Избор на 5-ца комби

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Избор на 5-ца комби

Мнение от totopz » 23 Юни 2014, 21:38

От няколко месеца месеца ми се иска да си взема една 5-ца след фейслифта 2.5d или 3.0d автоматик. За мое нещастие когато разгледах обявите и набелязах колите, които ми харесват установих, че 90% са комбита.

От прочетеното в този форум хич не ми се иска комби заради следните неща:
1) Пукат се възглавници на окачването и те оставя на пътя. Проблемът се оправя с доста пари (450 лв./възглавница).
2) Комбитата возят доста по-твърдо от седаните.
3) Комбито си наводнява багажника при всеки дъжд.
4) Комбито е доста по-грозно на външен вид и малко по-дълго от седана (+2 см).
5) Обемът в комбито е доста голям и предполагам, че лятото трудно ще се охлажда, а зимата бавно ще се сгрява.
6) След като между пътниците и багажника няма преграда предполагам, че в комбито ще е по-шумно от задните гуми и гърнетата.

Разбира се може и да греша за някои от изброените неща, но както казах - с такива впечатления съм останал от това, което съм чел тук.

Сега и плюсовете, които виждам:
1) Ще имам задна чистачка и дори когато вали дъжд, ще мога да гледам на зад.
2) Ако си купя хладилник или пералня, ще мога да си я возя с личния автомобил насам-натам.
3) Като вали дъжд мога да вдигна задния капак и да седна под него в багажника на сушина.

Като цяло се надявам да ми кажете, че греша, че комбитата имат доста положителни черти и че няма да ме е яд ако си купя комби.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Re: Избор на 5-ца комби

Мнение от larry_boy » 23 Юни 2014, 22:14

Комбито си е комби, брато. Нямаш си и на идея какъв зор е да пъхнеш два бойлера по 80л. и два моноблока в седан 540i. Вадиш от кашоните, подлагаш да не се надере кожата...ужас. Ама милото, като каза,че не ще катафалка... затова съм на седан.

Ааа ти питаш за общите болести ( само ти им викаш така)

1. Пукат се възглавници - сигурен ли си че всички са със възглавници..?
2) Комбитата возят доста по-твърдо от седаните. - Кой комбита?? Единични бройки...
3) Комбито си наводнява багажника при всеки дъжд. - чувал съм го и за седаните
4) Комбито е доста по-грозно на външен вид и малко по-дълго от седана (+2 см). 100% съм съгласен
5) Обемът в комбито е доста голям и предполагам, че лятото трудно ще се охлажда, а зимата бавно ще се сгрява. - Така е и при всяка друга кола.

Оф писна ми да пиша...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Мнение от Mamar4o » 23 Юни 2014, 22:17

Няма такова нещо ! Мойта много лесно се охлажда като пусна снежинката,зимата грее бързо заради печката,че вози твърдо вози и възглавниците не са чак такъв проблем сменяш 1 път и забравяш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 23 Юни 2014, 22:42

"...От прочетеното в този форум хич не ми се иска комби заради следните неща:
1) Пукат се възглавници на окачването и те оставя на пътя. Проблемът се оправя с доста пари (450 лв./възглавница)... Някои пукат даже глави, представи си...
2) Комбитата возят доста по-твърдо от седаните.... Има седани, дето возят по-твърдо и от комбитата
3) Комбито си наводнява багажника при всеки дъжд.... Има тема 2 реда по-надолу, няма и едно комби в нея май.
4) Комбито е доста по-грозно на външен вид и малко по-дълго от седана (+2 см)... Това не влияе на жените... те наблягат на дългото...
5) Обемът в комбито е доста голям и предполагам, че лятото трудно ще се охлажда, а зимата бавно ще се сгрява... Хубавите работи стават бавно.
6) След като между пътниците и багажника няма преграда предполагам, че в комбито ще е по-шумно от задните гуми и гърнетата... Ако се возиш в багажника, вероятно е така.

Разбира се може и да греша за някои от изброените неща, но както казах - с такива впечатления съм останал от това, което съм чел тук.

