Изхвърли антифриз през капачката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Изхвърли антифриз през капачката

Мнение от Vasko » 17 Дек 2014, 13:05

Здравейте, колеги,
Вчера ходих до София и на връщане към Пловдив ми светна компютъра' check coolant level'. Когато тази сутрин развих капачката имаше антифриз изхвърлен около казанчето,а нивото беше паднало на половина в казанчето. Питането ми е капачката ли е проблем - не държи или проблема е издухана гарнитура. Маслото си е катранено черно,няма примеси...То сега това остана за Нова година да правя гарнитури....
Иначе като се развие капачката си държи налягането,защото се чува фъшикането от отвиването.. Водната помпа съм е сменял преди 30 000 км заедно с термостат и промивка на радиаторите....понякога се чудя дали всъщност истинското положение на нивото не е до половината в казанчето. Бях чел за други мнения на колеги, че те доливали непрекъснато до максимума,а то изхвърляло и накрая го оставили до половината и така си останало... Мисля да си направя експеримент дали да е оставя на половината да видя дали ще продължи да пада или ще си остане на това положение... Но от друга страна до сега не е имала проблем със загряването....и изхвърлянето на антифриз..
И така колехи, дайте някакви идеи.. Като за начало мисля да и пусна теста с мехурчетата дали излизат в казанчето..
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Re: Изхвърли антифриз през капачката

Мнение от cezarre » 17 Дек 2014, 18:03

Здравей колега,имах подобен проблем на Е46-ца .Погледни хубаво капачката да няма отчупено парче при външния о пръстен.Може случайно да си изпускал капачката или някой друг и реборда да е пукнат или да липсва парче.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 17 Дек 2014, 23:28

cezarre написа:Здравей колега,имах подобен проблем на Е46-ца .Погледни хубаво капачката да няма отчупено парче при външния о пръстен.Може случайно да си изпускал капачката или някой друг и реборда да е пукнат или да липсва парче.

Мерси, колега....Ще ги погледна нещата и утре ще пиша.. Не съм се сетил да гледам така обстойно капачката...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Дек 2014, 9:33

Като караш, гледай от скритото меню колко градуса ти държи мотора.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 19 Дек 2014, 4:51

Колеги,а някой да има познати с газанализатор или както там се наричаше тази машинка,с която се проверява наличието на въглероден окис в антифриза.. Наистина ще Ви помоля зя някакви координати за да се види какъв е проблема, гарнитура ли е, глава ли е и да знам какво да правя с автомобила....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NoA » 21 Дек 2014, 19:35

Като отвориш капачката не разбрах ,продължава ли да надува или не ?
Колко градуса ти държи колата ,когато е загряла!?
Professional Driver

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 25 Дек 2014, 16:05

Колеги, моята сага с тази е39-ка продължава... Вчера като ходих до София пак взе да хвърля антифриз през казанчето... По целият път държеше 94-95 градуса, на наклона вдигна до 100 и после по обратният път пак си държеше 94-5 градуса ... На църна маца каот намалих и усетих ,че нещо не е наред,защото изведнъж вдигна температурата на 100-105 градуса - от скритите менюта и аз веднага е загасих. Като отворих капака пак беше изхвърлила антифриза. Оттам чакаме да изстине ,и доливане около 1.5литра антифриз и продължаваме ... Имах да си върша работа в София и затова трябваше някак си да се прибера на връщане. На връщане взех още две бутилки антифриз за по пътя и така се прибрах като установих ,че ако не е караш над 80 км, не надува маркучите, в момента в който вдигнеш 100-120 км и започва да надува и да изхвърля през капачката на разширителният съд. На връщане имаше само едно доливане малко преди Пловдив когато светна за котрола на течността и събра 500 грама .... От тогава е спирам пред нас и не мисля да е карам въобще докато не е оправя.... Питането ми е глава ли е или нещо друго ..Ясно е ,че влиза въздух в системата, интересно от къде и как така държи нормална температура ,щом има охлаждаща течност,а започва да загрява едява когато изхвърли течността. Иначе на задръствване няма проблем - вчера имаше на връщане едно задръстване на магистралата до Пловдив заради катастрофи , стояхме един час в трафика. Температурата мръдна точно с 4 градуса от 92-96 и после като тръгнахме пак се охлади до 93-4 градуса . Не е водна помпа ,защото тя е сменяна преди 30 000 км. Сложил съм такава с железни лопатки уж да изкара повече км. Тогва съм правил и профилактика на двата радиатора, сменен температурен датчик..... Клоня към глава, защото надува системата ,само че нали ако е глава тя постоянно ще загрява най-малкото защото ще тече антифриза и освен това си мисля,че няма да има парно вътре в автомобила. Маслото си е черно, антифриза е без примеси . Ходихме да мерят газове, веднъж казаха , че няма , после е закарахме другаде където пак казаха ,че няма защото течността не се оцвети в зелено ,а после ме накараха да е запаля и при развита капачка пак мериха газове и след 10 минутно работа на двигателя викат, че имало ..Течността се оцвети съвсем леко зеленикаво . ... И аз вече не знам какво да правя... Също така искам да ми дадете идеи и предложения за добър майстор в софия или пловдив, който като му е оставя наистина да е направи ,защото на мен тази кола ми трябва и с нея си върша работата. Сега от 28-ми до 12 януари ме няма. Моета идея е да е оставя да се прави в този интервал и после да си е взема готова. Знам ,че сега са празници и едва ли някой ще му се работи , но наистина автомобила ми трябва, просто защото другото е34 ..него го бракувахме и сега останахме само с един автомобил и точно за празниците и той ни предаде :((((

