Проблем със задни спирачки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със задни спирачки
Здравейте колеги, имам едно въпросче и се надявам да дадете насоки къде да търся проблема...
Колата е е39 150 кс 1996г
Проблема е следния, Паля тръгвам и след третия километър спирачките почват да задържат, не е от ръчната, почти съм сигурен но и ми е трудно да повярвам че и двата задни спирачни апарата са здали багажа едновремено. За 5 км задните гуми блокират тотално.... Какв да гледам като изключим ръчната?
Колата е е39 150 кс 1996г
Проблема е следния, Паля тръгвам и след третия километър спирачките почват да задържат, не е от ръчната, почти съм сигурен но и ми е трудно да повярвам че и двата задни спирачни апарата са здали багажа едновремено. За 5 км задните гуми блокират тотално.... Какв да гледам като изключим ръчната?
Re: Проблем със задни спирачки
То ръчната не ти е на апаратите. Тя си е с челюсти вътре в диска на съвсем друг механизъм
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
или апаратите задържат,или маркучите са за смяна.от дългата употреба,отворите им се стесняват и се получават аномалии.но трябва да разглобиш за да разбереш.успех.
Колеги, буталата на задните апарати не помръдваха, развих пробките и буталата движат като нови.... Обаче май помпата не е наред, от помпата излиза налягане само към предните апарати, възможно ли е освен че не прави налягане назад, да е блокирало нещо вътре и да не пропуска течноста да се връщ??
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Понякога , ако маркучите са много стари се получава т.н "тапа" (гумата на маркуча се сцепва във върешното сечение на маркуча и блокира движението на течността), като течността може да премине към апаратите , но не се връща обратно (или пък изобщо не стига до апартите) ... Това , което можеш да направиш е да опиташ да свалиш маркучите към апаратите и да видиш състоянието им от вътре или ако знаеш , че не са сменявани скоро просто да ги смениш (не са скъпи ) ....
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Те не са скъпи ама е такава занимавка ако са ръждясали резбите.
Мерси колега, най вероятно в маркучите е проблема ( но кал по едно и също време и двата....) До сега се борих с тия спирачки и след зверско натискане на педала при развита пробка нещо пукна и течноста тръгна... натискането на педала беше с наистина голям зор... Сега и буталата на апаратите се връщат без почти никакво услие с отверка.
Минах пробно 13 км, има леко загрване на дисковетв но мисля че е нормално, последните ми няколко излизания засякох че тотално блокираха задните гуми на 5-6тия километър...

Дискве и накладки съм купил, че от тия нищо не става, нестига че при тези загрявания се изкривиха а са и доста тънки, и накладките никакви ги няма... утре ще взема и маркучи и ще видим резултата, след два три дни ще споделя дали вс е наред
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Смени и спирачната течност. При мен задържаше заден десен апарат и след смяна на маркучи, почистване на спирачни апарати и течност всичко е на 6. Маркучите като ги срязах да видя какво е положението, задните особено бяха позатлачени, а спирачната течност се беше пресякла направо. Стари са си кошарите.......
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
В допълнение на казаното от колегите по-горе, бих те посъветвал да направиш хубава промивка на спирачната система, с годините се натрупват твърди частици и какво ли не по маркучите и бързата смяна на спирачната течност помага, но поне за мен не е съвсем достатъчна.
За тая цел си приготви 1 голяма бутилка спирачна течност още + филтърна хартия и няколко пъти старателно промиване по метода на обезвъздушаването, докато не започне да излиза наистина чиста течност и филтърната хартия остане чиста. Отнема няколко часа тая процедура и може би не сме в най-подходящия сезон за тая работа, но точно със спирачките не е добре да си правиш експерименти...
За тая цел си приготви 1 голяма бутилка спирачна течност още + филтърна хартия и няколко пъти старателно промиване по метода на обезвъздушаването, докато не започне да излиза наистина чиста течност и филтърната хартия остане чиста. Отнема няколко часа тая процедура и може би не сме в най-подходящия сезон за тая работа, но точно със спирачките не е добре да си правиш експерименти...
Така... смених маркучите и спирачната течност, и помпата..... сега има съвсем леко загряване на апаратите но мисля че е нормално, не пари или да е мн топло, просто като пипна след каране от люлин до младост не са студени, предполагам е нормално. Старата течност беше мн гъста, не знам нормално ли е или не, сега спира добре колата но педала е мн мек в сравнение с преди, имам усещането че нещо не е наред макар колата да спира екста. Скоро ще сменя дискпве и накладки, имам ги купени но не ги слагам че още я тествам.
Смятам отново да обезвъздуша с още литър течност калто ме посъветвахте. 

Аз отворих всички цицки на колелетата така както си беше на гумите колата/не е трудно да се стигнат и оставих така да изтича и само доливах от към помпата.Така я смених моята.
ПП Ползвах към 1.5л течност феродо.
ПП Ползвах към 1.5л течност феродо.
- Minchev8802
- Потребител
-
- Кара: Бмв 523i
здравейте колеги
днес минах 20км и усетих мирис на феродо
установих че предно дясно колело задържа,свалих гумата и на място с голяма отвертка разтворих челюстите за да отпуснат накладките после напомпих на педала за да стиснат пак
пак опитах да ги отворя и лесно стана значи незадържа цилиндарчето значи остава проблема да е в челюстите,маркучето или в течноста
дайте съвет по опитните колеги
днес минах 20км и усетих мирис на феродо
установих че предно дясно колело задържа,свалих гумата и на място с голяма отвертка разтворих челюстите за да отпуснат накладките после напомпих на педала за да стиснат пак
пак опитах да ги отворя и лесно стана значи незадържа цилиндарчето значи остава проблема да е в челюстите,маркучето или в течноста
дайте съвет по опитните колеги
13 мнения
• Страница 1 от 1