Прекодиране табло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Прекодиране табло
Колеги сложих табло от М62 мотор..
как да го кодирам за М52?
малко ми бягат оборотите
, останалото работи, но ми обърква показателите на борд компа като моментен разход и тн
с коя програма да го ретрофитна и поне мога ли да му посоча някак че е с мотор М52 а не с М62?
малко ми бягат оборотите

с коя програма да го ретрофитна и поне мога ли да му посоча някак че е с мотор М52 а не с М62?
Re: Прекодиране табло
ares2 написа:Колеги сложих табло от М62 мотор..
малко ми бягат оборотите, останалото работи, но ми обърква показателите на борд компа като моментен разход и тн
Със сканера е най-лесно.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
MOPART написа:ares2 написа:Колеги сложих табло от М62 мотор..
малко ми бягат оборотите, останалото работи, но ми обърква показателите на борд компа като моментен разход и тн
Със сканера е най-лесно.
сама дето Скенера не върти ВИН и км на по-новите табла, ако чипа е М35080 няма да стане с него ще трябва на програматор да се направи

oci написа:MOPART написа:ares2 написа:Колеги сложих табло от М62 мотор..
Със сканера е най-лесно.
сама дето Скенера не върти ВИН и км на по-новите табла, ако чипа е М35080 няма да стане с него ще трябва на програматор да се направи
Така е,но поне оборотомера ще му работи коректно.С М35080 са предимно фейсовете,рядко преди фейса,така че може и да се получи

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
oci написа:
Ако чипа е М35080 е добре, защото ще може да смени вин-а и да го кодира. Само километрите няма да може да върне. Ако е 93S62 нищо не може да направи със скенера, освен да копира ZCS-а http://www.bmw-planet.com/images/m5cluster/ike2.jpg Но това никак не го препоръчвам.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
таблото ми е от 735и 96' година и е с външното ИКЕ
за сега всичко му деиства коректно ако изключим че ми светна АБС ( проблема е в самия абс) но на старото не ми светеше лампата...
другото е оборотите. вървят с почти 1000 надолу когато съм с 3000 таблото показва 2000.
това дава грешни данни на моментния раход и тн. пон е приятна гледката..
5.4 л градско хаха
за сега всичко му деиства коректно ако изключим че ми светна АБС ( проблема е в самия абс) но на старото не ми светеше лампата...
другото е оборотите. вървят с почти 1000 надолу когато съм с 3000 таблото показва 2000.
това дава грешни данни на моментния раход и тн. пон е приятна гледката..

7 мнения
• Страница 1 от 1