено, вибрации... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 23 Дек 2013, 11:25

Обтегачът е нов но не само ролката а всичко комплект ролката с оста и обтегачът и останалите ролки са нови всичко съм сменил преди близо месец,имах съмнение че обтегачът е някакъв ментарски и в събота ходих при майстора дето ми ги сменя всичките неща вдигнах им един панаир накарах го дами смени обтегача поръчахме на марката ИНА естествено всичко на негова сметка монтирахме го новия и пак същата работа ремъка от ново вибрираше около минута две докато по загря и всичко утихна,проблемът не е от обтегачът нито от ролките и водната помпа ми е нова не знам колеги всичко е един голям филм

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 23 Дек 2013, 13:08

Остава демпферната щайба - може още да е в начален стадий, като се влоши, вибрациите ще ги усещаш и в купето, ако е от нея, а както спомена и колегата по-горе, може да започне да изхвърля ремъка.
Ако имате достъп до нея при майстора ти, огледайте я хубаво за пукнатини... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 24 Дек 2013, 12:51

Огледах я шайбата колега даже я свалих за да я видя какво е положението от зад,изглежда като нова няма напукано няма нацепено гумата е добре,остава варианта да е почнала да издава багажа и гумата да се е спекла и да не може да обира вибрациите когато е студена,знам ли не знам какво да мисля вече :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 25 Дек 2013, 3:21

Не беше много коректно да поръчваш демпферна шайба по куриер за да си правиш опити и после да я връщаш след като проблемът не е от нея под предлог, че не била здрава!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Z3Ro* » 25 Дек 2013, 12:31

Ivo Georgiev написа:Не беше много коректно да поръчваш демпферна шайба по куриер за да си правиш опити и после да я връщаш след като проблемът не е от нея под предлог, че не била здрава!

Ааа, това са кофти маневри... :!: :no:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 26 Дек 2013, 19:51

Ivo Georgiev написа:Не беше много коректно да поръчваш демпферна шайба по куриер за да си правиш опити и после да я връщаш след като проблемът не е от нея под предлог, че не била здрава!

колега извинявам са много но точно заради тези шайби които ги пробвах особено твоята дето ми изхвърляше ремъка какво очакваше да си я закача за украса ли,много ясно че ще тия върна но най мае яд че та питах 3 пъти дали е здрава таз шайба и кво се оказа тя и моята е издала багажа но поне неми хвърля ремъка това вече 100% го знам защото ходих до BMW за диагностика че ми писна с 2 употреба боклуци уж здрави че и милиони упражнения правех с смяна на 2 нови обтегача и какво ли още не защото всеки гарантираше че шайбата му е здрава и какво ходих до BMW пичовете ми казаха че тръгнала да си ходи вече но зимата ще издържи на лято трябва да си търся НОВА така че нищо лично колега весели празници на всички :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 26 Дек 2013, 20:29

Ти каза, че си сложил нова и вече нямаш проблеми. След това гледам си пуснал тема. И не ми говори, че не била здрава, защото точно същата шайба в момента е на кола и няма никакви проблеми!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_ignatov » 26 Дек 2013, 20:35

да колега казах ти нова точно така на истина беше нова на 3 месеца явно някаква измислена марка :dunno: когато я монтирах беше ОК но явно щото моторът беше топъл но на другата сутрин еб......ти лопънето дет беше и я върнах викам си проблемът не е от шайбата ходих при майстора дето ми сменя обтегача и сложихме друг нов,същата работа и си викам таз работа няма да стане така и записах си ден и час в BMW и ми направиха диагностиката :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E39 530d
Детайли за колата: BMW E39 530d M57

Мнение от cador29 » 26 Яну 2016, 22:20

Колега да използвам темата. Колко струва комплекта пистов ремък и ролки?

Назад към E39