Не пали свети ABS/ Интересна история/Решен
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
Не пали свети ABS/ Интересна история/Решен
Здравейте колеги , май ще слагам кръста на марката
за една седмица ми се скапаха нервите и се оказа , че въобще немога да разчитам на колатат си.
Историята и проблема започнаха в събота 13.12.2014 след многократно каране на къси разстояния в града последния път когато запалих нещо гръмна от под колата като маркуч и изпуши в купето и под левия въздушен филтър на купето. Пушека беше странен нито на изгорял кабел нито на масло странна работа. След като се разкара дима пробвам да запаля колата пали с чукването, но не може да събере цилиндрите и изгасва почти веднага. Направих консултация с бмвджия и ме насочи към мъркуч или тапа под колекторите (естествено немога да отида до него с колата ) отивам в първия гараж със сервизни услуги обяснявам случката обяснявам къде да погледне и бмвджията се оказва прав "майстора" намести въпросната тапа и колата замърка без грижи. Карах два , три дни и в първия старт една сутрин още с подаването на контайт пак нещо изпука под колата и вкара малко пушек в купето пак от тоя странния. Минута по късно запалих колата и всичко си беше нормално до вчера. При 2 от паленията по случайност забелязах , че лампата на АБС свети още и колата не пали върти като луда но не препуква дори, при връщане и изчакване лампата да изгасне колата си палеше. Разбира се до тази сутрин когато лампата на АБС не изгасва и колата няма палене и остана пред къщи.
Имам инпа , скенер и карсофт както и кабел но съм си дал лаптопа на близък и не мога да я закача в момента пък и да я закача несъм сигурен какво ще разбера...
Моля някой ако е имал същите драми да сподели....
Благодаря на всички предварително.

Историята и проблема започнаха в събота 13.12.2014 след многократно каране на къси разстояния в града последния път когато запалих нещо гръмна от под колата като маркуч и изпуши в купето и под левия въздушен филтър на купето. Пушека беше странен нито на изгорял кабел нито на масло странна работа. След като се разкара дима пробвам да запаля колата пали с чукването, но не може да събере цилиндрите и изгасва почти веднага. Направих консултация с бмвджия и ме насочи към мъркуч или тапа под колекторите (естествено немога да отида до него с колата ) отивам в първия гараж със сервизни услуги обяснявам случката обяснявам къде да погледне и бмвджията се оказва прав "майстора" намести въпросната тапа и колата замърка без грижи. Карах два , три дни и в първия старт една сутрин още с подаването на контайт пак нещо изпука под колата и вкара малко пушек в купето пак от тоя странния. Минута по късно запалих колата и всичко си беше нормално до вчера. При 2 от паленията по случайност забелязах , че лампата на АБС свети още и колата не пали върти като луда но не препуква дори, при връщане и изчакване лампата да изгасне колата си палеше. Разбира се до тази сутрин когато лампата на АБС не изгасва и колата няма палене и остана пред къщи.
Имам инпа , скенер и карсофт както и кабел но съм си дал лаптопа на близък и не мога да я закача в момента пък и да я закача несъм сигурен какво ще разбера...
Моля някой ако е имал същите драми да сподели....
Благодаря на всички предварително.
Последна промяна bohcho на 04 Яну 2015, 12:04, променена общо 1 път
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Не пали свети ABS/ Интересна история
имаш ли газ?
марката БМВ не ти е виновна ако някои тъпунгер е работил по колата преди време и е съсипал нещо
марката БМВ не ти е виновна ако някои тъпунгер е работил по колата преди време и е съсипал нещо
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Да колата има газ но от 3 години е при мен и нищо не е пипано по газ или нещо по инсталация. Колата гърми още при подаване на контакт което ме навежда на мисълта , че проблема е електрически. По скоро си мисля да е фъснал АБС-а ама едвали ще спре да пали колата от него. Дръгото , което си мисля е ЕВС модула тъй като точно над него изпушва в купето пред волана и под въздушния филтър за купето от ляво.
- ares2
- старши ентусиаст
-
локализираи с една снимка да видим къде точно изпушва
ЕВС ти е зад жабката и то добре забит нагоре зад една ламарина
ЕВС ти е зад жабката и то добре забит нагоре зад една ламарина
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Е тя не изпушва всеки път и няма как да я снимам. Пушека влезе през парното плътно до предния прозорец пред волана.(колата е с лява дирекция). И веднага след изпушването отворих капака махнах филтъра на купето от ляво и пушеше също под сервото.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Инжекцион стар но не е гърмяла газовата.. ! Нещата се случиха и двата пути само при подаване на контакт и на студено. Газовата не работи на двг под 30 градуса.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Тя не работи, но явно ти изпускат дюзите и е напълнила колекторите с газ след като си я изгасил последният път. Прави профилактика малко на тая газ - може ли 3 години да не я пипнеш, ще се запалиш някъде.
- ares2
- старши ентусиаст
-
спри газта от бутилката и карай малко на бензин ..
ако е ок явно колегата над мен е прав
ако е ок явно колегата над мен е прав
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Колеги... казвам ви че не може да запали.... дори да изпуска газ все ще препука проблема е ел. Няма как да е съвпадение абс модула и не паленето 3 от 3 пъти и без да съм имал ядове с газта и абс.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Вземи си лаптопа и прочети грешките на мотора и на АБС-а. Първия път като е гръмнала най-вероятно е изкарала някой маркуч за въздух след дебитомера (на стъпковия мотор или на сервото) и за това са ти прекъсвали цилиндри - бедна смес. Тази кола е неблъскана с електроника (сравнително много за годината си) за да можеш да я свържеш със компютър и да видиш какво не и харесва. Без диагностика само хвърляме боб по това описание.
Само АБС-а ли свети или и АСЦ-то ?
Само АБС-а ли свети или и АСЦ-то ?
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Само абс. Днес дано си взема компютъра.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...

- bohcho
- младши ентусиаст
-
larry_boy написа::OT: Колега, ако ще се отказваш от марката, ми запази фаровете. Харесват ми![]()
![]()
Имам го в предвид!
Има и развитие по казуса вчера цял ден си играх да направя диагности на колата но нито инпа нито бмв скенер успя да се свърже с мотора на колата както и с АБС. Скенера и инпата си работеха до последно и несъм имал проблеми инпата чете всички други модули без абс и двигатела.
някви предположения??
- bohcho
- младши ентусиаст
-
Датчик колянов вал не е ... Може ли да е от датчика разпределителния вал ?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2