Сега и плюсовете, които виждам:
1) Ще имам задна чистачка и дори когато вали дъжд, ще мога да гледам на зад... Аз ползвам огледала за да гледам назад, не чистачки.
2) Ако си купя хладилник или пералня, ще мога да си я возя с личния автомобил насам-натам... Добавяш един малък агргат, и спокойно можеш да си живееш в нея.
3) Като вали дъжд мога да вдигна задния капак и да седна под него в багажника на сушина... Така е, но бих ти предложил ако вали, да седнеш вътре :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Юни 2014, 8:29

Един път комби, цял живот комби :yes: Свикнеш ли с комбито, после няма проблеми. Сега, ако си на 20г сигурно ти се вижда катафалка но иначе е много удобна кола.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Юни 2014, 9:24

И аз съм с две ръце за комбайната. Едно време исках седан, исках бензин, исках ръчка, а то какво стана.... комби, дизел, автомат. И пак бих направил същия избор. Комбито е направено с цел да се превозва нещо, багаж, предмети разни. Ако ще ходиш по бизнес срещи, не ти трябва комби. Ако си семеен мъж с деца, ще ти залепне идеално. Ако си на 20 г., може да ти се вижда катафалка, както каза и barty. Но не е. Аз съм на максимата, че винаги е по-добре да има, отколкото да няма. В случая, място. Място никога не е излишно. Аз в моята даже съм спал, като смъкна седалките и само един матрак трябва. Два метра е близо разстоянието от задния капак до предните седалки. Смятай като свалиш задните, какво се получава. Височина 72 см, широчина 110 (малко по спомени). Комбито тежи празно 1800 кила, обаче даже с малкия(2.5) двигател, е доста пъргаво за размерите си. Проблеми, коя кола няма проблеми? Те новите излизат от магазина с проблеми, че тия ли? Ако трябва да следвам твоя списък:

1. Аз нямам възглавници и не е задължително да има и твоята, евентуална.
2. Има токова нещо, колата е с по-твърдо окачване, като е натовариш вози доста добре.
3. Това абсолютно не е вярно.
4. Изкл. субективна преценка.
5. Обема е така, но охладителната и отоплителна система на колата са изчислени за този обем.
6. Това трябва да се замери с нещо, аз нямам такива наблюдения.

Плюсове? Кола, с измамно първо впечатление, нещо като вълк в овча кожа.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от totopz » 24 Юни 2014, 9:56

Не съм млад - на 30 години съм. Нямам проблем с външния вид на комбито. Имал съм 3 комбита до сега и общо взето съм позитивно настроен за комби. Даже в момента докато гледам 5-ците се оглеждам, ако изпадне хубава E46-ца 4х4 и тя ми се иска задължително да е комби.
Просто от това, което съм чел бях останал с впечатление, че 5-цата комби има повече проблеми отколкото седана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 24 Юни 2014, 10:35

Ето ти един +
Отиваш на пикник с милейдито, обаче... понапивате се и какво правиш в седана???
При свалени задни седалки равната повърхност е приблизително 190см х 140см - ходи си премери леглото сега :lol:

Моето комби си наводнява задната дясна врата, в багажника освен инструменти друго няма :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 24 Юни 2014, 11:33

Аз съм с Е46 комби, да по малко е от Е39, ама е супер ;-)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 24 Юни 2014, 12:56

Вземи комби и не се чуди, аз съм имал и двете, комби е по добре, събира квот му качиш, а ако го пипнеш малко джанта, манта седи много добре, сега пак съм на седан и да ти кажа завиждам на хора с комби :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d

Мнение от hammy » 24 Юни 2014, 14:19

Комбито си е комби, за мен е доста практично особено ако си с две деца :D - товариш каквото ти е кеф и тръгваш.
Възглавниците ги замених с пружини като се спукаха и сега си жъткам без никакви ядове.
С течове не съм имал проблеми до сега, дано и да нямам- всичко си работи перфектно като се поддържа както трябва.

Между другото е39 е доста красиво и здраво комби (според мен), така че ако попаднеш на читаво няма да сгрешиш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Юни 2014, 15:31

21062014197[1].jpg

Те ти едно комби например.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от totopz » 24 Юни 2014, 16:08

Благодаря на всички за изказаното мнение! Явно няма от какво да се плаша на комбито. Това е много добре за мен, защото няма да подбирам и ще мога да разгледам повече коли, от които да си харесам една.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Мнение от Mamar4o » 24 Юни 2014, 18:18

Аз пък мойто мисля да го бартеросвам или да го продавам и да си взема седан.Мойто не го товаря грам,даже в повечето пъти сам си се возя.Просто исках БМВ,преди това карах Пежо което не успях да го продам 1 година и бартеросах пежото за комбито,но не съжалявам страхотен автомобил,но седана ми харесва повече ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 24 Юни 2014, 19:41

Аз пък мойто мисля да го бартеросвам или да го продавам и да си взема седан.Мойто не го товаря грам,даже в повечето пъти сам си се возя.Просто исках БМВ,преди това карах Пежо което не успях да го продам 1 година и бартеросах пежото за комбито,но не съжалявам страхотен автомобил,но седана ми харесва повече ;)

Ми ако си и беше купил БМВ, а не нафтова печка, можеше и да ги бартеросаме :lol: :lol: :lol: :bchug:

Следваща

Назад към E39