Проблем с централното заключване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525tds
Мечтае да кара: bmw F10

Проблем с централното заключване

Мнение от mladenvv » 01 Окт 2014, 2:10

Колеги имам нужда от малко помощ.Колата е 525 тдс,96г.Днес извенъж отказаха да се отключата двете задни врати ,багажника и капачката за резероара.Всичко си работеше до последно.Не съм имал проблеми по рано през деня или някакви симптоми докато карах колата.Багажника може да се отвори с ключа,машинката му за отключване е на 1,5г нова оригинална.Алармата ми е слагана допълнително Сатурн 5.Независимо дали с нея или с ключа се отварят само предните врати.От багажника като отварям с ключа по същия начин се отрарят само предните врати.Проблема може ли да се хване с диагностика?Четох че може ГМ модула да се е прецакъл,ако намеря друг за проба дали ще подейства след като не е кодиран за моята кола?За да стигна до въпросния модул,задължително ли трябва да сваля жабката или мога да стигна до него без да я махам,а само като откача пластмасата под нея(мисля че беше на щипки).Ако имате идеии ще са ми полезни ,че горивото е на привършване,а като не мога да отворя капачката ,няма как да заредя ....

Благодаря на отзовалите се .

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Проблем с централното заключване

Мнение от hacker4eto1 » 01 Окт 2014, 8:13

Сваляш си ГМ модула и подменяш релетата ,има много изписано за това колега. при е46 е често срещано явление.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=365107
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525tds
Мечтае да кара: bmw F10

Re: Проблем с централното заключване

Мнение от mladenvv » 01 Окт 2014, 15:41

Проблема се оказа изгорял бушон.След смяната му всичко се оправи.

п.п.между другото,освен че не се отключваха задните врати,не им работеха и ел. стъклата.

Назад към E39