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530, М54В30

Мнение от pagu1 » 28 Дек 2014, 23:21

Здрасти колега,
Аз имах подобен проблем с старата кола - е36. Симптомите бяха подобни на твоите с тази разлика, че антифриза ми изтичаше след като изгася мотора, като никога температурата не е минавала 95-100 градуса. Отстраних го като смених капачката, тогава сложих една от е39, взаимозаменяеми са при бензиновите мотори. Здравата капачка като я разклатиш и трябва да издава звук, да "дрънка". Клапанчето на развалените капачки блокира, като я разклатиш не издава никакъв звук. Като вдигне налягане охладителната система, антифриза избива. Друго което се сещам е да имаш въздух в системата, но според мен голяма е вероятността проблема да е в капачката. Късмет.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 29 Дек 2014, 1:11

моята Е39 все си и доливам антифриз на белега CALT на разширителя и като мине една седмица нивото пада надолу с около 10 см.. и така си остава месеци ако не го доливам.. къде отива този антифриз не знам.. нито намалява повече нито нищо.. колата не загрява..
от скритите менюта държи идеални градуси .. в шок съм . може ли капачката ми да не е в ред?
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 29 Дек 2014, 17:11

Така е и при мен! Все доливах до макс и след опр време на минимума си застава и това е. Затова не я барам вече. Според мен се изпарява през капачката като е на макс, не е проблема в капачката, защото съм сменял няколко и все е такова положението...... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 29 Дек 2014, 18:58

Значи и аз да не се притеснявам , че бях почнал да се шашкам....
Поздрави!
Николай Кадийски

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 29 Дек 2014, 19:23

не знам .. но все си доливам и то концентрат вече и си се изпарява..
мисля си ако сложа от червения антифриз дали е по добър? мотора е м52
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 30 Дек 2014, 0:28

ares2 написа:не знам .. но все си доливам и то концентрат вече и си се изпарява..
мисля си ако сложа от червения антифриз дали е по добър? мотора е м52

аз съм с червен, и аз си доливам и няма оправия - нямам течове, всичко по мотора е 6, капачката си е ОК(дрънчи си доволно) антифриза си е ОК но някъде изчезва и това си е :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 30 Дек 2014, 1:36

еи това е някаква мистерия.. най смешното е че и Е36 ми прави същите номера..
а и много вероятно е да съм с боклучив антифриз какъвто има навсякъде в гениалната ни държавичка..
освен да го изгаря някъде от пукнато или гарнитурата..но.. пък от години да го прави и да не се проявило или влошило няма как.. нито надува.. нито има проблеми при мерене на газовете :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivancupra » 28 Яну 2015, 3:01

Ivo_Borisov написа:Като караш, гледай от скритото меню колко градуса ти държи мотора.

как да намеря това скрито меню колега ???

Следваща

Назад към E39